- Berichten
- 1.437
Omdat vrouwlief ook een echte carnivoor is, besloot ik dat het voor moederdag net iets meer mocht zijn dan een standaard ribeye of cote de boeuf.
Een lokale slager heeft een goed gevulde rijpingskast, die vol hangt/ligt met heerlijkheden van verschillende rassen.
De uiteindelijke keuze viel op sashi beef die een rijping van 5 weken heeft gehad
Het vlees bestrooid met een steakmix die we beiden lekker vinden. Voor puristen zal dit waarschijnlijk not done zijn, die doen peper liever achteraf (maar las ook andere meningen) dus toch maar voor deze all in one mix gegaan.
Het vlees reverse sear bereid.
Dit gaf me de gelegenheid om nog even te abieritieven. Als abieritief is een oude geuze altijd wel een topper. Deze keer viel de keuze op een Oud Beersel
Moest toch nog even terug naar binnen voor wat snijwerk. Bij het vlees kwamen een pico de gallo, ovengebakken champignons en hasselback aardappelen.
Nadat het vlees op zijn ideale kerntemperatuur zat, dit even laten rusten en de Q opgestookt naar een 250⁰ om dan het vlees af te grillen.
Dan aangesneden, omdat ik mooie grillstrepen wilde, is de grijze rand aan 1 kant wat dikker.
Het was een heerlijke maaltijd.
Het vlees was naast moeder de ster van de dag. Wat een smaakbom!
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Een lokale slager heeft een goed gevulde rijpingskast, die vol hangt/ligt met heerlijkheden van verschillende rassen.
De uiteindelijke keuze viel op sashi beef die een rijping van 5 weken heeft gehad

Het vlees bestrooid met een steakmix die we beiden lekker vinden. Voor puristen zal dit waarschijnlijk not done zijn, die doen peper liever achteraf (maar las ook andere meningen) dus toch maar voor deze all in one mix gegaan.
Het vlees reverse sear bereid.

Dit gaf me de gelegenheid om nog even te abieritieven. Als abieritief is een oude geuze altijd wel een topper. Deze keer viel de keuze op een Oud Beersel

Moest toch nog even terug naar binnen voor wat snijwerk. Bij het vlees kwamen een pico de gallo, ovengebakken champignons en hasselback aardappelen.

Nadat het vlees op zijn ideale kerntemperatuur zat, dit even laten rusten en de Q opgestookt naar een 250⁰ om dan het vlees af te grillen.

Dan aangesneden, omdat ik mooie grillstrepen wilde, is de grijze rand aan 1 kant wat dikker.

Het was een heerlijke maaltijd.
Het vlees was naast moeder de ster van de dag. Wat een smaakbom!

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk