Beef en Steak

Charcuterie... een nieuwe wereld!

Nou, ook maar een nieuw coppa in de kruiden/pekel gegooid!

Een ruime 2 kilo, nu maar weer geduld
e80b440f837438a16bba0dd1f816444a.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker bezig Ralph!
Wat voor een kruiden heb je gebruikt ?
 
Lekker bezig Ralph!
Wat voor een kruiden heb je gebruikt ?

Hier heb ik een vrij traditioneel mengsel gebruikt:
- (nitriet)zout
- suiker
- zwarte peper
- witte peper
- venkelzaad
- tijm
- rozemarijn
- knoflook
- piment
- gerookt paprikapoeder
- laurier
- nootmuskaat

En dat rook toch een portie


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Da's een flinke lijst met kruiden 😄
Ik ben zelf niet zo handig met kruiden, ik ben daarom liever wat terughoudend maar veilig 😅
 
Da's een flinke lijst met kruiden
Ik ben zelf niet zo handig met kruiden, ik ben daarom liever wat terughoudend maar veilig

Snap ik heel goed, toen ik het eerst las vond ik het ook wel wat overweldigend.. maar het schijnt, afgezien van de paprika, vrij traditioneel te zijn… en wie ben ik om Italiaanse tradities in twijfel te trekken


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Het lijkt wel of ik dit topic kaap, is niet de bedoeling! De titel omschrijft alleen zo mooi hoe ik in de charcuterie zit!

De pancetta hangt nu een tijdje en ziet er al lekker uit!
da8f69e08c47c95a0a630c11555723a2.jpg




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan