Grim Fandango
Tondelzoeker
- Berichten
- 9
Ik heb ook onlangs een Bastard Large 2021 model gekocht. Inmiddels zo een 15-20 sessies later. Twee dingen die bij mij verschil hebben gemaakt waardoor hij later sneller is gedoofd dan toen ik heb voor het eerst in gebruik nam.
- Wanneer ik de onderste schuif dicht doe druk ik hem tegen het "lipje"/uitstekend randje aan waar hij onder hoort te vallen. Daardoor sluit hij niet goed af. Ik moet de schuif iets naar achter (naar de bbq toe) duwen en dan pas helemaal dicht. Alleen dan valt hij onder het uitstekende randje om goed af te sluiten.
- De ventilatie aan de bovenkant had eerst wat speling. Dat was makkelijk te zien. Ik kon de bovenkant er zo van af plukken bijna zonder weerstand te voelen. Na het in gebruik nemen is het een stuk nauwer geworden. Als ik de BBQ nu in gebruik neem moet ik moeite doen en voel ik frictie wanneer ik de top er af probeer te halen of als ik hem open wil zetten. Het voelt alsof het vet de speling tussen de twee onderdelen van de top ventilatie geheel opvult. Ik weet niet of het door uitzetten/krimpen door temperatuur is, of doordat hij vet is geworden door gebruik.
Als hij nauwer zou zijn dan hij nu is, zou ik hem niet open krijgen en het gebruik ervan lastig worden. Nadat ik hem voor het eerst open doe (daarvoor moet ik wat kracht zetten) schuif ik de onderdelen een aantal keer heen en weer. Het vet wordt verspreid, wordt mogelijk iets warmer, en hij is vervolgens tijdens de bbq sessie makkelijker te gebruiken.
Het viel mij op dat de temperaturen nu een stuk sneller dalen in vergelijking met de eerste sessies. Omdat beide schuiven beter worden afgesloten. Die paar halve milimeter waren dus blijkbaar voldoende om daar een flink verschil in te maken. Gisteren nog gebruikt. 20.00 dicht gedaan (200 graden). Toen ik in de avond rond 24.00 keek zat hij volgens mij al richting de 50 graden. Dat gaat dus iets sneller dan wat jij aangeeft. Maar tegelijkertijd is het ook geen enorm verschil.
Mijn advies zou zijn om een lekker vet stuk vlees low&slow te bereiden. En even goed dat onderste ventilatie klepje te inspecteren of die wel echt goed sluit.
- Wanneer ik de onderste schuif dicht doe druk ik hem tegen het "lipje"/uitstekend randje aan waar hij onder hoort te vallen. Daardoor sluit hij niet goed af. Ik moet de schuif iets naar achter (naar de bbq toe) duwen en dan pas helemaal dicht. Alleen dan valt hij onder het uitstekende randje om goed af te sluiten.
- De ventilatie aan de bovenkant had eerst wat speling. Dat was makkelijk te zien. Ik kon de bovenkant er zo van af plukken bijna zonder weerstand te voelen. Na het in gebruik nemen is het een stuk nauwer geworden. Als ik de BBQ nu in gebruik neem moet ik moeite doen en voel ik frictie wanneer ik de top er af probeer te halen of als ik hem open wil zetten. Het voelt alsof het vet de speling tussen de twee onderdelen van de top ventilatie geheel opvult. Ik weet niet of het door uitzetten/krimpen door temperatuur is, of doordat hij vet is geworden door gebruik.
Als hij nauwer zou zijn dan hij nu is, zou ik hem niet open krijgen en het gebruik ervan lastig worden. Nadat ik hem voor het eerst open doe (daarvoor moet ik wat kracht zetten) schuif ik de onderdelen een aantal keer heen en weer. Het vet wordt verspreid, wordt mogelijk iets warmer, en hij is vervolgens tijdens de bbq sessie makkelijker te gebruiken.
Het viel mij op dat de temperaturen nu een stuk sneller dalen in vergelijking met de eerste sessies. Omdat beide schuiven beter worden afgesloten. Die paar halve milimeter waren dus blijkbaar voldoende om daar een flink verschil in te maken. Gisteren nog gebruikt. 20.00 dicht gedaan (200 graden). Toen ik in de avond rond 24.00 keek zat hij volgens mij al richting de 50 graden. Dat gaat dus iets sneller dan wat jij aangeeft. Maar tegelijkertijd is het ook geen enorm verschil.
Mijn advies zou zijn om een lekker vet stuk vlees low&slow te bereiden. En even goed dat onderste ventilatie klepje te inspecteren of die wel echt goed sluit.
Laatst bewerkt: