- Berichten
- 1.021
Na dik 8 weken in de pekel te hebben gelegen en 5 dagen te hebben gedroogd in de berging ( daar is het continu tussen de 16c tot 18c ) heb ik gisteren voor de eerste keer 8 uurtjes rook meegegeven aan de Coppa Corse ( Corsicaanse Coppa ) deze heb ik koud gerookt op beuken. Nu mag die een dagje rusten in de berging en dan morgen mag die nogmaals 8 uurtjes koud roken en dan gaat die voor een aantal maanden de droog kast in.
Het koud roken ging wel goed in de Kamado, ik heb de dop eraf gehaald en daar dan een touwtje overheen gespannen en toen de dop er terug opgedaan en daar dan een vleeshaak aan gehangen en toen de Coppa eraan gehangen. De CSG op de bodem gezeten aangestoken. De Coppa hing zo mooi recht boven de CSG ( 20 cm ) daar heeft die 8 uurtjes gehangen met dit als resultaat:
Nu mag die mooi in de berging een dagje rusten en dan morgen nog eens 8 uur koud roken.