Beef en Steak

Masterbuilt ervaringen

Wat een goede tip! Blijft de hoes denk je goed zitten met een langdurige ferme wind?


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Dat heb ik nog niet kunnen testen ;) maar er zit een koord waarmee je hem strak kan trekken onderin. Mijn gevoel zegt dat het wel goed zit.

20201126_075537.jpg


ik zie dat doordat het donker was vanochtend de foto wat vaag is, maar het geeft een goed beeld over hoe de hoes zit :-)
 
Laatst bewerkt:
Heb net ook de d&c binnen van kamadobbq.nl.
Systeem voelt degelijk aan en het past ook goed. Voor nu dus een aanrader, maar moet het nog wel gebruiken.
 
Dit is een koopje. Die zwarte Classic 2 is ook het enige model dat ook in het zwart te krijgen is van kamado joe. Als je deze gaat vergelijken met de masterbuilt, dan is de keuze zeer snel gemaakt.
Deze heeft de goede gasket, een goede topvent, en een scharnier dat de deksel traploos kan openen en sluiten zonder dat hij dicht valt. Daar dan nog het D&C bij. Ik zou van mijn hart een steen maken en direct voor deze Classic 2 gaan. Moest ik nu op het punt staan, hij was besteld. :D

Bedankt voor de reacties. De kogel is door de kerk. Ik heb hem besteld en laat hem afleveren bij een kennis net over de grens.
Mede door de dit filmpje vanaf 2:30 de knoop door gehakt.
 
Alsjeblieft haha. Het lijkt erop dat ze iets kleiner zijn dan de originele deflector.

Hier ook een bavette op de planning :)
Klopt ze zijn kleiner omdat ze ook dieper zitten in het D&C in vergelijking met de originele houder, samen 36cm.


Verstuurd vanaf mijn Mi 9 Lite met Tapatalk
 
Ik zou het multi cooking system van probbq nog even tonen hier, voelt heel degelijk aan en past ook perfect...Bekijk bijlage 12305Bekijk bijlage 12306Bekijk bijlage 12307

En nu dus de originele deflector over en meteen een pizzasteen 💪🏻
Ik wil geen partypooper zijn, maar ge moet het onderstel 45° draaien. Die beugels met de puntjes horen voor en achter te staan. De roosters liggen wel goed, maar zo gaat de planchaplaat niet passen, zoals op uw eerste foto al het geval is (hij ligt schuin precies). Nu, mss dat je snel een opstelling deed en daar niet naar gekeken hebt, maar het wel weet. :D
 
Laatst bewerkt:
Hierbij het resultaat van mijn eerste kookbeurt op de MB. Smaakte goed en wat een plezier om op deze manier te koken. Ik zag op de site van bastard de tip om niet hoger te gaan dan 275 graden de eerste paar keer van gebruik. Dat ook maar aangehouden voor de zekerheid. Vandaag een beer can chicken op het menu :) .
9DD49DB6-455A-44FA-A9B4-A5133D9D882A.jpeg
 
Ik wil geen partypooper zijn, maar ge moet het onderstel 45° draaien. Die beugels met de puntjes horen voor en achter te staan. De roosters liggen wel goed, maar zo gaat de planchaplaat niet passen.
Hierbij het resultaat van mijn eerste kookbeurt op de MB. Smaakte goed en wat een plezier om op deze manier te koken. Ik zag op de site van bastard de tip om niet hoger te gaan dan 275 graden de eerste paar keer van gebruik. Dat ook maar aangehouden voor de zekerheid. Vandaag een beer can chicken op het menu :) .Bekijk bijlage 12316

Het verschil tussen een pizza in de oven of op de kamado, is de temperatuur. Ovens gaan meestal maar tot 250° en dus moet de pizza er wel ff in. Hetgeen ik gemerkt heb, is dat hij veeeeeeeeel lekkerder is als hij snel heel veel hitte krijgt. In 3, max 4 min klaar en heerlijk. Als ik pizza's op de KJ maak, zit ik aan 350 à 400°. Maar begrijp dat je de eerste sessies het wat kalmer aan wilt doen. Maar probeer zeker in de toekomst naar minstens 350° te gaan met deze opstelling: https://bbqproof.nl/bbq-blog/de-beste-pizza-set-up-voor-een-kamado-bbq/

Maar de pizza ziet er heerlijk uit.
 
Ik wil geen partypooper zijn, maar ge moet het onderstel 45° draaien. Die beugels met de puntjes horen voor en achter te staan. De roosters liggen wel goed, maar zo gaat de planchaplaat niet passen, zoals op uw eerste foto al het geval is (hij ligt schuin precies). Nu, mss dat je snel een opstelling deed en daar niet naar gekeken hebt, maar het wel weet. :D
Alleen maar fijn hoor, dank voor de tip! Was idd even snel, maar viel mij ook al op de hij scheef lag, thanks!
 
Het verschil tussen een pizza in de oven of op de kamado, is de temperatuur. Ovens gaan meestal maar tot 250° en dus moet de pizza er wel ff in. Hetgeen ik gemerkt heb, is dat hij veeeeeeeeel lekkerder is als hij snel heel veel hitte krijgt. In 3, max 4 min klaar en heerlijk. Als ik pizza's op de KJ maak, zit ik aan 350 à 400°. Maar begrijp dat je de eerste sessies het wat kalmer aan wilt doen. Maar probeer zeker in de toekomst naar minstens 350° te gaan met deze opstelling: https://bbqproof.nl/bbq-blog/de-beste-pizza-set-up-voor-een-kamado-bbq/

Maar de pizza ziet er heerlijk uit.
Ik heb idd deze setup aangehouden (inclusief de moeren). Zodra de kamado een paar is gebruikt wil ik gaan voor een temperatuur tussen de 350 - 375 en dan rond de 6-7 minuten. Ben dan erg benieuwd naar het resultaat. Thanks voor de tips!
 
Ik heb idd deze setup aangehouden (inclusief de moeren). Zodra de kamado een paar is gebruikt wil ik gaan voor een temperatuur tussen de 350 - 375 en dan rond de 6-7 minuten. Ben dan erg benieuwd naar het resultaat. Thanks voor de tips!

Als je de pizza 6 a 7 min laat liggen bij 350°, gaat hij te ver zijn, vrees ik. Maar het zal ook afhangen van de dikte van het deeg. Ik heb ze graag dun en op 4 min zijn ze echt wel klaar.
 
bedankt voor de tip en zal bij 4 minuten wel een check doen. Pizza is trouwens perfect bij een feestje als alles vooraf wordt klaar gelegd icm korte grill tijd.
 
Stomme vraag misschien, maar of en zo ja, welke pizzaschep gebruiken jullie icm de MB?

die van kamado lijkt mij wat dik en minder praktisch, metaal lijkt handig, maar veel zijn erg dun, ben benieuwd naar jullie ervaringen...
 
Ik heb zo'n metalen schep en ik heb het idee dat een houten beter is omdat hout vocht op kan nemen en je daardoor geen condens onder de pizza krijg waardoor de pizza minder snel blijft plakken.
Maar als je alles een beetje onder controle hebt werkt die metalen ook best prima

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Werkt perfect als je het mij vraagt. Ik houd van dunne "Italiaanse " pizza's en hier kunnen mooie grote op. Ik heb er een paar bekeken, maar veel waren mij te klein. Ook voor flammkuchen die ik regelmatig maak.

a3b9d0e2d8e8083f16896e796822c473.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Ik heb gewoon een metalen via Bol gekocht. Ik heb totaal geen last van plakkerige pizza’s. Ik doe bloem op de schep, alsook net voor de eerste pizza op de steen. Na een 4-tal minuten is hij klaar en ligt hij zelfs los op de steen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan