Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Zonde van de rookmot zo weinig kaasZo gezegd, zo gedaan. Moet ik nu 2 uur aftellen, of 2 weken? Hahaha!
Bekijk bijlage 12866
Bekijk bijlage 12867
Nog nooit rookkaas gegeten.Zonde van de rookmot zo weinig kaas
Even stil geweest, maar toch even een kleine 'update'.Zo gezegd, zo gedaan. Moet ik nu 2 uur aftellen, of 2 weken? Hahaha!
Even stil geweest, maar toch even een kleine 'update'.
Ik heb dit 2 weken voor kerst gemaakt.
Met kerst geprobeerd, en ik vond het echt niet te 'hachelen'.
Enorm rook smaak, bijna asbak te noemen.
Weg gedaan.
Later maar nog een blokje weg gegeven.. eentje laten liggen.
Die heb ik vandaag meegenomen naar werk, ik dacht; als ik t niet lust kan hij hier nog weg, en een collega-mede-bbq-enthousiasteling wilde het sowieso wel proberen. Wat blijkt? erg lekker. Het was gewoon een kwestie van tijd dus.
Al heeft deze dus nu wel bijna 8 weken gelegen voordat ik m gegeten heb. Nu was de rooksmaak subtiel en blijft ff lekker hangen na een blokje.
Ik heb het meer dan 6 mnd in de ijskast gehad een geen probleemHoe lang kan je die kaas in vacuum bewaren denk je?
Ik heb nu ook 10 uur gerookt eik kers en beuk 5 dagen vacuüm . En moet zeggen missie geslaagdIk heb net weer 15kg klaargelegd voor morgen. We geven elk jaar aardig wat weg met kerst
Onze ervaring is minimaal een maand laten liggen. (vacuum) -als je het geduld hebt hihi maar liever langer.
Ook na 6 maanden in de ijskast is het nog steeds toppie (per ongeluk uitgevonden)
Grotere stukken =beter en rechthoekig beter dan een punt vonden wij, minder overheersend en minder bitter
We zijn begonnen met 2 uur, maar inmiddels al 10 uur. Het ligt aan het soort hout en wij gebruiken fruitboom snippers van het snoeien.
Zaagsel even in de bullet fijn malen en hopla!
Hier een foto van wat dunnere stukjes, maar hebben nu wat dikkere klaarliggen
Bekijk bijlage 12284
Gewone simpele jonge gouda. 2,5u gerookt.Heerlijk hoor! Wat voor kaas is het en hoelang heb je het gerookt?
hihi, COLD smoke generator bedoel je?cheese smoke generator