Beef en Steak

Koud gerookte kaas

Wat een productie-unit heb je daar Ken, geweldig man!
 
  • Leuk
Waarderingen: Ken
als dat voor eigen gebruik is.....
mooi spul @Ken .

Even een paar vraagjes:
doe jij "gewone" droge salami worst (uit de winkel) koud roken, of zelfgemaakte? komt de rooksmaak door de darm heen?
Hoe lang moet dat?
 
Wow dat ziet er machtig mooi uit.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
als dat voor eigen gebruik is.....
mooi spul @Ken .

Even een paar vraagjes:
doe jij "gewone" droge salami worst (uit de winkel) koud roken, of zelfgemaakte? komt de rooksmaak door de darm heen?
Hoe lang moet dat?
Wil ik ook wel eens weten.

Moet zelf ook eens opzoeken wat er allemaal koud te roken is. Zalm, kaas, olijfolie en zout weet ik al.

Nu lees ik hier iets hogerop ook ham?
 
Zout ook zeker!
 
als dat voor eigen gebruik is.....
mooi spul @Ken .

Even een paar vraagjes:
doe jij "gewone" droge salami worst (uit de winkel) koud roken, of zelfgemaakte? komt de rooksmaak door de darm heen?
Hoe lang moet dat?
zelf gemaakte. Ik doe het 12 uur en dan laat ik het nog zeker een maand liggen. Of dat 'moet' weet ik niet. T is meer van 'al doende leert men'
 
Wil ik ook wel eens weten.

Moet zelf ook eens opzoeken wat er allemaal koud te roken is. Zalm, kaas, olijfolie en zout weet ik al.

Nu lees ik hier iets hogerop ook ham?
Worst :-) Charcouterie, ham
(zoek s 'Eckkehart the German butcher' die heeft weel een. paar leuke recepten al zijn ze wat zout. (vid 6 en 19 dacht ik)
 
zelf gemaakte. Ik doe het 12 uur en dan laat ik het nog zeker een maand liggen. Of dat 'moet' weet ik niet. T is meer van 'al doende leert men'
en dan heb je het over zelfgemaakte verse salami? of gedroogd?
 
en dan heb je het over zelfgemaakte verse salami? of gedroogd?
Ik heb nu de gedroogde gedaan, 30% gedroogd ongeveer en nu laat ik het nog iets verder drogen.
Ik heb het wel eerst een week in vauum gedaan na het roken.
 
Ik heb nu de gedroogde gedaan, 30% gedroogd ongeveer en nu laat ik het nog iets verder drogen.
Ik heb het wel eerst een week in vauum gedaan na het roken.
thnx voor de info (y)
 
Misschien een domme vraag, al bestaan die niet..

Wij mogen oa het kaasplankje maken met kerst, en ik zou het zo leuk vinden om zelf gerookte kaas te presenteren (met wat andere kazen natuurlijk). Ik kan wel aan een CSG en rookmot komen (in ruil voor een stukje kaas natuurlijk). Om het eens te proberen..
Nu heb ik die kaas op de 26e dus nodig, maar een week rusten, mag langer lees ik al..
Hoe lang kan ik kaas gevacumeerd bewaren? en las ik zelfs dat het in de vriezer kan of heb ik dat verkeerd gelezen?
 
Misschien een domme vraag, al bestaan die niet..

Wij mogen oa het kaasplankje maken met kerst, en ik zou het zo leuk vinden om zelf gerookte kaas te presenteren (met wat andere kazen natuurlijk). Ik kan wel aan een CSG en rookmot komen (in ruil voor een stukje kaas natuurlijk). Om het eens te proberen..
Nu heb ik die kaas op de 26e dus nodig, maar een week rusten, mag langer lees ik al..
Hoe lang kan ik kaas gevacumeerd bewaren? en las ik zelfs dat het in de vriezer kan of heb ik dat verkeerd gelezen?
Hoe het uitpakt als je het in de vriezer doet weet ik niet
Weet wel dat je gerookte kaas gevacumeerd best wel enige tijd kan bewaren.
Ik zou het aankomen weekend maken. Dan heb je nog precies 2 weken en kan de rooksmaak goed intrekken.
Gewoon gevacumeerd in de koelkast bewaren
 
1 à 2 weken in de koelkast in vacuum is perfect. Ik maak steeds een paar blokken en verpak ze apart zodat ik af en toe eens eentje kan open doen. De eersten zijn meestal na een week. En daarna volgt de rest.
 
Nu heb ik die kaas op de 26e dus nodig, maar een week rusten, mag langer lees ik al..
Hoe lang kan ik kaas gevacumeerd bewaren? en las ik zelfs dat het in de vriezer kan of heb ik dat verkeerd gelezen?
Het ligt er aan hoe je het rookt, maar voor ons is een maand echt minimaal.
We hebben een keer een stuk gevonden die we waren vergeten en die was na 6 mnd nog prima.
In de vriezer kan wel maar wordt het wat korrelig of iets. iig niet zo lekker als niet ingevroren.
 
Laatst bewerkt:
Zo gezegd, zo gedaan. Moet ik nu 2 uur aftellen, of 2 weken? Hahaha!

IMG_20201213_133442.jpg


IMG_20201213_133048.jpg
 
Zo gezegd, zo gedaan. Moet ik nu 2 uur aftellen, of 2 weken? Hahaha!
Even stil geweest, maar toch even een kleine 'update'.
Ik heb dit 2 weken voor kerst gemaakt.
Met kerst geprobeerd, en ik vond het echt niet te 'hachelen'.
Enorm rook smaak, bijna asbak te noemen.
Weg gedaan.

Later maar nog een blokje weg gegeven.. eentje laten liggen.
Die heb ik vandaag meegenomen naar werk, ik dacht; als ik t niet lust kan hij hier nog weg, en een collega-mede-bbq-enthousiasteling wilde het sowieso wel proberen. Wat blijkt? erg lekker. Het was gewoon een kwestie van tijd dus.
Al heeft deze dus nu wel bijna 8 weken gelegen voordat ik m gegeten heb. Nu was de rooksmaak subtiel en blijft ff lekker hangen na een blokje.
 
Bij mij min 2 weken en dat was toch telkens goed. Heb er ook al 4 en 6 weken gehad en telkens goed. Dus mss ligt het aan het houtsoort. Geen idee.
 
Terug
Bovenaan Onderaan