Beef en Steak

Worst workshop

Status
Niet open voor verdere reacties.
Daar waar ik bij het uitdelen van de venkel/knoflook worst jammerlijk achter het net viste (die ik samen met Bert nog in een jasje had gestoken ;) ) viel ik met diezelfde neus in de boter bij de grillworst.

Gisteren al afgekookt volgens het bekende recept. Ook bij mij knapte het worstje open maar toen al voldoende gegaard om niet te veel smaak te verliezen. Het is best lastig om die temperatuur in de pan op 80?C te houden, had veel last van under- maar vooral overshoot. Echt koken heeft het zeker niet gedaan.

Vanavond op de grill met 2 soorten rub; special shit en Sweet Swine o Mine.

foto's en smaaktest volgen....
 
Lijkt zo op het eerste gezicht een enorme schat aan informatie!
Bedankt voor het delen!
 
Zoals beloofd de smaaktest van de kip-grillworst

grillworst-kip02.jpg

gegaard op 80..90?C totdat de kern 74?C was (ongeveer 40 min.)

grillworst-kip03.jpg


grillworst-kip04.jpg

de testrubs

grillworst-kip05.jpg


grillworst-kip06.jpg

tja, in het donker met een hoofdlampje kom je een heel eind :D

grillworst-kip07.jpg


grillworst-kip08.jpg

zoals ze boven onder de rub liggen zo liggen ze ook op mijn bord.


Worst was super van smaak, wel een heel klein beetje droog maar dat komt waarschijnlijk omdat ik hem gisteren al gegaard had.

Vlees structuur was anders dan commerci?le worst, hier proef je tenminste echt vlees i.p.v. allerlei toevoegingen als meel e.d.

De Sweet Rub O'Mine was hier in huis bij deze worst duidelijk de favoriet.
 
Prima test, daar had ik wel bij willen zijn !!
 
ik had ook graag in de jury gezeten
 
Ik zou wel graag het recept van die mooie grillworst willen hebben. Of hebben jullie geheimhoudingsplicht?
 
Verdorie, ik moest net naar huis wegens andere verplichtingen toen we aan de grill worst begonnen, heb wat lekkers gemist zo te zien!!!
 
Wat een prachtige foto's daar zou ik graag wat van proeven.....
De recepten tik ik morgen avond even over en maak daar even een apart draadje van.....
De gril worst staat idd niet op het vel maar was idd kippendijen met standaard kruiden. Zo ook de braadworst, deze is gemaakt met voorgemixte braadworst kruiden....

Iedereen bedankt voor het posten van de ervaringen en foto's... Top!

De voorgemixte kruiden zitten vaak in grote zakken, wellicht een idee om een zak te kopen met meerdere mensen zodat we niet gelijk voor 50 kilo worstkruiden hebben liggen....
 
Zie nu Bert z'n reactie... :D helemaal goed wachten we dit even af...
 
Zo.....twee stukjes in de vriezer voor bij de nieuwjaarsreceptie. Hoop dat het nog een beetje te eten is wanneer het weer ontdooid is :P

13830675345471.jpg
 
Nosmo zei:
Ik zou wel graag het recept van die mooie grillworst willen hebben. Of hebben jullie geheimhoudingsplicht?

Kippedijen vlees, Colorozo zout & Grillworst kruiden van Vuur&Rook :)

Zie dat iedereen netjes foto's heeft gepost van de grillworst, als veroorzaker kan ik nu natuurlijk niet achterblijven.
Hier alvast de foto van het kookproces, zal vanavond nog even eentje maken van het resultaat.

IMG_4869.jpg
 
En dan kom je thuis met twee verse chorizo's die gedroogd moeten worden in de schuur.... Maar ik dacht " muizen" . Dus twee vliegendeksels aan elkaar vast gemaakt, worst ertussen en hangen maar.
36b5cd5f74fba7c0c035959518ce8f9b.jpg


f825ecdabd83682f70acc13d23f3dc0c.jpg


En aan de neus van Guus mankeert he le maal niets, die loopt de hele tijd te zoeken.... =))

a2e1cec93bfce09e95184aa110cd6cf8.jpg


362ccc2fc6610148cde79bf71e479262.jpg


 
Die chorizoworstjes.... die zijn hier niet aan hangen toegekomen...
Ik heb in een enthousiaste barbecue sessie alles op de Q gemikt....
Pas onder het eten bedacht ik me dat er twee worsten niet op hadden gemoeten, maar ook van de Q smaakten ze heerlijk!
Dus wie niet kan wachten..... :)
 
Waren ze dan niet erg zout Ivo? Daar was ik voor gewaarschuwd door Martijn. En daarom gaat er bij de chorizo om te bakken, dus minder zout in recept.
 
Hoewel ik zelf altijd weinig zout gebruik, en hogere doseringen me dus meestal wel opvallen is het me hier niet opgevallen... Was wel lekker gekruid, maar niet TE zout naar mijn smaak ;)
 
O, ok dan!
 
En dan vertrek je bij Rook en Vuur.
En dan rij je thuis de straat in....
En dan bedenk je je dat je je vest vergeten bent....
Meteen met Martijn gebeld....
En dan krijg je dus ZONDER KOSTEN je vest thuis gestuurd...

Met kadotje ook nog.
MARTIJN BEDANKT, JE BENT EEN TOPPER!!!
IMG_26261_zps345895f9.jpg
 
Ook slim!
 
Mooie foto's van de chorizo's. ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan