Beef en Steak

Joko's satay (ajam)

Even een 'domme' vraag, maar voor mn weber, gewoon fik dr in en direct grillen (á 200-220 graden)? Veel omdraaien tot ze gaar zijn?
 
Even een 'domme' vraag, maar voor mn weber, gewoon fik dr in en direct grillen (á 200-220 graden)? Veel omdraaien tot ze gaar zijn?
Geen domme vraag hoor. En ja, gewoon aandoen, direct grillen en veel omdraaien. Misschien even een strookje alufolie op het rooster waar je het gedeelte zonder vlees op legt, zo verbranden de stokjes niet.
Mocht je een WGA hebben, kun je de stokjes gewoon over het randje laten uitsteken.

Succes, ben benieuwd wat je er van vindt.
 
Geen domme vraag hoor. En ja, gewoon aandoen, direct grillen en veel omdraaien. Misschien even een strookje alufolie op het rooster waar je het gedeelte zonder vlees op legt, zo verbranden de stokjes niet.
Mocht je een WGA hebben, kun je de stokjes gewoon over het randje laten uitsteken.

Succes, ben benieuwd wat je er van vindt.
Thanks! Hij zit in de koelkast (marinade met Kip) Morgen die saus van Ewald erbij en serveer het met een Fried Rice gerecht.
Heb je nog tips voor die Santen kokosmelk? Dat was een mega hard blok, heb er wel 150ml water bij gedaan, maar moet je dit verwarmen zodat het een beetje oplost? Heb nu gewoon heel hard geroerd, maar echt oplossen deed het ook weer niet...
 
Thanks! Hij zit in de koelkast (marinade met Kip) Morgen die saus van Ewald erbij en serveer het met een Fried Rice gerecht.
Heb je nog tips voor die Santen kokosmelk? Dat was een mega hard blok, heb er wel 150ml water bij gedaan, maar moet je dit verwarmen zodat het een beetje oplost? Heb nu gewoon heel hard geroerd, maar echt oplossen deed het ook weer niet...
Je hebt wel een deel (50 gram) van het blok gedaan? Ik doe er water uit de waterkoker bij, dan flink roeren en dan lost het wel op.
 
b0b970960eef4d763f34f1fa8e5d86be.jpg

Ik moet hier toch ook maar eens mee aan de gang


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
@jokop Wat een heerlijk sateh recept. Heb het vandaag gemaakt en er enorm van genoten. Ik heb alleen de pindasaus van Lonny Gerungan uit 'De Authentieke Indische keuken' er bij gedaan.
 
Laatst bewerkt:
@jokop Wat een heerlijk sateh recept. Heb het vandaag gemaakt en er enorm van genoten. Ik heb alleen de pindasaus van Lonny gerungan uit 'De Authentieke Indische keuken' er bij gedaan.
Dit blijft leuk om te horen :) thx!
Oke, nu ben ik wel nieuwsgierig naar die pindasaus! Delen mag....:cool:
 
Hier dit weekend ook jou saté gemaakt met de pindasaus van @Ewald
Had zaterdag even geprobeerd een saté te maken op de saté grill daar kwam ik er achter dat het stokje aan de onderkant van de saté verbrande als het op het rooster ligt .
Het lukt niet om dit buiten het bakje te houden omdat het anders scheef erop ligt.
Dat ik heb een stuk aluminiumfolie om 1 stangetje de rollen en dit over de buitenkant te laten hangen .
Zondagmiddag was de dag om het te maken 1 van de gasten heeft geholpen met draaien en dit ging prima nu ook geen verbrande stokjes meer We hadden ze eerst allemaal gegrild en daarna nog even in de oven warm gehouden en toen geserveerd met nasi .
De gasten vonden het heerlijk ikzelf ook had ze wel iets zwaarder gemaakt had ongeveer 35 gr per stokje.
De pindasaus van @Ewald had ik indoor zaterdag gemaakt en die was ook prima gelukt vond hem zelf iets te zoet (dat even kijken hoe ik dit kan aanpassen) maar de gasten vonden het allemaal heerlijk.
Zal ook nog even wat foto’s erbij doen was alleen vergeten om foto’s van het grillen te maken 🙃

En nog bedankt voor het delen van de recepten 👍🏻

IMG_4884.jpeg


Zaterdag proef versie
IMG_4886.jpeg


IMG_4888.jpeg


IMG_4889.jpeg


IMG_4891.jpeg
 
Zien er heerlijk uit Piet, mooie Sate.
Vreemd dat je de saus iets te zoet vond, dat is dus wat ik bij veel pindasauzen niet lekker vind.
Wij vinden deze pindasaus juist niet echt zoet, wat extra zout toevoegen en misschien wat citroensap.
 
Zien er heerlijk uit Piet, mooie Sate.
Vreemd dat je de saus iets te zoet vond, dat is dus wat ik bij veel pindasauzen niet lekker vind.
Wij vinden deze pindasaus juist niet echt zoet, wat extra zout toevoegen en misschien wat citroensap.

Misschien ligt dat wel aan mijn smaak want de gasten vonden het heerlijk
Maar daarom wou ik dat voor mijzelf nog wel eens aanpassen en dacht ook inderdaad met wat meer zout en citroensap


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Misschien ligt dat wel aan mijn smaak want de gasten vonden het heerlijk
Maar daarom wou ik dat voor mijzelf nog wel eens aanpassen en dacht ook inderdaad met wat meer zout en citroensap


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Of iets minder goela djawa ook kun je de gembersiroop eventueel weglaten, met dat laatste zou ik beginnen
maar ik weet dat je met een klein beetje zout al veel smaak beinvloedt
 
Dat is een prima bordje @picosuma. Jouw gasten boffen maar. Je hebt dat handig opgelost zo met dat folie.
Dat probleem had ik zelf ook. Je kunt de stukjes vlees wat dunner snijden en ze dus daarna wat meer over het stokje te rijgen.

Of een andere sate-grill kopen 😅
 
Terug
Bovenaan Onderaan