Ik kwam deze review tegen van iemand die een BBQ pagina beheert op Facebook. Ik ben zelf erg te spreken over de producten van Inkbird, en zit dus ook hard te twijfelen om er ook één aan te schaffen. Maar ja...Dat gat boren in m'n Weber ketel zie ik niet zo zitten eigenlijk....
Hij is de afgelopen week wel vaker voorgekomen in de groep, en zoals beloofd heb ik een review gemaakt over dit handige apparaat.
Wat is het? Dit is een temperatuurregelaar die je bbq exact op de juiste temperatuur houdt d.m.v. het inblazen van lucht, of het dichtzetten van deze toevoer. En dat doet hij zeer nauwkeurig. Laten we zeggen met een afwijking van 2 graden. Ik had hem gisteren urenlang tussen de 109 en 111 graden.
Ik heb zelf ook eenzelfde model van een concurrent dus kon het mooi eens vergelijken. Er waren toch wel enkele zaken waar ik best enthousiast van werd.
- Allereerst die mooie koffer die er bijgeleverd wordt. Eindelijk iemand die snapt dat je dit soort spul niet in je keukenla wil laten belanden. Alles heeft een vakje en is goed beschermd. dikke ++
- Dan de uitvoering. Geheel compleet voor ketels en kamado's. 4 aansluitstukken geleverd, waarvan ik er 2 niet kan plaatsen. In ieder geval 2 tube-connectors voor de 19"en 22" en groter. De kleine zou ook door een gat van je ketel gezet kunnen worden. 3 sensoren. 1 voor de grill, en 2 voor het vlees. De unit, de voeding, een hittebestendige slang en de papieren.
- Hij werkt op wifi. Dus je kan gewoon naar je werk gaan en de buurman kolen bij laten gooien. Dat als hij tenminste niet aan het golfen is.
- Het volgende pluspunt wat ik vond is dat het aansluitstuk niet de gehele luchtaanvoer bedekt, maar zeg 1/3e. Hiermee hoef ik dus niet meer elke keer de aansluiting weg te halen als ik zonder dit apparaat wil werken. Dit in tegenstelling met concurrerende modellen.
- Nog een pluspunt. Het apparaat steekt niet onderaan je kamado uit, hij ligt gewoon op bedieningshoogte op je plank. De slang is erg flexibel en zul je er nooit afstoten onderop bij de aansluiting.
- Nog een pluspunt? Ja
, je kunt hem ook bedienen zonder telefoon. het is zeer eenvoudig om hem even op de unit in te stellen. Stel de temperatuur van de pit en/of van het vlees even in met de draaiknop en klaar ben je. 10 seconden werk... Sommige concurrerende merken hebben dit ook, maar dan zit je wel in een hele andere prijsklasse.
- Let op! de papieren verwijzen naar de inkbird pro app. Maar ze hebben onderhand nieuwe dedicated apps ontwikkeld die een heel stuk beter werken. Ook voor dit apparaat is er één; de Inkbird smokercontroller. Deze werk echt goed. Geen glitches, geen wachten of de verbinding verliezen. En de meldingen zijn razendsnel. Je kunt een grafiek bekijken en alles instellen.
- Ik vind de reactiesnelheid goed. Hij tempert snel en blaast snel weer op. De open-deksel-functie kent dit merk niet, als de temperatuur snel zakt, gaat hij direct oplopend compenseren. Ik heb hier totaal geen problemen mee aangezien ik me meer erger aan de functie, dan het ontbreken hiervan.
- Je kunt een type BBQ kiezen in het programma. ik heb voor de 22" gekozen. Ik vraag me af of hij hier ook wat mee doet.
- Zijn er nog meer pluspunten? Ja, één. De prijs is scherp. Ze kosten normaal 199,00. Ik verwacht dat ze bij Inkbird-discounts voortaan ook meegaan in de aantrekkelijke kortingen die we gewend zijn van Inkbird. Ik zal ook blijven aandringen op een groepskorting, maar dat zit er voor nu even niet in omdat ze niet veel voorraad hebben. Maar een volhouder wint
Dingen waar je op moet letten:
Zet de slang bovenaan ergens even vast met een tiewrap oid. de slang is best zwaar en trekt je unit naar de rand van de kamado.
Zoek voor jezelf uit hoeveel kolen je nodig hebt voor een sessie. Met teveel kolen hebben dit soort apparaten soms moeite. Dan krijgen ze het lastig met het temperen. Je kunt beter te weinig gebruiken en bijgooien.
Tip: zet een 230V kabel vast aan je frame. Laat de boel niet op de grond liggen. Zo'n verdeeldoosje met 3mtr kabel kost een paar euro bij de ACtion.
Het grootste voordeel:
Je gebruikt belachelijk weinig kolen voor een sessie. Mede doordat je de kerntemperatuur van het vlees in de gaten kan houden, gaat de bbq eigenlijk niet meer open totdat het alarm afgaat. Zuiniger stoken dan met een regulator als deze bestaat niet.
Je kunt met een gerust hart 's avonds laat de pulled porc opzetten. Hij doet echt zijn werk wel gedurende de nacht. Je kunt een minimale pit-temperatuur instellen zodat iedereen wakker wordt als je bbq rond 03:00 af zou koelen omdat je er te weinig kolen ingelegd hebt.
Conclusie; Ik heb hem te leen, maar ze sturen de rekening maar op. Ik ben hier veel te content mee, deze blijft hier
.
(sommige foto's zijn van vanochtend. Ik ben er nog even mee aan het pielen)