Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Lijkt mij idd ook handig, vraag me alleen ook af hoe het qua diepte (in het blok) i.c.m. "minder gunstig gevormde" aardappelen zit. Ben bang dat net zoals bij enkele frites snijders die ik heb gehad, het uiteindelijk toch weer handiger is om met de hand te snijden 🙃
Meestal heb ik genoeg aardappelen om er de mooiste exemplaren uit te sorteren. De pinnetjes in het onderstel die de aardappel op zijn plaats dienen te houden mochten volgens mij wel iets langer zijn.
 
Bedankt voor je snelle reactie. Het verschil met frites (waarbij de aardappelen meestal te groot zijn) je hier dan wel wat selectiever kunt zijn met de beschikbare aardappelen. Ik zet hem op mijn verjaardagslijstje :)
 
Bekijk bijlage 21328
Simpel ei van de Intratuin. Hierop eerst maar eens een jaartje spelen na 7 jaar Weber 57. Daarna zien welke maat Kamado Joe er komt :)
Je zal verrast zijn! Zo'n kleintje een jaartje proberen vraagt wel snel naar meer roosterruimte! Het heeft voor mij wel de doorslag gegeven om een Summit te bestellen. Maar ik blijf ook m'n webers geweldig vinden

Echt heel veel (test) plezier ermee!!
 
Net mijn Thermoworks Smoke mogen ontvangen. Meteen even de test gedaan mbt het signaal.
In en om het huis nog steeds connectie.....wat een verademing!!!

Ik heb hier de Grilleye Pro+ liggen die ik altijd gebruikte maar die verloor continu zijn verbinding zodra ik zón 10 meter wegliep of de app die gewoon vast stond. Zo kwam het voor dat de app netjes 160 graden aangaf terwijl de temperatuur op de Grilleye gezakt was naar 130 graden...geen synchronisatie meer dus . Met gevolg dat ik met mijn telefoon in mijn hand naast de BBQ stond om te checken of mijn "wireless" thermometer nog goed ging.

Frustratie dus....en daar hou ik niet van :)

Ik hoop, en verwacht dat dit door deze aankoop verleden tijd is. Ik kan niet wachten om hem te begruiken :)
 
Laatst bewerkt:
Net mijn Thermoworks Smoke mogen ontvangen. Meteen even de test gedaan mbt het signaal.
In en om het huis nog steeds connectie.....wat een verademing!!!

Ik heb hier de Grilleye Pro+ liggen die ik altijd gebruikte maar die verloor continu zijn verbinding zodra ik zón 10 meter wegliep of de app die gewoon vast stond. Zo kwam het voor dat de app netjes 160 graden aangaf terwijl de temperatuur op de Grilleye gezakt was naar 130 graden...geen synchronisatie meer dus . Met gevolg dat ik met mijn telefoon in mijn hand naast de BBQ stond om te checken of mijn "wireless" thermometer nog goed ging.

Frustratie dus....en daar hou ik niet van :)

Ik hoop, en verwacht dat dit door deze aankoop verleden tijd is. Ik kan niet wachten om hem te begruiken :)
Zo herkenbaar wanneer dat soort dingetjes niet werken 😅 Mooi ding, veel plezier ervan!
 
Bouwpakket gekocht :). Goed excuus om een de mooie winkel kookpunt.nl te bekijken. Vanavond maar eens kijken hoe ver we komen.

5F2BA26D-5342-46C5-B6FD-A9D76F27A13D.jpeg
 
Ziet er strak uit hoor @Michel2

Gisteren ook bij Kookpunt geweest maar qua BBQ spullen wat bescheidener gehouden, alleen een Basterd as schep meegenomen.

Andere aanwinst (nu weekje in bezit) is een Fireboard 2 Drive met BBQGuru Pit Viper fan. Na lang wikke en wegen toch voor de luxere optie gegaan (vs de Inkbird controller). Nu aantal keer gebruikt en het werkt echt heel erg mooi allemaal. Overigens voor de Pit Viper gekozen ipv de Fireboard Fan omdat deze inclusief adapter plate net iets beter aansluit op de Kamado.

37EF6413-2570-43CF-B28A-B91ABECF5940.jpeg
 
Nice…
 
Weber Smokey Mountain (WSM)

Na lang getwijfeld te hebben besloten om een WSM aan te schaffen.

De Weber 57 heeft soms toch zo zijn beperkingen, zoals de rooster ruimte bij low and slow. Tevens wil ik ook graag direct boven de kolen (met afstand) stukken vlees kunnen bereiden

Na een poosje op marktplaats rond gekeken te hebben kwam er WSM 47 voorbij voor een nette prijs.

20210516_160920.jpg
 
In het weekend een bezoekje gebracht aan de Makro. Hier wat spareribs gescoord, die thuis na het openen van de doos mooi individueel verpakt zitten. Verder nog een Aberdeen Angus picanha en een mooie cote de boeuf van Belgisch witblauw. In afwachting van de bestelde tandoorset en het spit alvast wat kruidenmixen gekocht voor toekomstige bereidingen.

20210517_143634.jpg


20210517_143912.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan