Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Mijn laatste aanwinst zijn katoenen handschoenen van @NasQ voor onder mijn nitrilhandschoenen. Ideaal voor het pullen van je PP en het vasthouden van vlees bij het snijden als het van de BBQ komt

Bekijk bijlage 54381

Hey! Die ken ik


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Die katoenen handschoenen hebben we heel veel gebuikt bij bbq-klussen.
Echt ideaal!
 
  • Leuk
Waarderingen: NasQ
Volgens mij zet je met een aanzetstaal de braam terug. Je maakt hierbij de hoek steeds groter. Je slijpt dus niet. Na ........ tijd moet je dus weer slijpen om het mes weer te voorzien van een vouw met de juiste hoek. Tot zover de theorie. Er zijn koks met topmessen die na jaren nog steeds hun messen aanzetten en dus niet slijpen. Zelf heb ik een slijpstaal met diamant. Ben ik niet zo tevreden over. Komt door mijn techniek ik slijp ze liever op de machine.
Om even terug te komen op de discussie omtrent aanzetstaal of niet en zo ja welk? Ik heb met de messenboer gebeld; deze adviseerde voor mijn santoku-mes vanwege het materiaal idd een aanzetstaal met diamant. Eentje van ruim vier tientjes was meer dan voldoende, dus deze heb ik genomen en ben niet voor het dure forged katai exemplaar behorend bij het mes gegaan. Inmiddels ontvangen en even geprobeerd, maar het verschil merk je wel hoor! Nu nog oefenen.
 
Beste steakie.
Even gewoon wat ik doe.
Ik hang mijn messen op met handvat naar beneden.
Ik was gelijk na gebruik mijn mes met 40 graden warm water en droog af met keuken papier.
Voor het snijden haal ik het mes 3 keer langs de porseleinen staafjes van de slijper waar ik de vingers plaats op het zwarte gedeelte, veilig. Weer keuken papier.
Dan snijden ,afwassen ,weer 3 keer en even langs aanzet staal .
Langs keuken papier . Klaar.
07CEE1E6-74C9-48C5-9CCD-725D8002B0D4.jpeg
 
Je ziet aan de slijtage ik zet aan van boven naar beneden maar raak nooit het plaatje.
Maar veilig is van beneden naar boven.
Deze manier geleerd van ex schoonvader ,slager.
Deze opstelling kost mij 20€ 10€ slijper 10€ aanzetsteel
 
Duidelijk 👍 leuke gimmick mocht je veel visite krijgn..
 
Duidelijk 👍 leuke gimmick mocht je veel visite krijgn..

Probleem is dat je hier niet zo makkelijk souvlaki’s of arrosticini vindt. In limburg BE waar ik vandaan kom, is dat meer te vinden en betaalbaar. Maar dat is nu een uurtje rijden voor mij. Dus kan ik ze beter zelf maken.
 
Probleem is dat je hier niet zo makkelijk souvlaki’s of arrosticini vindt. In limburg BE waar ik vandaan kom, is dat meer te vinden en betaalbaar. Maar dat is nu een uurtje rijden voor mij. Dus kan ik ze beter zelf maken.

Heb dit ook al willen aanschaffen, maar dan een "klein" model, zodat je gewoon een paar satés kan maken, maar dat ze wat uniform zijn qua grootte, dat maakt het ook qua tijd op de bbq veel gemakkelijker. Alleen wil ik geen ronde stokjes meer gebruiken en ook geen hout meer, heb vorig jaar van die platte gekocht in rvs en nog 3 sets dubbele in rvs, dusja daarom nog "on hold". En dan nog het andere probleem voor 9-12-15-16 stuks maximaal ofzo. Uiteraard kan je altijd een deel invriezen (mits vers vlees). En dat heb ik nog niet gevonden, heb er hier al eentje in het "klad" staan en ga eens proberen een proto type te printen en zien als dat werkt om dan ergens eventueel in rvs laten te produceren. Maar moet ik nog eens meer tijd voor hebben. Uiteraard ben je niet verplicht om elk gat te gebruiken, maar dan heb je je eens gemist etc. Het voordeel van een "grote" is je kan zelf kiezen, dun of dik
 
Heb dit ook al willen aanschaffen, maar dan een "klein" model, zodat je gewoon een paar satés kan maken, maar dat ze wat uniform zijn qua grootte, dat maakt het ook qua tijd op de bbq veel gemakkelijker. Alleen wil ik geen ronde stokjes meer gebruiken en ook geen hout meer, heb vorig jaar van die platte gekocht in rvs en nog 3 sets dubbele in rvs, dusja daarom nog "on hold". En dan nog het andere probleem voor 9-12-15-16 stuks maximaal ofzo. Uiteraard kan je altijd een deel invriezen (mits vers vlees). En dat heb ik nog niet gevonden, heb er hier al eentje in het "klad" staan en ga eens proberen een proto type te printen en zien als dat werkt om dan ergens eventueel in rvs laten te produceren. Maar moet ik nog eens meer tijd voor hebben. Uiteraard ben je niet verplicht om elk gat te gebruiken, maar dan heb je je eens gemist etc. Het voordeel van een "grote" is je kan zelf kiezen, dun of dik

Deze is voor 49 stuks, maar weet niet welk gewicht, want je komt ze wel eens tegen van 20gr en 40gr. Metalen spiezen heb ik ook, maar dat is dan echt wel voor een grote spies/brochette/sate te maken. Arrosticini of souvlaki zijn normaal gezien een 20gr per stokje en dus met metalen spiezen is dat niet ideaal. Dit blokje kost iets van €18 op bol dot com. Valt dus goed mee. Punt is wel dat als je ze maakt, het er ook 49 moeten zijn, daar de bak goed gevuld moet zijn. Maar dan vacumeer ik bv de helft en gaat de rest de vriezer in. Maar als volwassene kun je er zo wel een stuk of 5 à 6 eten ... of meer.

Ik woonde vroeger in Lanaken en daar is een slager die erom bekend staat. Momenteel betaal je daar iets van €42/100st van 20gr/st. Hier kan ik ze bij Renmans bestellen, maar heb destijds er eens een heel deel gekocht daar, en was meer dan het dubbele aan prijs. Dus beter zelf maken :ROFLMAO:
 
In onze Delhaize liggen tegenwoordig ook arrosticini's. Zijn dezelfde dozen, die je bij al de Italianen in Limburg kan krijgen. (Prijs heb ik niet op gelet)
 
Vandaag een nieuw uitbeenmes met prachtige damascus look. Dit weekend gebruiken voor een picanha van 2kg, en binnenkort om een bavette te vlinderen voor een rollade
78708e39668c45dcb975a3bcaca0052a.jpg
6d95617365424a34eb56a6c408dd2e4d.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Vandaag een nieuw uitbeenmes met prachtige damascus look. Dit weekend gebruiken voor een picanha van 2kg, en binnenkort om een bavette te vlinderen voor een rollade
78708e39668c45dcb975a3bcaca0052a.jpg
6d95617365424a34eb56a6c408dd2e4d.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
Al zou dat mes zo bot als een zakdoek zijn, bloedmooi is hij zeker!
 
In onze Delhaize liggen tegenwoordig ook arrosticini's. Zijn dezelfde dozen, die je bij al de Italianen in Limburg kan krijgen. (Prijs heb ik niet op gelet)

Bij ons in de delhaize nog niet gezien, maar tegenwoordig hoor ik meer en meer dat de supermarkten wat meer inspelen daarop. Overlaatst lagen er in onze Delhaize dikke gemarineerde entrecote's van een kilo. Ligt nog in de vriezer om eens te proberen.

En hoorde laatst dat ze bij ons in de Carrefour ook natuur ribben hebben liggen. Want meestal zijn het van die gemarineerde en voorgegaarde en is het een zoektocht naar onbewerkte ribben.
 
Bij ons in de delhaize nog niet gezien, maar tegenwoordig hoor ik meer en meer dat de supermarkten wat meer inspelen daarop. Overlaatst lagen er in onze Delhaize dikke gemarineerde entrecote's van een kilo. Ligt nog in de vriezer om eens te proberen.

En hoorde laatst dat ze bij ons in de Carrefour ook natuur ribben hebben liggen. Want meestal zijn het van die gemarineerde en voorgegaarde en is het een zoektocht naar onbewerkte ribben.

Carrefour in Herent vorige week ook, lagen daar grote stukken entrecote & steaks. Die hebben ook dikwijls vlees liggen van Ter Halve in Herent, maar kan je daar ook gewoon rechstreeks kopen, En Het Waterbos kan je ook wel al niet bewerkt kopen. En anders ik weet gerust (maar das al wat verder) in Holsbeek bij slagerij Davy & Emanuelle kan je zogoed als alles bestellen wat je wilt en zeker niet te duur.

Voor de ribben die kan je ook gewoon bij bonap of slagerij niet bewerkt stellen. Bij bonapp bijvoorbeeld vind ik die gemarineerde varkenshaasjes niet slecht, en als ze er niet liggen of bijvoorbeeld spekfakkels, gewoon vragen en 2 minuten wachten, en ze hebben gerust het onbewerkte liggen
 
Terug
Bovenaan Onderaan