- Berichten
- 1.554
En temperatuur een stuk hoger dan 120, anders duurt het een stuk langer voordat de Q weer op grill temp is voor het directe deel.
Ik heb geen idee hoe heet ik mijn Q heb, maar gebaseerd op ervaring zou ik zeggen dat ik deze zeker op 160 heb gedurende het indirecte deel. Op het moment dat de satehs gaar zijn, daarna nog even in kleine hoeveelheden direct boven de kolen. Met het directe moet je er goed bij blijven en regelmatig draaien, want door de suikers in de marinade verbrand het heel snel.
Als je de kip niet al te groot hebt gesneden zoals wij doen (grofweg 15 stokjes uit 500 gram, 30 stokjes uit een kilo, ??n gemiddelde kippendij in pakweg 9 blokjes gesneden), dan kan je als je erbij blijft staan de sateh ook alleen direct doen. Uiteraard kan je dan alleen kleine hoeveelheden tegelijk klaar maken, maar als je voor 4 personen 3 stokjes pp wilt hebben dan zou dat best kunnen. Wil je er niet bij blijven en/of grotere hoeveelheden klaar maken, dan is eerst indirect inderdaad het handigst.
Over iets meer dan 3 weken ga ik rond de 900 stokjes sateh maken voor het Midzomer Bier & BBQ festival in Hillegom. Hier probeer ik eerst een kleine voorraad indirect te maken en dan op het moment dat de bestellingen lopen gaan ze direct. Dat gezegd hebbende, als het heeeeel erg druk wordt en ik geen tijd meer heb om eerst indirect te doen, dan gaan ze alleen direct en dan moet ik als een gek de satehs blijven draaien. Hier heb ik een grote slagersgrill voor en dan liggen er per keer een stuk of 60 satehs op. Als ik dan klaar ben met ??n keer draaien, dan kan ik meteen weer aan het begin opnieuw beginnen met draaien en dit herhalen totdat ze klaar zijn. Dus het kan wel als je er maar bij blijft
Ik heb geen idee hoe heet ik mijn Q heb, maar gebaseerd op ervaring zou ik zeggen dat ik deze zeker op 160 heb gedurende het indirecte deel. Op het moment dat de satehs gaar zijn, daarna nog even in kleine hoeveelheden direct boven de kolen. Met het directe moet je er goed bij blijven en regelmatig draaien, want door de suikers in de marinade verbrand het heel snel.
Als je de kip niet al te groot hebt gesneden zoals wij doen (grofweg 15 stokjes uit 500 gram, 30 stokjes uit een kilo, ??n gemiddelde kippendij in pakweg 9 blokjes gesneden), dan kan je als je erbij blijft staan de sateh ook alleen direct doen. Uiteraard kan je dan alleen kleine hoeveelheden tegelijk klaar maken, maar als je voor 4 personen 3 stokjes pp wilt hebben dan zou dat best kunnen. Wil je er niet bij blijven en/of grotere hoeveelheden klaar maken, dan is eerst indirect inderdaad het handigst.
Over iets meer dan 3 weken ga ik rond de 900 stokjes sateh maken voor het Midzomer Bier & BBQ festival in Hillegom. Hier probeer ik eerst een kleine voorraad indirect te maken en dan op het moment dat de bestellingen lopen gaan ze direct. Dat gezegd hebbende, als het heeeeel erg druk wordt en ik geen tijd meer heb om eerst indirect te doen, dan gaan ze alleen direct en dan moet ik als een gek de satehs blijven draaien. Hier heb ik een grote slagersgrill voor en dan liggen er per keer een stuk of 60 satehs op. Als ik dan klaar ben met ??n keer draaien, dan kan ik meteen weer aan het begin opnieuw beginnen met draaien en dit herhalen totdat ze klaar zijn. Dus het kan wel als je er maar bij blijft