- Berichten
- 14
Sinds het begin van dit Formule 1 seizoen is er een soort van traditie ontstaan om spareribs te eten bij de race (ik klaag niet!).
Om deze traditie in stand te houden heb ik vanochtend de Q weer aan het werk gezet om de ribjes volgens Noskos zijn recept 3-2-1 te bereiden.
Allereerst de ribjes schoon gedept en ontdaan van de vliezen. Hierna ingesmeerd met wat olijfolie en voorzien van de rub (Vergeten een foto te maken nadat ik de ribjes voorzien had van de rub...).
Nadat de Q op temperatuur was gekomen (schommelde tussen de 114 en 121 graden) de ribjes erop en 3 uurtjes wachten tot we ze konden inpakken.
Bij het inpakken gebruik ik ongezouten roomboter, agave siroop en lichte basterdsuiker.
Wij houden ervan als de ribjes wat zachter zijn (dat ze n niet van het bot vallen!) dus ik laat ze 1 uur en 15 minuten ingepakt op de Q liggen.
Hierna uit de folie laat ik ze nog ongeveer 30 minuten doorgaren op de Q, om ze erna te voorzien van de glaze (Noskos the Orginal) en laat deze ongeveer 15 a 20 minuten karameliseren. Het eindresultaat is tot nu toe elke keer héérlijk!
Deze keer wat simpele oven frieten erbij en we hebben weer genoten van de race en de ribjes natuurlijk!
Om deze traditie in stand te houden heb ik vanochtend de Q weer aan het werk gezet om de ribjes volgens Noskos zijn recept 3-2-1 te bereiden.
Allereerst de ribjes schoon gedept en ontdaan van de vliezen. Hierna ingesmeerd met wat olijfolie en voorzien van de rub (Vergeten een foto te maken nadat ik de ribjes voorzien had van de rub...).
Nadat de Q op temperatuur was gekomen (schommelde tussen de 114 en 121 graden) de ribjes erop en 3 uurtjes wachten tot we ze konden inpakken.
Bij het inpakken gebruik ik ongezouten roomboter, agave siroop en lichte basterdsuiker.
Hierna uit de folie laat ik ze nog ongeveer 30 minuten doorgaren op de Q, om ze erna te voorzien van de glaze (Noskos the Orginal) en laat deze ongeveer 15 a 20 minuten karameliseren. Het eindresultaat is tot nu toe elke keer héérlijk!
Deze keer wat simpele oven frieten erbij en we hebben weer genoten van de race en de ribjes natuurlijk!