Beef en Steak

Iemand bekend met de INKBIRD ISC-007BW controller?

Dank voor de reacties!

Ik heb inderdaad ook naar de thermoworks signals gekeken. De signals module spreekt me erg aan en qua temperatuurmeting (thermapen is ook gewoon top) echter vindt ik het jammer dat ze een aan/uit ventilator hebben ipv een variabele snelheid. Ik heb meerdere berichten gelezen en grafieken gezien waarbij je dan toch een wat grilligere verloop qua temperatuur krijgen (maar dat is waarschijnlijk vooral door het debiet wat wellicht wat groot is voor een kamado).

Ga me er vanavond nog eens aanvullend in verdiepen. Maar het hulp van de feedback en andere topics toch al terug gebracht naar Inkbird (prijs technisch interessant), Thermoworks signals & billows (veel vertrouwen in het merk) en Fireboard drive 2 systeem (én variabele snelheid + meest uitgebreide opties o.a. in de app limiteren van ventilator output). Zal m'n bevindingen in relatie tot de Inkbird ook in dit topic delen!
 
Neem anders ook de FlameBoss 500 eens mee in overweging ;).
 
Nog meer om te vergelijken :oops:
En het begon met de zoektocht naar alleen een wifi thermometer... achja, houdt de hobby interessant zullen we maar zeggen.
Maar prioriteit is eerst een aantal leuke gerechten bedenken voor a.s. weekend ;)
 
ik heb het vermoeden dat de meeste mensen die met die overschoots kampen icm de billows gewoon hun topvent te ver op laten staan.

Mijn daisywheel is zo goed als volledig dicht en ik heb eigenlijk geen last van die overschoots.

Deze hier bijvoorbeeld, sessie van een paar uur, voor mij perfect, blijft binnen de paar graden.

Bekijk bijlage 21016
Heb zaterdag nog een sessie gedaan met ribben, topvent minimaal geopend en op de Billows een plastic kaartje geplaatst zodat die minder lucht kan zuigen. De dalende temperatuur op mijn curve zijn de momenten dat het deksel open ging, ribben afhalen om te verpakken, deze terug plaatsen. Wanneer ik deze terug plaatste heb ik het plastic kaartje verschoven. en dan zat ik plots op 118° (op zich aanvaardbaar voor ribben) maar bedoeling was een sessie rond de 107° te zitten. (Had dus beter het kaartje op die Billows in de positie gelaten die me vanaf 7u een vrij constante temperatuur gaf en de temperatuur iets langzamer laten stabiliseren).
Naar het einde toe van de sessie zijn de lage temperaturen weer het gevolg van de ribben uit de Q te halen, terug te plaatsen en in te smeren met barbecuesaus.
Op zich was ik nu wel tevreden van het resultaat.
Schermafbeelding 2021-05-05 om 17.29.48.png
 
Hoi Iglo,

Ik gebruik de Inkbird ISC-007BW nu al een poosje en ik kan alleen maar lof uitspreken over het goed functioneren ervan. De temperatuur blijft ongelofelijk goed constant. Langste sessie was 15 uur. Ik wilde in eerste instantie gaan voor de Fireboard met fan. Dat was een kostenplaatje van €450,-. Ik ben blij dat ik uiteindelijk gekozen heb voor de Inkbird.
Als je meer wil weten, let me know!

Gr. Martijn


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
@Martijn-K. Wat mij verbaasde bij mijn eerste run, was dat het van de eerste keer al super goed ging. Ik heb niet moeten experimenteren met de opening op de topvent of wat dan ook. Direct pal op de gewenste temp.

- op welke opening hou jij de topvent?
- gebruik jij hem ook voor de opstart?
- hoe doe jij het als je je dome opent?
- het viel me op dat de fan helemaal naar 0 ging bij het bereiken van de temp. Heb jij hier al nadelen van ontdekt?
 
@Martijn-K. Goed te horen dat het bevalt!

Ik heb de opties als terug weten te brengen tot twee: Inkbird vs Fireboard.

Die laatste omdat hij in mijn geval een praktisch voordeel heeft vs Thermoworks/FlameBoss. Je kan 6 probes aansluiten (mix and match tussen pit/meat probes). Nu gebruik ik in principe 1x pit max 2x voor vlees. Maar met de overige 3 poorten kan ik de andere kamado in de gaten houden.
Ook blijken verschillende thermopro probes prima te werken (die heb ik nog een aantal liggen, niet dat dat zoveel scheelt qua prijs maar alle beetjes helpen :ROFLMAO:).

Het prijsverschil blijft uiteraard aanzienlijk... keuzes, keuzes, keuzes ;)
 
@Martijn-K. Wat mij verbaasde bij mijn eerste run, was dat het van de eerste keer al super goed ging. Ik heb niet moeten experimenteren met de opening op de topvent of wat dan ook. Direct pal op de gewenste temp.

- op welke opening hou jij de topvent?
- gebruik jij hem ook voor de opstart?
- hoe doe jij het als je je dome opent?
- het viel me op dat de fan helemaal naar 0 ging bij het bereiken van de temp. Heb jij hier al nadelen van ontdekt?
Goedemorgen Josser,

Ik gebruik de Inkbird op een kamado. De margrietschijf staat boven 2 mm open. Een heel klein openingetje dus, meer is echt niet nodig.
Ik steek de kamado aan met 2 of 3 wokkels. Ik wacht dan 4 a 5 minuten totdat de wokkels zwart zijn. Dus NIET als ze helemaal zijn opgebrand! Zoals je in veel filmpjes voorbij ziet komen. Het wil nog wel eens het geval zijn dat wind de kolen extreem aanwakkerd en in dat geval is het opstarten (voor indirect) al verpest. Daarna gaat de divide and conquer / plate setter erin en laat ik de kamado op temperatuur komen met de Inkbird. Dus in mijn geval gebruik ik de Inkbird ook voor het opstarten. Als ik de deksel van de kamado opendoe, trek ik alvorens de temperatuur probe uit de Inkbird. Gaat de deksel weer dicht, dan gaat de temperatuur probe er weer in 🙂
De fan gaat inderdaad naar ‘0’ bij het bereiken van de temperatuur. Zodra de temperatuur met zo’n 2 a 3 graden daalt in de kamado, dan start de fan zich rustig op. Het gaat echt heel goed bij mij. Dus geen nadelen ondervonden.
 
Ik heb zelf ook de Inkbird. Ben er nog steeds tevreden over, maar ik gebruik hem enkel als ik hele lange runs wil doen en de nacht mee pak. Dus bij pulled beef of by pulled pork die smiddags klaar moet zijn bv. Bij mijn normale runs overdag, vind ik het zelf regelen van de bbq te leuk en part of the game.

Maar voor de prijs van 160,- heb ik al een paar stressvrije nachten en een topresultaat gehad.
 
Goedemorgen Josser,

Ik gebruik de Inkbird op een kamado. De margrietschijf staat boven 2 mm open. Een heel klein openingetje dus, meer is echt niet nodig.
Ik steek de kamado aan met 2 of 3 wokkels. Ik wacht dan 4 a 5 minuten totdat de wokkels zwart zijn. Dus NIET als ze helemaal zijn opgebrand! Zoals je in veel filmpjes voorbij ziet komen. Het wil nog wel eens het geval zijn dat wind de kolen extreem aanwakkerd en in dat geval is het opstarten (voor indirect) al verpest. Daarna gaat de divide and conquer / plate setter erin en laat ik de kamado op temperatuur komen met de Inkbird. Dus in mijn geval gebruik ik de Inkbird ook voor het opstarten. Als ik de deksel van de kamado opendoe, trek ik alvorens de temperatuur probe uit de Inkbird. Gaat de deksel weer dicht, dan gaat de temperatuur probe er weer in 🙂
De fan gaat inderdaad naar ‘0’ bij het bereiken van de temperatuur. Zodra de temperatuur met zo’n 2 a 3 graden daalt in de kamado, dan start de fan zich rustig op. Het gaat echt heel goed bij mij. Dus geen nadelen ondervonden.
Bedankt voor de heel duidelijke feedback.

Is er een reden dat je de fan niet gewoon even op pauze zet ipv de probe uit te trekken? Je kan pauzeren op de app of door de draaiknop 2-3 seconden ingedrukt te houden (en nog eens om terug te starten).

Ik heb inkbird gemaild met de vraag of er open lid detectie zit aan te komen en ze hebben vrij neutraal geantwoord dat ze de feedback gaan meegeven aan de devs.
 
Ik zie dat de Inkbird overal is uitverkocht. Heeft iemand deze in China gekocht? En komt er dan BTW en invoerrechten bij?
Of weet iemand toevallig of er binnenkort weer voorraad is?
 
Ik zie dat de Inkbird overal is uitverkocht. Heeft iemand deze in China gekocht? En komt er dan BTW en invoerrechten bij?
Of weet iemand toevallig of er binnenkort weer voorraad is?

Klopt, er zijn steeds maar enkele stuks beschikbaar voor Europa daardoor zijn ze zo slecht leverbaar. Neem dat ook mee in je overwegingen dat als er iets defect gaat het weken kan duren voordat je een nieuwe opgestuurd krijgt...... Als je bij AliExpress besteld krijg je met de douane te maken...... klein kansje dat je pakketje erdoor glipt maar dan heb je echt mazzel. Inkbird zelf heeft magazijnen in de EU als ze van daaruit kunnen leveren komen er geen extra kosten bij maar leveren ze rechtstreeks vanuit China dan geld hetzelfde als via AliExpress.
Geduld hebben en iedere dag kijken bij Amazon of er weer voorraad is is het meest zekere om verrassingen te voorkomen ;)
De mijne is overigens defect retour gegaan en ik heb nu de veel duurdere Signals / Billows...... maar mij is elke vorm van geduld dan ook vreemd :ROFLMAO:
 
Klopt, er zijn steeds maar enkele stuks beschikbaar voor Europa daardoor zijn ze zo slecht leverbaar. Neem dat ook mee in je overwegingen dat als er iets defect gaat het weken kan duren voordat je een nieuwe opgestuurd krijgt...... Als je bij AliExpress besteld krijg je met de douane te maken...... klein kansje dat je pakketje erdoor glipt maar dan heb je echt mazzel. Inkbird zelf heeft magazijnen in de EU als ze van daaruit kunnen leveren komen er geen extra kosten bij maar leveren ze rechtstreeks vanuit China dan geld hetzelfde als via AliExpress.
Geduld hebben en iedere dag kijken bij Amazon of er weer voorraad is is het meest zekere om verrassingen te voorkomen ;)
De mijne is overigens defect retour gegaan en ik heb nu de veel duurdere Signals / Billows...... maar mij is elke vorm van geduld dan ook vreemd :ROFLMAO:
Het prijsverschil tussen die Inkbird en de Thermoworks Signals/Billows is aanzienlijk. Je kan de Thermoworks goedkoper aankopen wanneer je deze in de UK aankoopt (dan dien je ook rekening te houden met BTW en invoerrechten) maar dat kan je voor een groot stuk compenseren via een kortingscode die je 20% korting geeft op je bestelling: TEMP-20
 
Ook even reactie hier n.a.v. mijn vraag over de Inkbird controller.
Ben uiteindelijk voor de Fireboard 2 drive gegaan icm een BBQGuru pit viper (met de adapterplaat sluit deze net iets mooier aan op een Kamado vs de Fireboard fan).

Voornaamste reden voor mij, ondanks het forse prijsverschil, was de optie om met de 6 probes beide kamado's tegelijkertijd in de gaten te kunnen houden. De Thermopro probes werken overigens ook gewoon (de Thermopro pit probe is op 0,1 graden gelijk aan de Fireboard versie). Verder heeft de controller meer opties, maar dat mag je ook wel verwachten natuurlijk. Nu paar keer gebruikt en het werkt allemaal heel erg goed.

Naast dat het voor mij persoonlijk heel handig is dat ik door de 6 probes beide Q's kan monitoren (2x pit probes, 4x vlees probes) kijkt Fireboard ook of ze het mogelijk kunnen maken om twee Q's afzonderlijk te regelen met twee aparte fans (ik verwacht dat je dan 1 fan direct op de Fireboard 2 drive aansluit en voor de 2de fan de optionele drive kabel nodig gaat hebben). Als de optie er nooit komt is dat trouwens ook geen probleem, maar zou wel een leuke extra zijn natuurlijk.
 
Ook even reactie hier n.a.v. mijn vraag over de Inkbird controller.
Ben uiteindelijk voor de Fireboard 2 drive gegaan icm een BBQGuru pit viper (met de adapterplaat sluit deze net iets mooier aan op een Kamado vs de Fireboard fan).
Een vraagje: zit er standaard al een adapter plaat bij de Viper of moet die nog los aangeschaft worden?

Edit: Nee zit geen adapter bij de BBQguru Pit Viper.
Ik heb zelf de universele adaptet van bbqguru gekocht. Past prima op m'n big joe.

Vandaag eerste cook gedaan met Fireboard 2 drive en de pit viper. Pulled pork, heeft bijna 8 uur op de big joe 3 met sloroller gelegen. Temperatuur bleef binnen 1,1C constant. Lid detectie werkt ook prima. En de viper werd netjes met variabele snelheid aangestuurd. De viper heeft af en toe een pufje lucht op 6% - 12% vermogen moeten blazen.
Na de 8 uur was batterij van de Fireboard nog 82% vol.

Prima om tijdens thuiswerken met veel vergadering te gebruiken. Voor het werk vlees op q, fireboard met viper aan. Tijdens de vergaderingen even in de app kijken hoe het gaat. Tijdens de lunchpauze even spieken hoe de bark van de pulled pork vormt. Door de lid detectie geen zorgen maken, de overshoot wordt gecorrigeerd.

Kortom zeer tevreden.
 
Laatst bewerkt:
@Martijn-K.
Als je de draaiknop op de controller even ingedrukt houd gaat de inkbird in pauze.
Na sluiten deksel terug op de knop drukken en dan start het terug op.
 
Hoihoi! even een vraagje in dit topic wat inmiddels als weer even stilstaat. Ik zie op Amazon dat de ISC-007BW op dit moment €150 kost. Lijkt me een leuke prijs om te proberen. Is iedereen nog steeds zo enthousiast als ik teruglees in dit topic? Ik had elders gelezen dat hij niet waterdicht is, niet ideaal voor dit seizoen maar wellicht op te lossen met een plastic bakje ofzo.
 
Ziplock zak werkt handiger.
 
Terug
Bovenaan Onderaan