- Berichten
- 5.443
Laat ik dat boek nu net toevallig hier hebbenDankje Joko! Het jeukte gisteravond al om die Saté Bbq aan te slingeren
Dat recept van de Saté Babi Dido ( had het gisteren foutief getype ) komt uit het kookboek Indostok Blz 77
Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Laat ik dat boek nu net toevallig hier hebbenDankje Joko! Het jeukte gisteravond al om die Saté Bbq aan te slingeren
Dat recept van de Saté Babi Dido ( had het gisteren foutief getype ) komt uit het kookboek Indostok Blz 77
Als je moet kiezen en je pakt het recept van Jokop voor de saté; past dan jouw eigen recept dat van de week voorbij kwam er beter bij of de saus van Jokop?Toch 1 tl. zout erbij gedaan. Dat vonden wij erg goed werken. Zonder saus super met pindasaus super de super. De (homemade)pindasaus wordt een begeleider zonder te overheersen precies wat ik uit mij jeugd en later ook bij oa Menuet en Raden Mas in den Haag aan smaakervaring ook beleefde.
Een echte Indische saté. TOP.
Die gaat zeker vaker gemaakt worden.
Nu heb ik 2 top recepten voor sate Indisch/indonesisch en Koreaans.
Wij wilden ons vookedigfocussen op de sate, vandaar de cafetaria look van het bord.
Bekijk bijlage 71624Bekijk bijlage 71620Bekijk bijlage 71622Bekijk bijlage 71623
Ik heb de pindasaus van Jokop nog nooit gemaakt dus daar kan ik niet over oordelenAls je moet kiezen en je pakt het recept van Jokop voor de saté; past dan jouw eigen recept dat van de week voorbij kwam er beter bij of de saus van Jokop?
En mag ik even aandacht voor deze foto! Wat een keurig geregen sateetjes! #foodporn
Sorry @jokop en @Sticky Fingers, ziet er ontzettend smakelijk uit, maar ik zie verschillende puntjes door het vlees steken!En mag ik even aandacht voor deze foto! Wat een keurig geregen sateetjes! #foodporn
Maar dit zijn dan ook boergondische satè stokjes RobdijnSorry @jokop en @Sticky Fingers, ziet er ontzettend smakelijk uit, maar ik zie verschillende puntjes door het vlees steken!
Dus ja, fantastisch hongerig makend, maar ruimte voor verbetering
(P.s. ik heb als bijbaantje in een buurtsupermarkt slagerij gewerkt, en dan is een puntje erdoorheen echt altijd een lekke vacuümzak)
Hahaha, ik zie het nu ook. Scherp hoor. Desalniettemin esthetisch bijna perfect!Sorry @jokop en @Sticky Fingers, ziet er ontzettend smakelijk uit, maar ik zie verschillende puntjes door het vlees steken!
Dus ja, fantastisch hongerig makend, maar ruimte voor verbetering
(P.s. ik heb als bijbaantje in een buurtsupermarkt slagerij gewerkt, en dan is een puntje erdoorheen echt altijd een lekke vacuümzak)
Half, ik viel nl in slaap van volleybaltrainingIemand vanavond trouwens nog de aflevering van Keuringsdiens van Waarde over sate gezien?
Mooi gedaan zo, thx.Dus… het was heerlijk! Hier even een hulpje voor mij omdat mijn kruiden de Nederlandse namen hebben op het potje:
Ingrediënten:
1 grote gesnipperde ui
4 gesnipperde tenen knoflook
1,5 el ketoembar (korianderzaad)
1 el djinten (komijnzaad)
5 tl sambal (kan ook meer of minder)
3 tl gula djawa (palmsuiker)
1,5 tl koenjit (kurkuma)
1 tl laos
1 tl tamarinde
5 el ketjap manis (die stroperige van ABC)
150 ml kokosmelk (ik gebruik een blok santen)
1/3 pakje trassi
En @jokop, ik als santen amateur, hoeveel santen gebruik jij met hoeveel water aangelengd?
Leuk, hahaha. Laat het jullie smaken en hoor graag de bevindingen.
Hah top, altijd fijn om te horen. Ja, koud zijn ze ook heerlijk. Inmiddels kijken collega's er al niet meer raar van op als ik ze mee heb naar werk.De sateetjes waren echt fantastisch en de rest die over waren de volgende dag koud gesnoept, wat een feestje
@jokop Bedankt voor het delen.
De sateh grill is besteld en komt hopelijk deze week binnen en ga morgen naar de toko voor alle ingrediënten
Vroeg me wel af hoe groot het blok trassi is dat jij gebruikt, kwam 25 gram tegen maar ook 250 gram?
Een goede vraag! Ik gebruik de blokjes van 25 gram. Ik zal het aanpassen in het recept.@jokop Bedankt voor het delen.
De sateh grill is besteld en komt hopelijk deze week binnen en ga morgen naar de toko voor alle ingrediënten.
Vroeg me wel af hoe groot het blok trassi is dat jij gebruikt, kwam 25 gram tegen maar ook 250 gram?