- Berichten
- 748
De onkruidbrander was geen succes, te sterk. Theelichtjes was teveel gepriegel. Ik ben tenslotte uitgekomen op een kleinere gasbrander (lijkt op zo'n creme brulee brander)
Hier ook, crème brulee brander van de Action doet de truc
Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
De onkruidbrander was geen succes, te sterk. Theelichtjes was teveel gepriegel. Ik ben tenslotte uitgekomen op een kleinere gasbrander (lijkt op zo'n creme brulee brander)
Daarnet het eerste pakje van de kaas open gedaan en met een bang hartje geproefd. Ik had wat schrik dat de rooksmaak nog te veel zou zijn, maar was perfect. Dus een weekje laten liggen is prima. Wel geen idee wanneer ik de rest ga open doen.
Er waren 2 vrienden bij en deze vonden het ook heerlijk. Dus gerookte kaas gaat hier vaker gemaakt worden.
Ik zal straks ook eens voorzichtig proberen dan
Jij was vroeger dan ik, dus die van jou zijn zeker in orde.
Net geproefd en geen asbak ervaring inderdaad Wat zou het handig zijn als ik je online zou kunnen laten proeven want smaak omschrijven is zo lastig..... Ik heb een stukje geproefd uit het midden van één van de blokken en ik kan niet anders zeggen dat de rooksmaak mooi door heel de kaas is getrokken en niet alleen de buitenkanten rook hebben opgenomen... De smaak is veel verfijnder dan rookkaas uit de supermarkt
Wat mij betreft is er geen rede om de volgende keer, want die gaat er zeker komen, de blokken kleiner de snijden dan ik deze keer heb gedaan
Mijne is ook al op...... aankomende week gaat er hier ook weer kaas gerookt worden
Dat kan perfect. Ik rook de kaas altijd 2u volgens manier van NoskosDeze staat ook op het lijstje. Misschien eens een uurtje of anderhalf meeroken met de zalm zijde deze week...
Ik heb net weer 15kg klaargelegd voor morgen. We geven elk jaar aardig wat weg met kerst
Onze ervaring is minimaal een maand laten liggen. (vacuum) -als je het geduld hebt hihi maar liever langer.
Ook na 6 maanden in de ijskast is het nog steeds toppie (per ongeluk uitgevonden)
Grotere stukken =beter en rechthoekig beter dan een punt vonden wij, minder overheersend en minder bitter
We zijn begonnen met 2 uur, maar inmiddels al 10 uur. Het ligt aan het soort hout en wij gebruiken fruitboom snippers van het snoeien.
Zaagsel even in de bullet fijn malen en hopla!
Hier een foto van wat dunnere stukjes, maar hebben nu wat dikkere klaarliggen
Ik ben alleen nog niet achter welke kazen het meest geschikt zijn, ik zie veel voorbij komen met kaas van de Aldi bijvoorbeeld. Is hoe beter de basis, hoe beter het resultaat? Of is de rook zo aanwezig dat een goede kwaliteit eigenlijk zonde is?
Bullet = zo'n blender. Alleen als het echt en echt droog isBullet? wat bedoel je daar mee.
Ik zoek namelijk nog een manier om snippers fijn te malen.
2 keer voor 12 uur roken en 15 seconden malen per keer. Niet echt veel moeite toch?daar kan je ook geen 500gram per keer mee doen dus, ik gebruik nu een koffiemolen, moet die ook 4 à 5 keer vullen voor 1 spiraal, wat een gedoe toch altijd.