BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door bjozee

  1. B

    Brabants worstenbrood op de BGE

    Vandaag een poging gewaagd om op mijn bge worstenbroodjes te maken. Zelf deeg gemaakt, worstjes gerold en na het nodige rijzen op het ei gelegd op 220 graden indirect. We kregen visite en die konden het resultaat ook zeker waarderen, net zoals het eigen gezin. Hieronder wat foto’s.
  2. B

    Zaden en pitten brood van de Big Green Egg

    Voor en tijdens het bakken inderdaad even met de kwast natgemaakt. De binnenkant heb ik deze keer niet op de foto gezet, maar was ook prima. Dit type meel met zaden en pitten resulteert bij mij in een wat compacter brood.
  3. B

    Beer Can Chicken

    Vandaag op mijn vrije dag besloten de beer can chicken eens te proberen. Kippetje gekocht, gekruid en hoppakee een blik erin. Bbq naar de 180 graden indirect en kippetje er een uurtje of wat op laten staan tot een kern van 74 graden. Lekker wat frietjes erbij gebakken in de bbq ook. Was prima...
  4. B

    Zaden en pitten brood van de Big Green Egg

    Van het weekend nog een keer geprobeerd, iets langer laten rijzen en deze keer ook het bewijs dat hij echt op de bbq heeft gelegen :) was wederom een lekker broodje!
  5. B

    Pizza op het ei

    Vandaag in de pauze een deegje gemaakt voor een paar pizza’s om dit ook eens te proberen na het succes met het brood gisteravond. Twee uurtjes laten rijzen en zojuist de 4 pizza’s gemaakt en op de pizzasteen laten landen. Het resultaat mocht er zijn: heerlijke knapperige bodem en lekker van...
  6. B

    Zaden en pitten brood van de Big Green Egg

    ik heb eerst de convector geplaatst en daar bovenop de pizzasteen. ik heb de voeler van mijn thermometer op de steen gelegd en de temperatuur naar 220 graden gebracht, de thermometer van het ei gaf een hogere waarde aan, maar die meet bovenin de koepel, weet niet of dat nog veel uitmaakt....
  7. B

    Zaden en pitten brood van de Big Green Egg

    het was zo donker buiten gisteren, dus inderdaad geen foto van het brood op de bbq, zal van het weekend nog een keer een brood bakken en de foto alsnog maken
  8. B

    Zaden en pitten brood van de Big Green Egg

    Ik was van de week bij de Makro en heb daar een mooie zak tarwemeel meegenomen met het idee een keer een brood proberen te maken. Nog nooit gedaan en al helemaal niet op de bbq. Vandaag na het werk een deeg gekneed, laten rijzen, kneden, rijzen, vormen, rijzen en na al dat gerijs en gekneed op...
  9. B

    Eerste keer pulled pork

    Bedankt voor de tip!
  10. B

    Eerste keer pulled pork

    Bedankt! Leuk mijn eerste badge!
  11. B

    Eerste keer pulled pork

    Vandaag, eigenlijk gisteren, voor het eerst begonnen aan pulled pork, het wedstrijdrecept van noskos. Gisteren het voorbereidende werk en vanmorgen om 0700 uur opgestaan om de bbq aan te steken. Om 0800 uur het vlees erop en om 1300 uur de kwast ter hand genomen. Om 1500 uur in het folie en zo...
  12. B

    Eerste keer rum ribs

    Jazeker, zie hieronder
  13. B

    Eerste keer rum ribs

    Vandaag voor het eerst de rum ribs gemaakt volgens het recept uit het boek smokey goodness. Was zeer geslaagd! Het vlees zat wat vaster op het bot wat op zich ook wel eens lekker was. De vorige keer ribs gemaakt volgens de 3-2-1 methode en die vielen zowat van het bot. Volgend weekend maar eens...
  14. B

    Welke ingrediënten voor Jamaican ribs

    Haha, nou inderdaad!
  15. B

    Welke ingrediënten voor Jamaican ribs

    Bedankt voor de reacties allemaal!
Terug
Bovenaan Onderaan