Beef en Steak

Weber summit charcoal grill

Ik ga dit draadje eens verder volgen. Ben benieuwd naar de ervaringen
 
@BBCharlie ging op zich prima. Hadden wat moeite met 1 wieltje waarbij je een staafje door moet duwen. Binnenste kon net niet gelijk met het gaatje. Binnenkant was van rubber (uiteinde van de poot) en zat vast, dus iets groter gemaakt met schroevendraaier en toen ging het prima met een beetje pielen en bewegen.

Even de app ‘Bilt’ downloaden. Vond ik zelf heel makkelijk, alles in 3D. Kon je goed bekijken. Als die staat, staat die als een huis!
 
Vandaag de mijne ook binnen. Eerst inelkaar gezet, ik ben niet heel handig maar vond het deel met de poten nog wat lastig. Daarna gelijk inbranden volgens de gebruiksaanwijzing. Ik had nog wat oude briketten dus hup aan met dat ding. Dat ging goed. Vandaag een stuk rollade proberen met de char baskets. Nog nooit eerder mee gewerkt en even pielen met de temperatuur om stabiel te krijgen op 180 graden, gaat ook goed. Nu kijken hoe stabiel hij blijft op 180 voor 3 kwartier. Daarna even een biefstukje op hoog, dan schuif ik de baskets naar het midden.

Ik vind m eruit zien als een Rolls Royce , groot en glimmend! En tot nu toe lijkt t super te gaan. 1 klein minpunt vind ik dat een weber mt wel een houder heeft voor een igrill en deze niet. Hij kan natuurlijk op t blokje maar toch...

Ik ben benieuwd hoe t vergaat met de brandstof etc. Ik laat t weten.

Gr Spijkie
 
...
1 klein minpunt vind ik dat een weber mt wel een houder heeft voor een igrill en deze niet. Hij kan natuurlijk op t blokje maar toch...
...
Zo zie je maar weer dat smaken verschillen. Ik vind die houder juist niet om aan te zien, dus ben blij dat deze niet op de E6 zit ;-)
 
Zo zie je maar weer dat smaken verschillen. Ik vind die houder juist niet om aan te zien, dus ben blij dat deze niet op de E6 zit ;-)
Ja snap ik ook weer , zon uitstulping. Hadden ze m midden in t middelste blokje verwerkt had t er heel mooi uit kunnen zien.
 
Komt er ook een soort van zijtafel voor de summit kamado? Er is ooit n keer een weber tafeltje geweest met een halve ronding erin voor de 57 cm. Zoiets zou mooi zijn.

Gr Spijkie
 
Komt er ook een soort van zijtafel voor de summit kamado? Er is ooit n keer een weber tafeltje geweest met een halve ronding erin voor de 57 cm. Zoiets zou mooi zijn.

Gr Spijkie
Precies dit dacht ik bij aanschaf 🤔 Ik overwoog bijna om de versie waarbij de kamado is ingebouwd met rvs tafel, wielen en gasontsteker maar het leek mij ook weer zo overdreven om €700-€800 extra uit te geven omdat ik de zijtafeltjes mistte.

Dus nu ben ik plannen aan het smeden voor een buitenkeuken 🥴
 
@BBCharlie ging op zich prima. Hadden wat moeite met 1 wieltje waarbij je een staafje door moet duwen. Binnenste kon net niet gelijk met het gaatje. Binnenkant was van rubber (uiteinde van de poot) en zat vast, dus iets groter gemaakt met schroevendraaier en toen ging het prima met een beetje pielen en bewegen.

Even de app ‘Bilt’ downloaden. Vond ik zelf heel makkelijk, alles in 3D. Kon je goed bekijken. Als die staat, staat die als een huis!
Ik had juist moeite met het wieltje met de rem. Na veel proberen ging ie er wel in.

ik vond de handleiding prima en zag pas dat er een app was toen de kamado al stond 🧐

Al iets klaargemaakt?
 
Vandaag de mijne ook binnen. Eerst inelkaar gezet, ik ben niet heel handig maar vond het deel met de poten nog wat lastig. Daarna gelijk inbranden volgens de gebruiksaanwijzing. Ik had nog wat oude briketten dus hup aan met dat ding. Dat ging goed. Vandaag een stuk rollade proberen met de char baskets. Nog nooit eerder mee gewerkt en even pielen met de temperatuur om stabiel te krijgen op 180 graden, gaat ook goed. Nu kijken hoe stabiel hij blijft op 180 voor 3 kwartier. Daarna even een biefstukje op hoog, dan schuif ik de baskets naar het midden.

Ik vind m eruit zien als een Rolls Royce , groot en glimmend! En tot nu toe lijkt t super te gaan. 1 klein minpunt vind ik dat een weber mt wel een houder heeft voor een igrill en deze niet. Hij kan natuurlijk op t blokje maar toch...

Ik ben benieuwd hoe t vergaat met de brandstof etc. Ik laat t weten.

Gr Spijkie

Gefeliciteerd! 🥳
 
Wel n duur ding!
Dat dacht ik ook gelijk idd! Maar heb even gekeken bij de prijzen voor 1 van een 57 cm ketel en dan betaal je ook al 175,- voor een Weber

Misschien eerst nog even wachten met een spit. Ik wil wel zeker ooit nog eens een spit hebben,. Mam man man wat een mooie dingen heb ik gezien hier al op het forum...
 
Ik heb 'm besteld, bij Weber store heb ik 'm even kunnen bekijken en vertelden ze dat elke ronde steeds snel uitverkocht raakt dus ik heb me laten pushen 🙈 Wel een erg mooie additie hoor, ben benieuwd of ik de WMT nog veel gebruik. Vind het ook echt een goede prijs, ik heb de oude Summit en andere Kamado's altijd te duur gevonden voor het "grill real-estate" dat je ervoor terugkrijgt.
 
Vandaag dus pizza gedaan op de bbq , samen met de buren. In totaal 6 pizza’s. Ik heb houtskool gebruikt, 3 aanmaak wokkels en begonnen met aansteken rond 16:30 meende ik. Toen de bbq op 150 graden zat de difuser plate erin gedaan en de pizzasteen. De temperatuur dropte als n malle! Maar ging snel weer omhoog. Ik was ff bezig wat tomaten te snijden en rond 17:10 zat de bbq over de 300 graden, oeps. Ff de bovenste schuif plat gelegd om m iets te temperen. Eerste Pizza voor de kids erop en 5 min later klaar. Zo wisselden we om met de buren. Er was na de 6e pizza nog iets aan houtskool over, ik denk dat we nog 2-3 pizza’s op hoge temp konden doen.

Mijn ervaring tov keramisch: de temperatuur valt sneller naar beneden door het openen van de deksel maar is ook zo weer bij. De pizza’s smaken hetzelfde als op keramisch. De stand volledig open geeft een erg hoge temperatuur in korte tijd, het dempen door alleen gebruik te maken van de 4 gaten in de demper zal de bbq naar een 250-275 graden doen zakken.

Bij vaak openen van de deksel gebruik ik de volledig open stand voor het bakken van pizza’s. Ik ben er zeer te spreken over! Hij voldoet aan mijn verwachting. Ook het gevoel dat ik niet zo voorzichtig hoef te doen als bij keramisch doet me goed.

Gr Spijkie

C7B45FFD-480D-4B58-8A3F-7AB83298F685.jpeg
 
Vandaag een leuke bbq dag gehad met de summit kamado, redelijk simpel gehouden. Vraagje, wanneer gebruiken jullie t onderste en bovenste kolen rooster? Ik heb het bovenste nu gebruikt en weet nog niet of t bevalt. T grillen ging goed hoor maar ik krijg de houtskool niet helemaal egaal heet. Bij m’n kamado wad de kolenmand aanzienlijk kleiner in diameter. Volgende keer ga ik het onderste kolenrooster gebruiken en zie ik wel ff wat t verschil was. Een klein plaatje bij t praatje.

8C9C470A-9989-40C0-BCC0-47B9B582BE92.jpeg
 
Er is een onderste en bovenste kolenrooster? :oops:
 
Terug
Bovenaan Onderaan