BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte kaas

Robkrekel

Stoker
 
Berichten
365
Gisteravond de csg ook maar weer eens aan geslingerd om wat extra belegen kaas 12 uur in de rook te hangen. Dit keer met kersenmot, waar ik voorheen altijd beuken gebruikte. Ik ben benieuwd!
IMG_20211117_204415.jpg


Nu liggen er inmiddels rauwe eieren op. Heeft iemand dat al eens geprobeerd?
 

Grimlord

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.366
Zo'n CSG staat ook nog op mijn verlanglijstje
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.541

Juicy Lucy

Vuurmaker
Berichten
93
Ik heb gisteren, 4 dagen na het roken, het eerste stukje kaas geproefd. Dan is het echt nog geen mooi geheel qua smaak.
Aan de andere kant... het ging erin als koek en de andere blokjes moeten nu vrezen voor hun leven
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.541
Ik heb gisteren, 4 dagen na het roken, het eerste stukje kaas geproefd. Dan is het echt nog geen mooi geheel qua smaak.
Aan de andere kant... het ging erin als koek en de andere blokjes moeten nu vrezen voor hun leven
Ik laat ze minimum 7 dagen liggen. De huidige liggen al veel langer, maar er is nog geen gelegenheid geweest om ze eruit te halen.
 

Robkrekel

Stoker
 
Berichten
365
Hier ook minimaal een week, en als vriendin er af kan blijven het liefst twee weken of langer.
Ik rook kaas vaak voor speciale gelegenheden (over 3 weken sinterklaas met de fam) zodat die portie in ieder geval lang genoeg ligt. De rest is vaak al op tegen die tijd.
 

Grimlord

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.366

Spekkie

Pitmaster
 
Berichten
589
Gisteravond de csg ook maar weer eens aan geslingerd om wat extra belegen kaas 12 uur in de rook te hangen. Dit keer met kersenmot, waar ik voorheen altijd beuken gebruikte. Ik ben benieuwd!
Bekijk bijlage 31307

Nu liggen er inmiddels rauwe eieren op. Heeft iemand dat al eens geprobeerd?
Ja eieren heb ik ooit gedaan. Maar proefde er te weinig van terug. Maar mijn idee moeten die echt heel lang om de rook door de schaal te laten trekken
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Gekookte, gepelde eieren gaat veel beter 😉
 

Robkrekel

Stoker
 
Berichten
365
Ja eieren heb ik ooit gedaan. Maar proefde er te weinig van terug. Maar mijn idee moeten die echt heel lang om de rook door de schaal te laten trekken
Ik heb ze 2x een volle csg rook gegeven. Bij een zacht gekookt ei was het wel terug te proeven, gebakken totaal niet.
Gekookte, gepelde eieren gaat veel beter 😉
Snap ik, maar zachtgekookt is niet echt een optie dan :D

Misschien dat ik ze binnenkort eens 3x een csg doe. Heb ergens gelezen dat ze een uurtje of 36 gerookt worden bij https://smokedeggs.nl/smoked-eggs/
 

Juicy Lucy

Vuurmaker
Berichten
93
Vandaag maar eens een langere stint van 7 uren gedaan met belegen kaas. En er als experiment er ook wat Aldi bbq worstjes bijgelegd. Erg sexy is het led licht niet, maar wel praktisch

IMG_20211129_210024.jpg
 

LuMbErJaCk

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
127
Moet je gerookte kaas per sé gevacumeerd bewaren voordat het lekker smaakt en niet naar volle asbak?
Of kan dat ook in een ziplock van onze blauw-gele zweedse vrienden?
Probleem is dat ik geen vacumeerapparaat heb, maar wel ziplocks.
 

Revers88

Pitmaster
 
 
 
Berichten
746
Moet je gerookte kaas per sé gevacumeerd bewaren voordat het lekker smaakt en niet naar volle asbak?
Of kan dat ook in een ziplock van onze blauw-gele zweedse vrienden?
Probleem is dat ik geen vacumeerapparaat heb, maar wel ziplocks.
Goed strak inwikkelen met huishoudfolie en vervolgens in een ziplock zak kan ook prima. Maar vacumeren is natuurlijk altijd beter.
 

Laurens

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
826
Moet je gerookte kaas per sé gevacumeerd bewaren voordat het lekker smaakt en niet naar volle asbak?
Of kan dat ook in een ziplock van onze blauw-gele zweedse vrienden?
Probleem is dat ik geen vacumeerapparaat heb, maar wel ziplocks.
Geen enkel probleem. Doe ik ook altijd. Je kan met een rietje de lucht er uit zuigen, dan is nagenoeg alle lucht er ook uit.
 

janvh

Pitmaster
 
 
 
Berichten
540
Moet je gerookte kaas per sé gevacumeerd bewaren voordat het lekker smaakt en niet naar volle asbak?
Of kan dat ook in een ziplock van onze blauw-gele zweedse vrienden?
Probleem is dat ik geen vacumeerapparaat heb, maar wel ziplocks.

Het doel van het inpakken is dat het luchtdicht is. Ziplock is goed af te sluiten, dus even goed de lucht er uit drukken/zuigen is dus ook prima.

Volgens mij is vacumeren vooral nuttig voor als je vlees gaan invriezen. Door het vacumeren voorkom je vriesbrand. Verder ken ik eigenlijk geen voordelen van vacumeren ten opzichte van een zip-lock (maar die zullen er ongetwijfeld wel zijn).
 

SandyMan

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.614
@LuMbErJaCk , Wat je wilt voorkomen in dit geval is dat er veel lucht bij jouw product komt. Daardoor blijft je product langer goed, want het heeft minder kans op schimmelen etc. Inderdaad wat @janvh zegt: daardoor ontstaat er dus ook minder kans op vriesbrand. Wat je ook kan doen is de ziplock in open toestand in water laten zakken, de water druk duwt dan de lucht eruit en dan kan je m op t randje dicht doen en heb je veel lucht eruit. Uiteraard kan je met een ziplockje ook veel lucht er uit duwen maar zo strak als een vacuumeermachine krijg je niet voor elkaar. De vacuumeermachine zuigt de lucht er uit, en met een ziplockje duw je het eruit.

Daarbij, misschien een leuke tip.. die van de Lidl wordt altijd wel goed aangeschreven voor prijs/kwaliteit verhouding. De Lidlshop heeft nu ook nog eens gratis verzending bij bestellingen boven de 20 eur.. De Lidl shop heeft 20 december gratis verzending boven de 20 euro. Dus daardoor kan ik deze nu heel goed aanbevelen:

bron van aanbieding:
1639647102082.png
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.732
Van deze kan ik zeggen "hem hem zelf ook" prima ding voor de prijsklasse.
 

LuMbErJaCk

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
127
Bovenaan Onderaan