- Berichten
- 144
Vandaag voor de eerste keer short ribs aan het maken. Was er vanmorgen op tijd bij. Twee stukken short ribs ontdaan van overtollig vet, vliezen en loshangende stukjes. Kwam een soepkommetje vol afval vanaf, maar het resultaat zag er aardig uit, al zeg ik het zelf.
Even in de rub gezet.
Tijd om de barbecue op te stoken. Vandaag kan ik ook meteen mijn nieuwe speeltje uitproberen
Roostertemperatuur stabiel op ~107 graden, tijd om het vlees er op te gooien!
De kerntemperatuur steeg in het begin razend snel. Werd dit een late lunch, of toch een avondmaal? De snelheid van de stijging nam gelukkig iets af en na zo'n twee uur en een kwartier had de kerntemperatuur ~65 graden bereikt en was de bark al aardig droog geworden. Maar het was nog vroeg, dus ik heb er voor gekozen om het niet in te pakken en gewoon geduldig te zijn.
Vervolgens blijft het vlees best wel lang in een stall hangen. En nog wat langer. En ik begin hem te knijpen. Gaan we het wel redden zo? Twee uur later staat de temperatuur nog steeds op ~65 graden. Het is inmiddels 14:15 en we zijn dus zo'n 4 uur en een kwartier onderweg. Gaat er nog wat gebeuren?
Terwijl ik dit schrijf, begint de kerntemperatuur eindelijk weer op te lopen. Die staat inmiddels voor beide stukken vlees op 68 graden. Ik ga ervan uit dat het goed komt. Ik denk dat het tijd wordt voor een lekker biertje. Later meer!
Even in de rub gezet.
Tijd om de barbecue op te stoken. Vandaag kan ik ook meteen mijn nieuwe speeltje uitproberen
Roostertemperatuur stabiel op ~107 graden, tijd om het vlees er op te gooien!
De kerntemperatuur steeg in het begin razend snel. Werd dit een late lunch, of toch een avondmaal? De snelheid van de stijging nam gelukkig iets af en na zo'n twee uur en een kwartier had de kerntemperatuur ~65 graden bereikt en was de bark al aardig droog geworden. Maar het was nog vroeg, dus ik heb er voor gekozen om het niet in te pakken en gewoon geduldig te zijn.
Vervolgens blijft het vlees best wel lang in een stall hangen. En nog wat langer. En ik begin hem te knijpen. Gaan we het wel redden zo? Twee uur later staat de temperatuur nog steeds op ~65 graden. Het is inmiddels 14:15 en we zijn dus zo'n 4 uur en een kwartier onderweg. Gaat er nog wat gebeuren?
Terwijl ik dit schrijf, begint de kerntemperatuur eindelijk weer op te lopen. Die staat inmiddels voor beide stukken vlees op 68 graden. Ik ga ervan uit dat het goed komt. Ik denk dat het tijd wordt voor een lekker biertje. Later meer!