Beef en Steak

Koud gerookte kaas

Ik heb gisteren, 4 dagen na het roken, het eerste stukje kaas geproefd. Dan is het echt nog geen mooi geheel qua smaak.
Aan de andere kant... het ging erin als koek en de andere blokjes moeten nu vrezen voor hun leven
Ik laat ze minimum 7 dagen liggen. De huidige liggen al veel langer, maar er is nog geen gelegenheid geweest om ze eruit te halen.
 
Hier ook minimaal een week, en als vriendin er af kan blijven het liefst twee weken of langer.
Ik rook kaas vaak voor speciale gelegenheden (over 3 weken sinterklaas met de fam) zodat die portie in ieder geval lang genoeg ligt. De rest is vaak al op tegen die tijd.
 
Gisteravond de csg ook maar weer eens aan geslingerd om wat extra belegen kaas 12 uur in de rook te hangen. Dit keer met kersenmot, waar ik voorheen altijd beuken gebruikte. Ik ben benieuwd!
Bekijk bijlage 31307

Nu liggen er inmiddels rauwe eieren op. Heeft iemand dat al eens geprobeerd?
Ja eieren heb ik ooit gedaan. Maar proefde er te weinig van terug. Maar mijn idee moeten die echt heel lang om de rook door de schaal te laten trekken
 
Gekookte, gepelde eieren gaat veel beter 😉
 
Ja eieren heb ik ooit gedaan. Maar proefde er te weinig van terug. Maar mijn idee moeten die echt heel lang om de rook door de schaal te laten trekken
Ik heb ze 2x een volle csg rook gegeven. Bij een zacht gekookt ei was het wel terug te proeven, gebakken totaal niet.
Gekookte, gepelde eieren gaat veel beter 😉
Snap ik, maar zachtgekookt is niet echt een optie dan :D

Misschien dat ik ze binnenkort eens 3x een csg doe. Heb ergens gelezen dat ze een uurtje of 36 gerookt worden bij https://smokedeggs.nl/smoked-eggs/
 
Vandaag maar eens een langere stint van 7 uren gedaan met belegen kaas. En er als experiment er ook wat Aldi bbq worstjes bijgelegd. Erg sexy is het led licht niet, maar wel praktisch

IMG_20211129_210024.jpg
 
Moet je gerookte kaas per sé gevacumeerd bewaren voordat het lekker smaakt en niet naar volle asbak?
Of kan dat ook in een ziplock van onze blauw-gele zweedse vrienden?
Probleem is dat ik geen vacumeerapparaat heb, maar wel ziplocks.
 
Moet je gerookte kaas per sé gevacumeerd bewaren voordat het lekker smaakt en niet naar volle asbak?
Of kan dat ook in een ziplock van onze blauw-gele zweedse vrienden?
Probleem is dat ik geen vacumeerapparaat heb, maar wel ziplocks.
Goed strak inwikkelen met huishoudfolie en vervolgens in een ziplock zak kan ook prima. Maar vacumeren is natuurlijk altijd beter.
 
Moet je gerookte kaas per sé gevacumeerd bewaren voordat het lekker smaakt en niet naar volle asbak?
Of kan dat ook in een ziplock van onze blauw-gele zweedse vrienden?
Probleem is dat ik geen vacumeerapparaat heb, maar wel ziplocks.
Geen enkel probleem. Doe ik ook altijd. Je kan met een rietje de lucht er uit zuigen, dan is nagenoeg alle lucht er ook uit.
 
Moet je gerookte kaas per sé gevacumeerd bewaren voordat het lekker smaakt en niet naar volle asbak?
Of kan dat ook in een ziplock van onze blauw-gele zweedse vrienden?
Probleem is dat ik geen vacumeerapparaat heb, maar wel ziplocks.

Het doel van het inpakken is dat het luchtdicht is. Ziplock is goed af te sluiten, dus even goed de lucht er uit drukken/zuigen is dus ook prima.

Volgens mij is vacumeren vooral nuttig voor als je vlees gaan invriezen. Door het vacumeren voorkom je vriesbrand. Verder ken ik eigenlijk geen voordelen van vacumeren ten opzichte van een zip-lock (maar die zullen er ongetwijfeld wel zijn).
 
@LuMbErJaCk , Wat je wilt voorkomen in dit geval is dat er veel lucht bij jouw product komt. Daardoor blijft je product langer goed, want het heeft minder kans op schimmelen etc. Inderdaad wat @janvh zegt: daardoor ontstaat er dus ook minder kans op vriesbrand. Wat je ook kan doen is de ziplock in open toestand in water laten zakken, de water druk duwt dan de lucht eruit en dan kan je m op t randje dicht doen en heb je veel lucht eruit. Uiteraard kan je met een ziplockje ook veel lucht er uit duwen maar zo strak als een vacuumeermachine krijg je niet voor elkaar. De vacuumeermachine zuigt de lucht er uit, en met een ziplockje duw je het eruit.

Daarbij, misschien een leuke tip.. die van de Lidl wordt altijd wel goed aangeschreven voor prijs/kwaliteit verhouding. De Lidlshop heeft nu ook nog eens gratis verzending bij bestellingen boven de 20 eur.. De Lidl shop heeft 20 december gratis verzending boven de 20 euro. Dus daardoor kan ik deze nu heel goed aanbevelen:

bron van aanbieding:
1639647102082.png
 
Van deze kan ik zeggen "hem hem zelf ook" prima ding voor de prijsklasse.
 
Hier nog één, ik heb 'm nu iets meer dan een jaar en gebruik 'm veel. Prijs/kwaliteit verhouding is inderdaad meer dan prima kan ik je bevestigen (y)
 
Gister ook even een kilo erop. Nieuw zaagsel geprobeerd. Was eigenlijk te grof en kreeg het in de koffiemolen niet kleiner. Dus moest regelmatig opnieuw aansteken. Was toch druk buiten met een stoofpot, maar toch irritant. En uiteraard toen ik de kaas eraf haalde bleef de CSG nonstop branden 🤣
 
Terug
Bovenaan Onderaan