BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door smokey_jaap

  1. S

    Baby back ribs

    Oh die zijn perfect voor bij een race šŸ˜„ geniet ervan!
  2. S

    Temperatuur beheersen met deksel open op kamado

    Voor bereidingen waarbij een constante temperatuur essentieel is (zoals low&slow) probeer ik het deksel van de BBQ echt zo veel mogelijk gesloten te houden, het heeft zoals @SandyMan zegt wel wat tijd gekost voor ik het aandurfde om bijv. 3 uur niet te kijken. Een goede kernthermometer scheelt.
  3. S

    Divide & conquer 2.0

    Lijkt me een heel goed argument om niet voor een grotere te gaan! Zo'n kleinere brandt nog zuiniger ook.
  4. S

    Snelle Pizza ( in 1 minuut)

    Ik heb me vergist, het was 200 ex btw, dus 242 inclusief (trap ik vaker in). En toendertijd was hij ook nog iets goedkoper bij Ooni zelf als ik het me goed herinner.
  5. S

    Weber summit charcoal grill

    Ik heb 'm toch maar even provisorisch in elkaar gezet (2 schroeven gingen nog steeds echt niet en ik ben bang dat als ik het machinaal doe, ik de schroefdraad sloop). Vanmiddag aangestoken en ik ben stiekem al best onder de indruk (even afgezien van mijn ervaringen hierboven) van de prestaties...
  6. S

    Snelle Pizza ( in 1 minuut)

    Ik heb de Karu, zowel op kolen als op hout gedaan. Als ik eerlijk ben proef ik het verschil niet echt. Het gaat gewoon ontzettend snel, dus er is ook weinig tijd voor een rooksmaak om door te dringen. Mijn overweging was tweeledig: ik vind klooien met houtvuur leuker en ik vond 'm voor 200 piek...
  7. S

    Divide & conquer 2.0

    Ziet er leuk uit zo! Ik heb ooit precies dezelfde keuze gemaakt (met een 2e Weber welteverstaan) en dat beviel enorm. Zo kon ik 2 soorten bereiding naast elkaar doen of bijvoorbeeld vlees en vis gescheiden houden als ik voor een grotere groep kook. Vind het een hele slimme beslissing! Het Ć©nige...
  8. S

    Rookworsten

    Ziet er heel lekker uit! Om toch nog even op dat "rulle" terug te komen (ik ben iets te lang weggeweest, sorry). Ik heb een maand geleden 2 kilo knakworsten gemaakt om te experimenteren met de textuur. Ik heb allƩƩn procureur gebruikt, nog net bevroren in stukken gesneden en gekruid en daarna 3x...
  9. S

    Even voorstellen Summit Charcoal Kamado E6

    Gefeliciteerd en welkom! Prachtig apparaat. Die van mij is zoals je gezien had dus ook binnen. Ik denk dat als ik 'm eenmaal kan gebruiken, ik de heat diffuser inderdaad ga bedekken met folie. Het kan geen kwaad en hij ziet er nu zĆ³ sjiek uit šŸ˜…
  10. S

    Weber summit charcoal grill

    Oorspronkelijk ging de vraag over de "oude" Summit. Die kostte toen bijna 2000 euro.
  11. S

    Snelle Pizza ( in 1 minuut)

    We hebben parallel pizza op de Ooni gemaakt Frits, ik ben dinsdag ook bezig geweest. Die van jou zien er erg lekker uit, complimenten!
  12. S

    Groot compliment voor BGE

    Helaas is het alternatief niet altijd dat het product "gewoon goed" is. Goede service zegt mij dat een bedrijf achter z'n product staat en de hoogste kwaliteit nastreeft. Hoe ze dat bewerkstelligen is vaak meer een financiƫle overweging.
  13. S

    Weber summit charcoal grill

    Heb inmiddels gebeld met de Weber Store in Amersfoort en die zegt ook: nu stoppen, we lossen het samen met Weber voor je op. Dus daar ben ik dan wel weer heel blij mee! Ga ik voor nu gewoon nog even door met mijn pulled pork en ribs op de WSM en WMT, geen straf hoor ;)
  14. S

    Weber summit charcoal grill

    Heb ff gekeken naar de app, maar ook dat gaat in stap 1 al mis om dezelfde reden, ze gaan er inderdaad vanuit dat ze er zonder kracht in gaan.
  15. S

    Weber summit charcoal grill

    Dank voor je reactie! Ik ben vrij pessimistisch. Zoals ik hierboven schreef heb ik ze nu met veel kracht los gekregen voor die 2 poten. Alleen, hij gaat er nog steeds niet verder in dan een bepaald punt (en mijn volle gewicht maakt echt wel impact) waardoor de schroeven er nauwelijks in gaan...
Bovenaan Onderaan