jeroen.wezenbeek
Sprokkelaar
- Berichten
- 27
Na bijna twee maanden wachten van de week eindelijk de Weber Summit Kamado binnen. Wow, wat een beest. Besteld op basis van de reactie van een goede vriend van mij die hem ooit bij intra tuin had zien staan, en omdat ik een Kamado Big Joe III 3 keer te duur vind, en nog een aantal redenen om mijn oude Weber Kettler van 47 cm te gaan opvolgen.
Wat een schok toen ik die doos open maakte, wow, wat een enorme ketel. Was dit echt wat ik wilde, zo groot. Jazeker, een BBQ kan toch nooit te groot zijn, hier kom ik later nog op terug.
Eindelijk genoeg plaats om die ribben voor mijn gezin van totaal 5 goed te kunnen voorzien. Eindelijk een machine waarmee ik de temperatuur nog makkelijker constant kan houden. Eindelijk een fatsoenlijk hitte schild waardoor ik mijn hele grill kan gebruiken (61 cm nu jaja)
Ik ben al jaren een BBQ fan, maar ben pas sinds ik die Weber Kettle heb gekocht serieuzer (jaar of 5 geleden) gaan bbq-en. Er ging een wereld voor me open toen ik de perfect rib-eye had klaar gemaakt (
), ik had een goed stuk rib eye gekocht, graangevoerd e.d. by BBquality en exact zo klaar gemaakt, voor mij en een collega uit Schotland. Een dag later zat ik met die collega en nog een paar anderen bij een goed restaurant een zeven gangen verrassingsmenu te nuttigen. Toen het hoofdgerecht, tournedos werd geserveerd en we beiden een hap hadden genomen keken we elkaar aan. Wij hebben van de week een beter stuk vlees geproefd. Nog steeds onze beste steak ever, en we hebben het er steeds over als we elkaar zien.
Ik ben dus steeds op zoek, naar hoe ik iets op zijn best kan klaar maken. Soms mislukken dingen ook, daar baal ik dan van. Had laatst een hele lamspoot gemaakt. Dan baal ik dat ie te droog is.
Door het kijken naar video's van Sam the cooking guy, pitmaster X, Ralph de bbq-er, Guga (voor de perfect picanha steak), en Dennis van Noskos ben ik dus hier beland.
Ik hoop hier dus inspiratie kennis en ervaring op te doen en te delen met jullie.
Oja ik zou nog ergens op terug komen, toen ik van de week zes ribben op mijn hagelnieuwe Weber summit Kamado had klaargemaakt, baalde ik dat ie zo groot was toen ik al die meuk moest schoon maken. Volgende keer maar iets beter beschermen. Maar goed het blijft wel een BBQ natuurlijk.
Jeroen
Verstuurd vanaf mijn HD1913 met Tapatalk
Wat een schok toen ik die doos open maakte, wow, wat een enorme ketel. Was dit echt wat ik wilde, zo groot. Jazeker, een BBQ kan toch nooit te groot zijn, hier kom ik later nog op terug.
Eindelijk genoeg plaats om die ribben voor mijn gezin van totaal 5 goed te kunnen voorzien. Eindelijk een machine waarmee ik de temperatuur nog makkelijker constant kan houden. Eindelijk een fatsoenlijk hitte schild waardoor ik mijn hele grill kan gebruiken (61 cm nu jaja)
Ik ben al jaren een BBQ fan, maar ben pas sinds ik die Weber Kettle heb gekocht serieuzer (jaar of 5 geleden) gaan bbq-en. Er ging een wereld voor me open toen ik de perfect rib-eye had klaar gemaakt (
Ik ben dus steeds op zoek, naar hoe ik iets op zijn best kan klaar maken. Soms mislukken dingen ook, daar baal ik dan van. Had laatst een hele lamspoot gemaakt. Dan baal ik dat ie te droog is.
Door het kijken naar video's van Sam the cooking guy, pitmaster X, Ralph de bbq-er, Guga (voor de perfect picanha steak), en Dennis van Noskos ben ik dus hier beland.
Ik hoop hier dus inspiratie kennis en ervaring op te doen en te delen met jullie.
Oja ik zou nog ergens op terug komen, toen ik van de week zes ribben op mijn hagelnieuwe Weber summit Kamado had klaargemaakt, baalde ik dat ie zo groot was toen ik al die meuk moest schoon maken. Volgende keer maar iets beter beschermen. Maar goed het blijft wel een BBQ natuurlijk.
Jeroen
Verstuurd vanaf mijn HD1913 met Tapatalk