Beef en Steak

Worst workshop 28 januari 2017 bij Vuur en Rook te Lunteren

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Mac
  • Startdatum Startdatum
Oeps, dat is dat en uur drogen in de auto en een half uur buiten geworden.. :p
Ze waren trouwens wel vrij droog hoor..
 
Topdagje vandaag met z'n allen.... even bijkomen nu en dan later de foto's delen hier.

Mijn plan de campagne is als volgt... de rookworsten en de droge worst hangen beide te drogen in de schuur. Morgenavond geef ik die beide worsten een lekker nachtelijk rondje koude rook met de CSG geladen met beuk en eikenmot en een dagje bijkomen daarvan (ik moet toch ook een keertje werken). Dan vacumeer ik de rookworsten en gooi ze in de vriezer totdat ik ze ga wellen voor bij een stamppotje. De droge worsten laat ik lekker hangen in de schuur tot ze een gewichtsreductie hebben van 25-30% en dan ga ik voorzichtig proeven. Ik denk een week of 2-2,5 ofzo? We gaan het zien.
 
Vanmorgen de rookworsten in het eitje gehangen
af376bf1b6be1a6032b06248a11773fa.jpg
 
Dat ziet er zalig uit zeg... beukenhout?
 
De pat? zit in de oven, ben eens benieuwd!
Morgen de rookworsten in de smoker  :)
 
Met koud roken krijgen de worsten niet al te veel kleur.. ze ruiken wel overheerlijk.. :)
 
1124a44f2ba69ab3902d119758273165.jpg


Hier ook net gestart. Ik ga denk ik voor 2 sessies van een uur of wat.
 
Ja, beukenhout  Sander
 
Toch beter op moeten letten :), heb dat gedeelte (hoe logisch ook) even gemist en te enthousiast aan de gang gegaan..
misschien dat ik ze nog een ronde rook geef, of ik probeer der straks gewoon een  :D

De Pat? staat hier (bij marie) ondertussen ook in de oven..
 
Hier ook na een nachtje drogen, de rookworsten (en een paar verse) in de koude rook gehangen.
En de pat? ook in dat apparaat in de keuken gedaan  :-S

32432832412_c4e83100ae_c.jpg


Mac
 
Bert? Is er een mogelijkheid dat we de recepten krijgen van dat wat we gisteren aan worsten hebben gemaakt? Van de pat? hebben we dat, van worst zou dat ook leuk zijn.
 
Mac zei:
Hier ook na een nachtje drogen, de rookworsten (en een paar verse) in de koude rook gehangen.
En de pat? ook in dat apparaat in de keuken gedaan  :-S

32432832412_c4e83100ae_c.jpg


Mac

Werkt dat fijn die rook inzet voor de WSM?
 
De Pat? is ook goed gelukt, en smaakt ook heerlijk...... dat wordt veel pat? eten deze week.  :D :D

IMG_20170129_171554_zpsc4wk91rd.jpg


IMG_20170129_171640_zpsbjoi9bga.jpg
 
Werkt dat fijn die rook inzet voor de WSM?

Ja Lourens, erg blij mee.
Makkelijker dan alles aan je rooster moeten binden, maar ook verhoog je hiermee de werkruimte.
(Ideaal ook als je hele zalmzijdes wilt roken)

31748717984_074ff94d58_z.jpg


Mac
 
Ik heb even een vraagje, de rookworsten hangen inmiddels een uur of 11 in de koude rook en hebben nog een uurtje of 2 voordat de csg leeg is maar wat is het beste, vacumeren en in de vriezer of eerst wellen in warm water en daarna invriezen?
 
Ik had begrepen na het roken evt vacumeren en daarna invriezen. Rustig laten ontdooien en dan wellen
 
Hoe lang wellen?
 
Terug
Bovenaan Onderaan