Beef en Steak

Joko's satay (ajam)

Dankje Joko! Het jeukte gisteravond al om die Saté Bbq aan te slingeren 😅

Dat recept van de Saté Babi Dido ( had het gisteren foutief getype ) komt uit het kookboek Indostok Blz 77
Laat ik dat boek nu net toevallig hier hebben:)
 
Weet alleen niet of de saté zonder saus te flauw gaat zijn, anders gaat er de volgende keer een tl. zout bij.
Ik ben wat dat betreft net een Surinamer, die houden ook van zout eten. Zoutloos eten smaakt gewoon niet zeggen ze.
Er moet natuurlijk wel een balans zijn in de smaken. zout kan niet zonder zoet en zoet kan niet zonder zout, en bitter en zuur en umami natuurlijk;)
 
Toch 1 tl. zout erbij gedaan. Dat vonden wij erg goed werken. Zonder saus super met pindasaus super de super. De (homemade)pindasaus wordt een begeleider zonder te overheersen precies wat ik uit mijn jeugd en later ook bij oa Menuet en Raden Mas in den Haag aan smaakervaring ook beleefde.
Een echte Indische saté. TOP.
Die gaat zeker vaker gemaakt worden.
Nu heb ik 2 top recepten voor sate Indisch/indonesisch en Koreaans.
Wij wilden ons volledig focussen op de sate, vandaar de cafetaria look van het bord.;)

20241102_191454.jpg
20241102_192129.jpg
20241102_193457.jpg
20241102_193729.jpg
 
Toch 1 tl. zout erbij gedaan. Dat vonden wij erg goed werken. Zonder saus super met pindasaus super de super. De (homemade)pindasaus wordt een begeleider zonder te overheersen precies wat ik uit mij jeugd en later ook bij oa Menuet en Raden Mas in den Haag aan smaakervaring ook beleefde.
Een echte Indische saté. TOP.
Die gaat zeker vaker gemaakt worden.
Nu heb ik 2 top recepten voor sate Indisch/indonesisch en Koreaans.
Wij wilden ons vookedigfocussen op de sate, vandaar de cafetaria look van het bord.

Bekijk bijlage 71624Bekijk bijlage 71620Bekijk bijlage 71622Bekijk bijlage 71623
Als je moet kiezen en je pakt het recept van Jokop voor de saté; past dan jouw eigen recept dat van de week voorbij kwam er beter bij of de saus van Jokop?
 
Als je moet kiezen en je pakt het recept van Jokop voor de saté; past dan jouw eigen recept dat van de week voorbij kwam er beter bij of de saus van Jokop?
Ik heb de pindasaus van Jokop nog nooit gemaakt dus daar kan ik niet over oordelen
Ik maak altijd eigen recept.
 
Hiya Joko,

Je saté was verrukkelijk 🥰
We hebben er met zijn alle van genoten!
Samen met nog heerlijke Gadogado,Aziatische komkommer, pindasaus en Yangzhou fried rice ( ik was een beetje uitgeschoten met de donkere soja saus bij het bereiden van de Yangzhou fried rice maar dat mocht de pret niet drukken)

a9bf0516-aebe-4261-b1db-c769087d5c91.jpeg
716fc1c4-214e-4dfb-8dbf-5ff88dc28c77.jpeg
0c1b9145-07e1-453a-81ae-88b66b63f30d.jpeg
IMG_0482.jpeg
 
Wat een heerlijke plaatjes, mannen en fijn dat ze zo goed gesmaakt hebben! Rest mij eigenlijk alleen nog de pindasaus van Ewald te maken...
 
En mag ik even aandacht voor deze foto! Wat een keurig geregen sateetjes! #foodporn
Sorry @jokop en @Sticky Fingers, ziet er ontzettend smakelijk uit, maar ik zie verschillende puntjes door het vlees steken!
Dus ja, fantastisch hongerig makend, maar ruimte voor verbetering 🙂
(P.s. ik heb als bijbaantje in een buurtsupermarkt slagerij gewerkt, en dan is een puntje erdoorheen echt altijd een lekke vacuümzak)
 
Sorry @jokop en @Sticky Fingers, ziet er ontzettend smakelijk uit, maar ik zie verschillende puntjes door het vlees steken!
Dus ja, fantastisch hongerig makend, maar ruimte voor verbetering 🙂
(P.s. ik heb als bijbaantje in een buurtsupermarkt slagerij gewerkt, en dan is een puntje erdoorheen echt altijd een lekke vacuümzak)
Maar dit zijn dan ook boergondische satè stokjes Robdijn 😁

Ik trek niks vacuüm als ik het marineer. Dus een beetje puntje wat uitsteekt maakt het rustiek 😉
 
Sorry @jokop en @Sticky Fingers, ziet er ontzettend smakelijk uit, maar ik zie verschillende puntjes door het vlees steken!
Dus ja, fantastisch hongerig makend, maar ruimte voor verbetering 🙂
(P.s. ik heb als bijbaantje in een buurtsupermarkt slagerij gewerkt, en dan is een puntje erdoorheen echt altijd een lekke vacuümzak)
Hahaha, ik zie het nu ook. Scherp hoor. Desalniettemin esthetisch bijna perfect!
Maar je hebt gelijk @Robdijn Is ook een belangrijke regel bij mij. En als ik een grote batch maak en gevacumeerd invries, wil je het puntje van het stokje inderdaad niet 'bloot' hebben, dat gaat gegarandeerd mis bij het vacuumeren.
 
Iemand vanavond trouwens nog de aflevering van Keuringsdiens van Waarde over sate gezien?
 
Terug
Bovenaan Onderaan