BasBQ
Beef en Steak

BBQ Moestuin topic

twirre

Tondelzoeker
 
 
Berichten
22
Hoelang heb jij ze al in de potjes staan?
ik kon het niet helemaal goed terugvinden maar van begin maart. Een kleine maand geleden (begin april) had ik zaailingen , eind april in kleine potjes gedaan.

En natuurlijk iedere dag water en liefde..

Er zijn ook al een stuk of 10 plantjes gesneuveld. Ik had na de laatste keer verpotten een paar slakken meegenomen. Die hebben er in elk geval al lekker van gegeten :)
 

cricque

Vuurmaker
Berichten
73
Mijn pepers zet ik dit weekend gewoon in de buitenlucht. Maar deze staan in zo een hoekje waar weinig wind aankan en die muur warmt zeker op van de zon en daar krijgen ze echt wel nog wat warmte van. En mijn ding is, groeit het niet of mislukt het, tsja dan is het ook zo maar. Komt er wat op dan is dat mooi meegenomen. Net zoals die kerstomaten vorig jaar. De dochter wou het toen wel proeven, en nu eet ze gewoon tomaat. Wie weet dit jaar hetzelfde met paprika. Nuja dat eten ze beide wel in tomatensaus en verwerk ik in genoeg dingen, maar zo gewoon is het ... nee.
 

BBCharlie

Kooltjesharker
Berichten
247
Bekijk bijlage 52628 Pepers groeien mooi.. Dit weekend gaan ik ze in grotere potten zetten. En misschien ook buiten het kasje opzetten. Alhoewel ik het 's ochtends nog steeds redelijk fris vind.

Leuk! Je kan ook (als je er zat hebt) een paar peper plantjes gewoon in een pot buiten zetten in de volle zon. Kijk je rustig hoe die het doen tov de anderen.
 

BBCharlie

Kooltjesharker
Berichten
247
Hier groeit alles lekker door. In de kas gaat het hard en aan de komkommers zitten al veel vruchten. De moestuinbakken in de openlucht warmen snel op in de ochtend.

Tegen de slakken heb ik koperen sponsjes geknipt en om de sla gezet. Het ziet er niet uit maar ik zou graag wat sla zien overleven dit jaar. Rot slakken :rolleyes:

Om mijn (scherpe) tuingereedschap bij de hand te hebben, heb ik een brievenbus in de tuin gezet šŸ˜ Zo kan de peuter er niet bij en hoef ik niet telkens naar de schuur.

3EC209B6-698B-4578-BBEE-5672219D5882.jpeg
 

BBCharlie

Kooltjesharker
Berichten
247
Hier verschijnen al de eerste bloemetjes op de tomaten en courgettes šŸ„³ Hopelijk trekt de storm vanavond niet over onze tuintjes!šŸ«£

B492CCBE-B3F8-4856-9DF4-89DF05A7B7F7.jpeg
 
Bovenaan Onderaan