Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
noskos zei:Ik duik er in zodra ik meer tijd heb Danny. Die is op die moment even erg beperkt.
DanBras zei:?..aangezien ze met dat afwijkende eenhedenstelsel werken. Als je met b.v. lb en oz werkt en dan moet uitrekenen hoeveel ppm nitriet je gebruikt, dan is dat wat lastiger vergeleken met ons metrische eenhedenstelsel waar alles gewoon veelvouden van 10 zijn.
Dat snap ik wel, maar volgens mij bevestig je nu onbewust het punt wat ik wil maken.Ewald zei:1 % van 100 Euro is 1 Euro
1 % van 100 Dollar is 1 Dollar
Appels met appels en peren met peren
Ik had je vorige post nog even gemist, maar dit is inderdaad wat ik daar ook uit haal.Ewald zei:Wil niks meer zeggen dat als ik een curing agent heb met 150 mg/kg Nitriet, al dit Nitriet wordt opgenomen door het vlees.
Het vlees en water (curing agent) willen een balans bereiken (Natuurkunde) dus het vlees zal 150 mg/kg. Nitriet gaan bevatten, maximaal.
Dit wordt ook uitgelegd door Amazing ribs.com en Professor Blonder.
In theorie wordt dus al het curing agend opgenomen, ik heb Paul van Trigt hierover gesproken en hij zegt dat dit in de praktijk voor het vlees meestal lager is.
Wie is Paul van Trigt?:
https://paulvantrigt.nl/
noskos zei:Dus water/maple syrup/ schenkstroop optellen bij je vlees en dan op dat gewicht naar 120 mg/kg. Dan zitten we mooi. Overal onder. Nitriet verdeelt zich over het vlees. Deel blijft aan de buitenkant dus je komt nooit boven de EU grens.
Kunnen we daarmee leven allemaal?
Eventueel kruiden hoeven niet meegerekend. Die maken het percentage nog wat lager zelfs.
Ik kijk ff met 1 oog mee onderhand.
Zitten we dan nog goed met zout?
noskos zei:Dus water/maple syrup/ schenkstroop optellen bij je vlees en dan op dat gewicht naar 120 mg/kg. Dan zitten we mooi. Overal onder. Nitriet verdeelt zich over het vlees. Deel blijft aan de buitenkant dus je komt nooit boven de EU grens.
Kunnen we daarmee leven allemaal?
Eventueel kruiden hoeven niet meegerekend. Die maken het percentage nog wat lager zelfs.
Ik kijk ff met 1 oog mee onderhand.
Zitten we dan nog goed met zout?
Eddy6844 zei:Zijn jullie in de onderzoeken ook nog schadelijke stapelings effecten tegengekomen? Dan bedoel ik gelijktijdig innemen van nitraatrijke groente, eiwitten, je zorgvuldig gerookte gepekelde vlees, een glaasje melk, biertje en een sigaretje voor en na de maaltijd. Of zou een sinaasappeltoetje na de vorming van nitrosamines meer dan genoeg tegen kunnen gaan?
DanBras zei:** Ik zie dat Ewald zijn reactie verwijderd heeft, dus zal ik mijn reactie daarop ook verwijderen.