BasBQ
Beef en Steak

Uit de hand gelopen borrelplank..

 
 

knubbe

Stoker
Berichten
440
Wederom een leuk onderwerp voor de fotowedstrijd, dus maar meteen aan het denken geslagen.. Vanalles te bedenken bij dit thema waarbij iets met beenmerg of een fishbone als eerste in me opkwamen. Nu is kort geleden mn vriezer gestorven en daardoor mn voorraad teruggebracht is naar 0, dus ook mn bitterballen.

Ah! Daar hebben we hem, bitterballen aanvullen in combinatie met de fotowedstrijd, ideaal :) Moet natuurlijk wel iets met een bot zijn, shortribs it is. En dan maar meteen weer een complete borrelplank, niet allemaal bot-gerelateerd..Weer lekker door de boeken en het net struinen en op het volgende ‘menu’ gekomen;



Short ribs bitterballen met IPA mosterd

Gegrilde tonijn met ansjovismayonaise

Gepaneerde en gerookte zalm bonbons

Pinchos morunos met mojo picon

Beef balls met geroosterde paprika aioli



Als eerste moeten beginnen aan de bitterballen, die hebben het meeste tijd nodig. Beginnen met 3,5kg shortribs, in de Dalmatian rub, na een dikke 8uur komen we op 92graden en zonder botjes op 1,2kg vlees. Heb ze voor de laatste paar uur nog in een IPA glaze gezet, had ik nog liggen en zou goed moet passen bij de mosterd ;) Ook die trouwens alvast in de koelkast aan het weken. Van de roux naar de ragout en vervolgens de koelkast in voor de nacht.



Volgende dag netjes stijf geworden. Alles op de tafel om met de kids vervolgens de ballen te gaan rollen. Nu kan ik niet hebben als ze niet lekker rond zijn, dus heb ik ze alsnog allemaal zelf in mn handen gehad. Eerste 10 is nog wel leuk, de andere 70 een stuk minder.. Aan alles komt gelukkig een eind, dus alle balletjes in de koelkast nog even opstijven. Atago uit de kast en de DO vol vet gooien. Moet eerlijk bekennen, vorige keer ging het beter :) Het is toch lastig die temp van het vet constant te houden. Dus in het begin gingen ze kapot omdat het te warm was, aan het eind waren ze te bleek. Gelukkig is er ook een midden dus genoeg stuks zijn prima gelukt! IPA mosterd na een nachtje koelkast nog even door de blender en klaar is kees. Die dingen kunnen voor volgende keren prima in de airfryer omdat ze het vet al gezien hebben, dus in de vriezer ermee!



Dan staan er nog meer dingen op het lijstje dus ansjovismayo en wasabimayo gemaakt voor resp. de tonijn en de zalm. Balletjes ook alvast op de Q en voorzien van flink wat rook tot 65graden. Paprikaatje ook even lekker zwart maken voor aioli. Ook even een beef bath gemaakt voor de ballen waar ze op de dag zelf nog even door mogen pruttelen.



Komen we langzaam bij de dag waar het daadwerkelijk gegeten gaat worden. Goede voorbereiding is het halve werk. Dus als eerst gaan de zalm bonbonnetjes met de beef balletjes erop. Dan de zoutsteen even lekker warm laten worden en de spiesjes erop. Als laatste nog even kort de tonijn erop. Bitterballen konden nu in de airfryer dus daar geen Q meer voor nodig



Alles smaakte heerlijk maar moet zeggen dat de zalmbonbonnetjes zeker herhaald gaan worden. Favo waren de spiesjes maar nu is iberico secreto uberhaupt al mn favo stuk vlees, maar deze variant smaakte heel goed!



En dan natuurlijk de foto’s! Geprobeerd om ze per snack bij elkaar te zetten. In de volgorde waar ze hierboven staan genoemd.



77B562AA-452B-4732-8EC6-061105C2A206.jpeg
87B631C4-E2C1-4B36-9041-3712F4FA59D2.jpeg
1DCC1057-5824-4CB7-917A-52635ABC6D04.jpeg
CAB632FE-033C-4BA1-A1AC-CB85446CBA86.jpeg
637FF2C0-7AE6-4F03-B951-C7D15214681B.jpeg
45B4EE2A-F434-4C89-BBBC-914287D90D4D.jpeg
4A2BE018-361A-41F2-A9D8-C06604C941DC.jpeg
3E406BC8-9A09-4EBE-8197-3749CD9ADC2F.jpeg
3AE10E26-FCD6-4C46-AB81-0A41CF9B1F2A.jpeg
3E776E5D-CE24-4549-8D44-E4371865C321.jpeg
51684BCC-E730-4BB8-8FD3-D7D8811AA1B8.jpeg
0B17F90B-403F-4A49-B938-D033ABAB7DD2.jpeg
D24741F8-6898-4D19-BF33-101E44F7763D.jpeg
6313E7D5-37F1-4BC5-90AA-E4EDA9B35204.jpeg
D577FB18-0E07-4896-8B24-B9C033D3D7D2.jpeg
1CC8C7F9-0EB7-44A4-AFAC-FD6B16CEECE5.jpeg
6C9FD6E7-8594-4CB8-AD6C-DDA60D4E252D.jpeg
917D3039-3CB6-4A4D-8A79-8453849EECEF.jpeg
5B7225DC-4B19-4AB4-81A6-2DD0AF2608B8.jpeg
D5259464-12E0-454F-853C-D95DDE8BDB71.jpeg
956EDCD2-811A-4251-A103-38A8A0DA38C0.jpeg
C7198A42-4F6A-40DB-8806-261465654AA5.jpeg
BB3F2D55-6D3F-4CE7-9A9C-C56EBFE5937C.jpeg
D606771A-410D-467C-842E-1E55F0F3A733.jpeg
1155A917-14AD-4F96-A20B-8702B6A00578.jpeg
7F2C23A6-40C0-4C29-A760-8CD3F1C1D874.jpeg
5602C701-24EE-4476-903B-E2C8CBB59309.jpeg
21D0EF6F-1EED-42CA-B10E-5741A67EBE56.png
8A054BD7-272A-4A40-B90C-A2C1223A7B81.jpeg
844FEF10-DB23-4AB1-9455-B705735F0A59.jpeg
 
Wat een werk! Ziet er ook nog eenS top uit! D I K K K E R E S P E C T ! Geen honger gehad denk?
 
Geweldige rapportage dit! En genoeg te borrelen voor 15 man haha👌🏼
Prachtige foto’s ertussen, goeie kanshebber op de foto trofee 🥇
 
Man, man, man, Welkom op de Hogeschool van de iets uitgebreide borrelplank. Geweldige productie, ik kom graag een keer langs voor een IPA!
 
Zo dan! Masterclass borrelplank maken 👌🏻
Wel benieuwd vanwaar de keuze om short ribs tot bitterballen te verwerken? Ik kan me voorstellen dat de smaak en textuur te evenaren is met een andere snit? (Economisch voordeliger) of is dit echt een unieke smaak?
 
Wat een super plank! Bitterballen van short ribs komen direct op de todo lijst 😁
 
Wow jij bent echt een held! Gave plank en reportage!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
WoW ! Wat een werk man ! Complimenten ! Voorlopig zit je wel effe vol denk ik !
 
Hahaha magnifiek wat jij hebt neergezet! 💪🏼 Bbq 2.0!!

En wat had ik graag even een vorkje mee geprikt! Super gedaan.
 
Wat een heerlijke snacks en super mooie foto’s. Ik had hier graag het een en ander van geproefd 🤤
 
Het lijkt veel werk maar volgens mij proef je dat zeker terug. Ik heb weer iets erbij voor mijn todo lijst! Mooi gemaakt!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
no words, just respect.










werd er gewoon ff stil van. wat een werk en wat een heerlijkheid.
echt super gedaan. (y) 💪
 
Dan heb je nog eens een avond lekker kunnen borrelen 👌🏻
 
Meneertje Knubbe, ik las die titel en dacht, wat een onzin, hoe kan een borrelplank nou ooit uit de hand lopen... toen zag ik die geweldige berg foto's en mooie begeleidende teksten en toen begreep ik ineens toch wat je bedoelde... Dit is Buiten Categorie Borrelen!

Complimenten voor dit geweldige stukje borrelwerk, ik heb er echt van genoten! Al zal dat genieten achter mijn PC niet in verhouding staan tot het genot van het proeven dat jij eraan hebt beleefd. Heel erg bedankt voor deze schitterende bijdrage, de zon breekt door hier. In meerdere opzichten. Dank je wel!
 
Terug
Bovenaan Onderaan