BasBQ
Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Scoozy

Kooltjesharker
 
Berichten
172
Ohh!! Waar zijn die te bestellen?! Mooi hoor!!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Zifa grills via google is een Duits bedrijf levert top materiaal is in 1.5mm RVS heb er 2.Bij gebruik van 1 basket leg ik een Alu folie in de 2de en word het een druippan ;)
 

cold_as_ijs

Kooltjesharker
Berichten
213
Net wat lokaal gefokt biologisch 100% grassfed hereford gekocht. Wilde wel meer meenemen maar mijn vriezer puilt al uit van het vlees :sneaky:.
Het is een shortrib, stuk Cote d’bouef , picanha en gehakt. De laatste 2 staan niet op de foto. Was vooral verbaasd over de kleur, vrij donker. Shortrib heeft een mooie marmering.
Update, mijn vader (Kok van huis uit), wist me te melden dat de kleur komt van het vaccuum trekken. Schijnt na 30 min uit de vaccuum er weer normaal rood uit te zien. Verklaard waarom de picanha zo veel lichter was van kleur, deze lag vers in de toonbank.
9E90E0DB-68D5-4191-9E2B-81AE46B4EA36.jpeg


3DBF58B3-BCFD-4A49-804B-975B82C30E22.jpeg
 
Laatst bewerkt:

NonSens

Stoker
 
 
Berichten
361
Net wat lokaal gefokt biologisch 100% grassfed hereford gekocht. Wilde wel meer meenemen maar mijn vriezer puilt al uit van het vlees :sneaky:.
Het is een shortrib, stuk Cote d’bouef , picanha en gehakt. De laatste 2 staan niet op de foto. Was vooral verbaasd over de kleur, vrij donker. Shortrib heeft een mooie marmering.
Update, mijn vader (Kok van huis uit), wist me te melden dat de kleur komt van het vaccuum trekken. Schijnt na 30 min uit de vaccuum er weer normaal rood uit te zien. Verklaard waarom de picanha zo veel lichter was van kleur, deze lag vers in de toonbank.
Bekijk bijlage 6094

Bekijk bijlage 6095
Super gaaf! Ik heb toevallig gister ook een lokaal gefokte 100% grasgevoerde hereford shortrib gekocht. Waar heb jij dit vlees vandaan? Het ziet er wel wat beter gemarmerd uit dan mijn shortrib.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 

cold_as_ijs

Kooltjesharker
Berichten
213
Super gaaf! Ik heb toevallig gister ook een lokaal gefokte 100% grasgevoerde hereford shortrib gekocht. Waar heb jij dit vlees vandaan? Het ziet er wel wat beter gemarmerd uit dan mijn shortrib.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
Heb ze bij herefords.nl gehaald in Kessel. Is een ~20km van mijn huis vandaan dus niet super lokaal, maar in ieder geval dichterbij dan de Hanos ;)
 

NonSens

Stoker
 
 
Berichten
361
Heb ze bij herefords.nl gehaald in Kessel. Is een ~20km van mijn huis vandaan dus niet super lokaal, maar in ieder geval dichterbij dan de Hanos ;)
Tja wat is lokaal, het is uit eigen land dus dat is al veel lokale dan bijvoorbeeld Australische black Angus. Ik heb het bij de kok herefords in lewedorp (Zeeland) gehaald, aanstaande zaterdag wil ik er pastrami beef ribs van gaan maken.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 

Scoozy

Kooltjesharker
 
Berichten
172
Vandaag weer nieuw speelgoed & lekkers toegekregen ;) 2x WGA Zifa rvs charcoal baskets 1.5 mm dikte dus die gaan mij overleven denk ik lol prachtig vakwerk van die Duitsers ! (y)👌
 
Laatst bewerkt:

theDude

Sprokkelaar
 
Berichten
49
Pizza time! 🍕 Ik heb 3 steels voor de prijs van 1 want er was wat foutgelopen met de levering. Maar ziet er mooi gerief uit, nu lekker vuurtje stoken om ze te seasonen.
8mm dik en het weegt als lood. Een stevige knaap dus.

15968139342447795621366752821918.jpg


15968139596132522035166779472517.jpg
 

Marcel1973

Kooltjesharker
 
 
Berichten
220
Mm bij BBQ Experience center was het advies voor al hun Kamados om niet meteen een pizza er in te gooien..
Gelukkig ben ik zelf meer van de reverse sear dus kwam goed uit ;-)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Dat inbranden gaat meer over hechting van het vilt, dan over keramiek als ik het zo lees. Wel bijzonder allemaal overigens, want BGE noemt 175 graden en Black Bastard over max 250 graden.

Wie het weet mag het zeggen, wat je er nou mee moet.
 

Rob65

Stoker
 
 
Berichten
392
Gewoon rustig beginnen. Pizza is ook niet de heilige graal. Een nieuwe auto trap je ook niet vanuit de garage vol op zijn staart. Bij mijn bge werd ook vertelt eerst wat dingen te doen om de temperatuur te leren beheersen. Dus waarom? Een bbqer heeft de tijd. En bier.
 
Bovenaan Onderaan