BBCharlie
Stoker
- Berichten
- 307
Kijk eens bij je lokale tuincentrum, er is nu volop aanbod met kruidenplantjes ( hier bij de Intratuin is het momenteel 3 plantjes voor tien euro )
Ga ik doen, thanks!
Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Kijk eens bij je lokale tuincentrum, er is nu volop aanbod met kruidenplantjes ( hier bij de Intratuin is het momenteel 3 plantjes voor tien euro )
vorig jaar had ik te weinig.. Nu misschien teveel. We zullen het zien. Mijn ervaring is ook dat er onderweg best nog wel wat plantjes sneuvelen. Door praktische dingen als weekendje weg, warm weer, te weinig water...
Ik ben in elk geval al een tijdje wc rolletjes aan het verzamelen om ze straks in te verspenen. Met een beetje geluk heb ik er genoeg. Ik zal weer een foto posten als ik zover ben.
14 soorten! Dat is een hoop. Vorig jaar had ik er 4:Ik heb deels zelf gekweekt en wat gekocht, ben nu bezig om 14 soorten pepers te kweken die beginnen inmiddels op te komen. 🌶🌶🌶
Zo je bent lekker bezig dat zijn veel plantjes, hopelijk komt het allemaal op!Ik heb vandaag een bubs in de kas gezet en de eerste mais in de moestuinbak gezaaid. De ZB op de foto zijn zonnebloemen. Die zaai ik zodat er genoeg bijen etc komen om alles te bestuiven. Ook zijn de eerste (water)meloenen & pompoenen uitgekomen. Zo hebben we straks naast een toetje ook nog wat te roosteren in de herfst!
Bekijk bijlage 51520
ik heb vorig jaar zo'n goedkoop plastic kasje (tentje) gekocht. Dat voldeed prima. Een echter kas vind ik ook mooi, maar nogal aan de prijs. Het moet een beetje een low-budget hobby blijven.Zetten jullie straks de pepers in de volle grond of in een kas oid?
14 soorten! Dat is een hoop. Vorig jaar had ik er 4:
Carolina reaper
Jalepenos
Scorpion moruga orange
Lemon drops
Het eerste begin van de moestuin is gemaakt, dit stukje grond leeggehaald inclusief wortels en los gemaakt.. nu even een kleine pauze en dan het losse groen van de grond halen en weer verder.
Bekijk bijlage 51538
Ik had eigenlijk eerst de schutting onder handen willen nemen maar daar heeft de buurman tegen geprotesteerd, die vond dat half afgebladderde er wel 'nostalgisch' uitzien..
Zo je bent lekker bezig dat zijn veel plantjes, hopelijk komt het allemaal op!
Het laatste jaar heb ik na het overlijden van mijn vrouw eigenlijk weinig tot niks aan de tuin gedaan en daar loop ik nu wel tegenaan, vandaag heb ik de schuur opgeruimd zodat ik weer bij het gereedschap kan, en ik heb in het tuincentrum een ( geënte ) komkommerplant gekocht.. heb ik een reden extra om de tuin in orde te maken dat heb ik momenteel even nodig
Het lekkere weer komt er aan, dus dat mag geen excuus meer zijn..
ik heb vorig jaar zo'n goedkoop plastic kasje (tentje) gekocht. Dat voldeed prima. Een echter kas vind ik ook mooi, maar nogal aan de prijs. Het moet een beetje een low-budget hobby blijven.
Het eerste begin van de moestuin is gemaakt, dit stukje grond leeggehaald inclusief wortels en los gemaakt.. nu even een kleine pauze en dan het losse groen van de grond halen en weer verder.
Bekijk bijlage 51538
Ik had eigenlijk eerst de schutting onder handen willen nemen maar daar heeft de buurman tegen geprotesteerd, die vond dat half afgebladderde er wel 'nostalgisch' uitzien..
Dankjewel.Netjes hoor na zo pittig jaar. En slim dat je het in stukken doet!
Heb je die komkommer plant al in de tuin gezet? Ik had mijn stevige zaailingen in de kas gezet en die zijn zich vannacht lam geschrokken van de kou
Ik zet elk jaar in een kruidenbak van 2 op 1 wat kruiden
Ik heb in de tuin ook een rozemarijn staan die al 5 jaar buitenstaat en serieus vorm begint te krijgen, is ongeveer 1m20 groot nu en al veel grote zijtakken, die is niet meer kapot te krijgen. In de bak zet ik dan elk jaar plantjes die ik in tuincentrum ga halen ... vorig jaar dacht ik laat ons eens gek doen ... basilicum en komkommer plant was er zo aan door de slakken. Maar daar stond ook een kerstomaten plantje in, krijg zo een 4u zon per dag ... hebben we van Augustus tot einde september elke dag tomaten kunnen afhalen, niks aan gedaan, gewoon wat begelid mits stokken
In een hoekje aan het huis zet ik elk jaar een soort kleine zoete peper (sugar rush 50.000 tot 100000, iets sterker dan jalapeno, minder sterk als een habanero), die een vriend opkweekt en die gaat rond 15 mei naar buiten dan. Staat in een hoek met 6-8u zon, maar bij zon krijgt hij tot diep in de nacht nog warmte van de gevelsteen mee. Dat is echt een ideale plek voor pepers, misschien dat ik er nog iets van een 2de meer pikantere bijzet. Die vriend kweekt enorm veel verschillende pepers, maar als je echt lekker peper zoekt: sugar rush ! Zoet om te beginnen en dan pas komt de "milde" kick.
Nu mijn gouden tip: voor basilicum bijvoorbeeld: wij kopen wel bijna elke week een pot basilicum voor bij de pasta (heb hier zelf zo een click & grow staan maar is niet altijd genoeg). Maar neem gewoon zo een takje of 4, 5 van de top, steek dat gewoon in de grond, effe wachten en dit zijn elk jaar de beste plantjes die ik heb.
Dit jaar ga ik wat uitbreiden: 1x san marzano plant, 1x zoete puntpaprika, 1x snack komkommer, 2x kerstomaten
Puntpaprika en komkommer gaan in een veggie wall van elho, san marzano en 1x kerstomaat in zo een tomatenpot van elho en de andere gewoon terug in de bak.
In de grote kruidenbak zoals altijd 2x krulpeterselie, 2x bladpeterselie, 1x tijm, 1x bieslook, en dan altijd wel een "probeersel" of 2-3
Op tafel staat ook nog een kleine pot met marokkaanse munt en bieslook en dan heb ik nog zo 2 kweektafels staan elho 1ntje voor de pepers en 2-3 "gekweekte" basilicums en in de andere ook nog wat basicilum, bieslook, lenteui
En misschien nog in een grote kuip een courgette plant zetten, smaakt altijd wel lekker in plakjes op de grill
Ik heb dus geen serre, maar vorig jaar was het al een pak warmer en heb ik gewoon alles buitengezet tijdens de paasvakantie. Maar plantjes waren hier dus bijna overal al uitverkocht in de buurt vorige week, maar met het weer de komende week ... het zag er goed uit, maar ga die gewoon even verpotten in grotere pot en dagelijks buittenzetten en in de avond terug binnenhalen. Volgende week toch nog eens 5-6 graden, deze week donderdag ook nog.
Maar ik las hier dus veel "chili" fanaten, maar toch opassen met zeker de scorpion en carolina reapers, dat is toch wel pikant. Ik kan wel tegen een stootje en hier gebruik ik bijvoorbeeld alleen nog tabasco scorpion en dat is een pak meer dan 1 druppeltje . Maar voor de mensen die echt toch niet zoveel gewend zijn, probeer die sugar rush zeker eens, echt lekker ook gewoon om zo op te eten.
Gezellig hoor! Wat zijn die sprietjes op het rond blad?fase2. De meeste pepers verspeent. Ben heel benieuwd of ze goed op gaan komen...Bekijk bijlage 51741
Dat is bieslook.. Mijn vrouw haar deel. Ik doe de pepersGezellig hoor! Wat zijn die sprietjes op het rond blad?