- Berichten
- 20.648
@Dennis, dat is natuurlijk niet zomaar een rapport wat je aanhaalt. Maar ook dat rapport geeft geen duidelijke richtlijnen over hoeveel en hoelang en wat je gewoon kan toepassen.
Ook hierbij zie ik veel verschillende hoeveelheden nitriet per kilo, en eigenlijk zie ik hierin ook een bepaalde gedoogconstructie om bepaalde regionale gerechten toch te kunnen maken.
Natuurlijk kunnen we hier wel wat uit halen maar een echte rekenformule lukt niet.
Bovenstaande rekenmethode geeft mij een houvast om gepekelde gerechten op een veilige manier te maken met in Europa verkrijgbare pekelzouten.
Zolang de Eu of Nederland niet met een rekenmethode voor de hoeveelheid toe te voegen Nitriet komt in combinatie met de pekelduur, ga ik de bovenstaande methode gewoon gebruiken.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Ook hierbij zie ik veel verschillende hoeveelheden nitriet per kilo, en eigenlijk zie ik hierin ook een bepaalde gedoogconstructie om bepaalde regionale gerechten toch te kunnen maken.
Natuurlijk kunnen we hier wel wat uit halen maar een echte rekenformule lukt niet.
Bovenstaande rekenmethode geeft mij een houvast om gepekelde gerechten op een veilige manier te maken met in Europa verkrijgbare pekelzouten.
Zolang de Eu of Nederland niet met een rekenmethode voor de hoeveelheid toe te voegen Nitriet komt in combinatie met de pekelduur, ga ik de bovenstaande methode gewoon gebruiken.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro