Beef en Steak

Worst workshop

Status
Niet open voor verdere reacties.
Dominique zei:
Dan hebben we het toch goed geproefd!

Het is ook maar wat je gewend bent. Volgens mij ben jij niet zo'n zout happer als ik je recepten zie.
Dus vind je ook sneller iets te zout.
 
Bert zei:
Dominique zei:
Dan hebben we het toch goed geproefd!

Het is ook maar wat je gewend bent. Volgens mij ben jij niet zo'n zout happer als ik je recepten zie.
Dus vind je ook sneller iets te zout.

O, daar ben ik me niet van bewust? Grappig dat je dat zegt.
 
De braadworst heb ik nog liggen, en de merguez. Dus ik ben benieuwd.
 
Hij is leuk! Ik probeer ook wel eens binnen te komen als Kramer ( deur opengooien en er direct achteraan), maar dat lukt nog niet zo goed. Al een paar keer met mijn snuit tegen de deur geplakt gezeten, omdat ik de deurkruk niet helemaal naar beneden had..... Niet leuk =))
 
Uhhh.....had er tijdens de workshop helemaal niet bij stil gestaan, maar volgens mij heb ik iets gedaan wat helemaal niet mag (en dan bedoel ik volgens de wet). Martijn heeft mij de zalm laten zouten/pekelen (weet nog steeds niet welke van de twee de bedoeling was :)  ) met colorozozout welke daarna warm gerookt is en door de aanwezigen opgeknabbeld. Nu heb ik op het andere forum ook al een dergelijke discussie achter de rug over het wel of niet, maar volgens de voedselwarenwet is het gebruik van nitriet (en dus colorozozout) verboden voor gebruik bij vis.

Ik weet dat een boel oud-gedienden daar andere idee?n bij hebben en dit nog steeds gebruiken bij het roken van vis, maar officieel mag het dus gewoon niet. Reden hiervoor is dat het risico op kankerverwekkende stoffen door nitriet bij vis groter is dan dat op botulisme. In de USA is dat anders en is nitriet bij vis wel toegestaan, maar in de EU is het gewoon bij wet verboden. En hier worden er zware boetes uitgedeeld wanneer er een overtreding wordt geconstateerd.

http://www.vwa.nl/actueel/bestanden/bestand/10360

Wilde dit toch nog ff met jullie delen :)
 
Nou, dan zal ik je ff een flinke bekeuring opsturen, als je het geld dan aar mij overmaakt praten we er nooit meer over, hahahaha
Vond de zalm trouwens wel lekker hoor :)
 
Ach, voor een keer zal het risico wel loslopen... ;)
 
Haha....mischien. Maar of je dan op het werk of thuis naar beneden dondert, dat maakt geen verschil en de schade zal net zo groot zijn. M.a.w. dat het voor thuis niet in de wet is geregeld betekent niet dat het dan minder schadelijk zal of kan zijn. De enige reden waarom een thuissituatie niet in de wet is opgenomen zal meer met de handhaving te maken hebben dan met iets anders.
 
Nu ben ik niet zo'n vis man dus zal ik de wet in deze niet zo snel overtreden......
Liep gister nog tegen de ladder aan, was behoorlijk die ladder zat..... :-S
 
Nee, ik heb hem gisteren wel weer even afgenomen met water en zout, wegens witte mosjes. En een foto naar Martijn gestuurd of hij verloren was. Die belde mij gistermiddag even op, om te zeggen dat het geen kwaad kon, dat het door de vochtige omgeving komt waar hij hangt ( schuur).
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik heb ze na de 2e behandeling inderdaad ook uit de garage gehaald en in de gangkast gehangen....
Nu geen witte pluche meer gezien....
 
Ik was hem helemaal vergeten na de controle vorige week - toen was ie nog helemaal goed en zonder schimmel -  gelijk gecheckt vanavond en paar kleine witte pluches, verder niks. Afgeborsteld met de zoutoplossing en in de bijkeuken te drogen gehangen, daar is het wat minder vochtig, nog een paar dagen en dan maar eens aansnijden!
 
Ik heb eigenlijk geen andere plek om ze op te hangen, of ik zou de meterkast moeten doen, maar daar is het eigenlijk te warm. Volgens Martijn mag het max 12? zijn.... Dat is lastig in een nieuwbouwwoning.
 
Dominique zei:
Ik heb eigenlijk geen andere plek om ze op te hangen, of ik zou de meterkast moeten doen, maar daar is het eigenlijk te warm. Volgens Martijn mag het max 12? zijn.... Dat is lastig in een nieuwbouwwoning.

Je kruipruimte? Luik omhoog, schroefhaakje er in.... ;)
 
Het valt nog niet mee met die droge worsten, zo te zien. Ik vraag me af of je ze niet gewoon in de koelkast op een rekje kunt leggen, of ophangen, als je genoeg plek hebt. Mijn bacon en zalm droogt ook altijd goed uit tijdens een nachtje in de koeling. Of had Martijn daar nog wat over gezegd, over drogen in de koeling?
 
umy3ehe2.jpg
 
El Fumarole zei:
Het valt nog niet mee met die droge worsten, zo te zien. Ik vraag me af of je ze niet gewoon in de koelkast op een rekje kunt leggen, of ophangen, als je genoeg plek hebt. Mijn bacon en zalm droogt ook altijd goed uit tijdens een nachtje in de koeling. Of had Martijn daar nog wat over gezegd, over drogen in de koeling?

Plek genoeg, ik heb nog een koelkast. Maar het moet ook tochten, dat zei hij wel.
 
Mike, dat zijn andere worsten. De chorizo zit in een darm, dus ik denk dat dat anders werkt?
Ik weet het niet, het is een vraag?
 
Dominique zei:
Plek genoeg, ik heb nog een koelkast. Maar het moet ook tochten, dat zei hij wel.

Dan laat je toch gewoon de deur van de koelkast open staan :-O
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan