Beef en Steak

Worst workshop

Status
Niet open voor verdere reacties.
Boel0037 zei:
Mooie foto's van de chorizo's. ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
Weekje wachten nog...
Bij die van mij vandaag even de witte pluisjes weggepoetst....  :(, misschien toch te vochtig in de garage
Wel een mooi gezicht:

 
Ceriel zei:
Boel0037 zei:
Mooie foto's van de chorizo's. ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
Weekje wachten nog...
Bij die van mij vandaag even de witte pluisjes weggepoetst....  :(, misschien toch te vochtig in de garage
Wel een mooi gezicht:


Heel leuk zulke foto's maar nu wil ik weer weten wat op het bord van die meiboom staat. Ik ben niet nieuwsgierig O:-) Maar het is de onzekerheid :-w :-w :-w
 
Hier ook helaas witte schimmelplekken. Balen!!
 
FelixH zei:
Hier ook helaas witte schimmelplekken. Balen!!

WItte schimmel is nog te verhelpen, 100ml (coloroza) zout in 1 liter water en dan met een nieuwe afwasborstel de worst schoonschrobben. Heb je geen coloroza, gewoon even bij de slager vragen die heeft het genoeg!
 
Bert zei:
Ceriel zei:
Boel0037 zei:
Mooie foto's van de chorizo's. ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
Weekje wachten nog...
Bij die van mij vandaag even de witte pluisjes weggepoetst....  :(, misschien toch te vochtig in de garage
Wel een mooi gezicht:


Heel leuk zulke foto's maar nu wil ik weer weten wat op het bord van die meiboom staat. Ik ben niet nieuwsgierig O:-) Maar het is de onzekerheid :-w :-w :-w
Nou, vooruit... Is wel in het Achterhoeks  :P

0D682410-6A7D-48AA-8157-BD76727BBF96-3162-000003DB4F1A159D_zps5f6aa9c8.jpg

6 jaar geleden feestje gegeven, werd tijd volgens vrienden/familie...
Nu weer on topic
 
100 mg zout is 0.1 gram en dat op een liter water geeft een verdunning van  1:10000, ik denk niet dat je dat nog proeft.

100 ml lijkt me veel waarschijnlijker, dat is ongeveer 215 gram.
 
Even een hele domme vraag misschien, maar kun je worst niet in een bak met (ongekookte) rijst leggen om te drogen, als je verzopen telefoons er weer droog mee krijgt zou worst toch ook moeten lukken?

Nog een domme vraag: Kun je de worsten niet alvast preventief met een zout oplossing besproeien voordat je ze ophangt?
 
Volgens mij was het 100 GRAM zout op 1 LITER water btw....
 
Dominique zei:
Volgens mij was het 100 GRAM zout op 1 LITER water btw....

Yep tik foutje van mij!!!! Sorry X(
 
Toch ook maar een keer extra naar de worstjes wezen kijken en inderdaad 3 witte stippen erop dus ook meteen maar even behandeld en weer terug gehangen.

Het viel mij op dat de kleur van de darm veranderde toen ik hem schoon maakte met de oplossing, klopt dat???
 
ReneR zei:
Toch ook maar een keer extra naar de worstjes wezen kijken en inderdaad 3 witte stippen erop dus ook meteen maar even behandeld en weer terug gehangen.

Het viel mij op dat de kleur van de darm veranderde toen ik hem schoon maakte met de oplossing, klopt dat???
Bij mij ook, deze werd wat bleker. Zal door het water komen.....?
 
ReneR zei:
Toch ook maar een keer extra naar de worstjes wezen kijken en inderdaad 3 witte stippen erop dus ook meteen maar even behandeld en weer terug gehangen.

Het viel mij op dat de kleur van de darm veranderde toen ik hem schoon maakte met de oplossing, klopt dat???

Door het vocht wordt de darm weer wat soepeler en komt los van het worstje. Daardoor neemt hij zijn oorspronkelijke kleur weer aan. Als hij strak om de worst zit heeft hij de kleur van het deeg wat erin zit.
 
Duidelijk Bert, bedankt voor je reactie.
Gewoon weer laten drogen dus :)
 
Vandaag de venkel/knoflook gegeten en de peper/salie. Ik was weg van de venkel, Verkering van de salie. Maar we vonden ze beiden wel erg zout, hadden jullie dat ook? Iemand? Joehoe..... =))
 
De venkel/knoflook was idd behoorlijk zout, maar dat vond Martijn tijdens de workshop ook al. Misschien per ongeluk uitgeschoten met de colorozo :)
De rest was prima vond ik.
 
Dominique zei:
Vandaag de venkel/knoflook gegeten en de peper/salie. Ik was weg van de venkel, Verkering van de salie. Maar we vonden ze beiden wel erg zout, hadden jullie dat ook? Iemand? Joehoe..... =))

Ik vind dat er in de recepten toch al behoorlijk wat zout in gaat. Allemaal 16 tot 18 gram per kilo.
Ik gebruik voor worst die ik niet droog of rook meestal 12 gram.
Voor worst die ik droog 18
Voor rookworst 16
 
Dan hebben we het toch goed geproefd!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan