BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte zalm

Koenietjuh

Vuurmaker
 
Berichten
57
De temperaturen zijn weer gedaald, dochter is geboren dus vrouwlief mag weer koud gerookte zalm en de voorraad was op. Dus goede reden om een zalmzijde te roken.

Bij de Sligro mooie zalm (2kg) gehaald en in de zout (480gr), basterdsuiker (320gr) en dille (8 tl) gelegd en overgoten.
De zalm was een mooi groot stuk!
24 uur in de koelkast zodat het vocht eruit komt.
Dag erop goed afgespoeld en droog gemaakt en weer nachtje in de koelkast.
Dag erop CSG gevuld met red ceder houtmot. M'n vader moest voor een klant poort maken met rood ceder, dus afval hout was zeer goed gebruikt. Het houtmot rook heel zoet en vrouwlief was zeer tevreden tot nu toe!
De CSG met theelicht aangemaakt en zalm op de grill. Nu wachten (ong. 8 uur).
Zalm ligt nu in de koelkast te rusten. Ik kon het niet laten om wat te proeven en was heerlijk! Iets zoeter dan roken op beuk.

Vrouwlief na het proeven nog steeds tevreden!!


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.374
Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie dochter. Wat een klein prulleke is het nog he?
Of is die zalm zo groot? :)

Maar ik was eigenlijk op zoek naar "het recept". Je hebt het in het receptendeel geplaatst, dus moet het ook een recept zijn en dat is het niet.
Lees de regels er maar eens op na.
Ik denk dat dit meer iet is voor charcuterie.

Maar evengoed, het lijkt me heerlijk, en nogmaals gefeliciteerd.
 

Hans

Gerijpt
 
 
 
Berichten
4.889
Ziet er prima uit ik had best een stukje willen proeven.
Je hebt rood ceder gebruikt van de timmerman moet je wel mee uitkijken want ik denk dat dat hout van over de grens komt en wellicht behandeld is tegen allerlei schimmels e.d. en da's nou niet zo gezond denk ik. :unsure:
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.204
Daar worden heel veel mensen vrolijk van.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.115
Mooie zalm.
Dit is geen recept en hoort derhalve niet thuis in recepten.
Ik verplaats deze naar charcuterie, in het barbecue gedeelte
 

@rno

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.374
Mooie moot zal zo naast dochter lief

Gefeliciteerd en beide weer van zalm kunnen genieten nu
 
Bovenaan Onderaan