- Berichten
- 7.251
Beste BBQ-Vrienden!
Vandaag hadden we echt iets lekkers bij de borrel... Whisky & Maple Cured Bacon.
Daartoe had ik dus een mooi stuk varkensbuik ingekocht een dikke week geleden en die heb ik in een pekel gezet van whisky, ahorn siroop, zeezout en zwarte peper en wat colorozo zout om het spek mooi op kleur te houden. Nu doe ik dit vaker met Jack Daniels of ook wel een andere Bourbon die ik voor handen heb - heel toevallig heb ik nog al eens wat verschillende whiskies voor handen - maar omdat vanwege een zeker maandelijkse uitdaging de drank echt in de hoofdrol mocht, koos ik voor een geweldige klassieker: een 10 jaar oude Glenmorangie van the Highlands.
Dank voor het leuke, originele en inspirerende onderwerp Koen!
Ik gaf daar vorige week al een kleine teaser van weg:
Het buikspekkie had lekker liggen pekelen en rijpen in de koelkast in de schuur, ik masseerde dat buikje elke keer als ik een biertje ging halen - jullie dachten toch niet echt dat ik mee deed aan die waanzin in januari? Elk ander jaar misschien best motivatie voor, maar met deze huis-arrest-ellende ga ik echt niet op een houtje bijten... dat geeft echt een prachtige kleuring:
Dus vanochtend lekker naar buiten om de tuin een fijne kersenrook geur te geven, het was best lekker heerlijk fris!
Bij het opstarten van het Groene EI pakte ik er lekker een espressootje bij, da's heerlijk wakker worden jongûh!
Dat het fris was zag je aan alles:
Dus dan maar lekker opstoken die handel:
En mezelf nog wat warmer werken voor een mooi Zweeds Kersenrookje:
Man, man, wat ruikt dat zalig, zelfs de buren komen wel eens kijken wat voor moois er gaat gebeuren... die komen op de geur af:
Besloten het spekkie over de lengte door te snijden om het beter te portioneren te maken en de rook nog wat lekkerder te kunnen verdelen:
Na een paar uurtjes in de tuin vond ik het tijd voor een mooi bier, het was tenslotte al januari:
Een heerlijke dikke romige Jetser van Kees uit Middelburg... dikke chocolade, heerlijk.
Het waren so wie so al twee prachtige stukken geworden, maar ze worden alleen maar mooier na een paar uurtjes met wat warme kersenrook:
Je bent van de Foodporn of niet... daar gaan we:
Tja, toen moesten we natuurlijk gaan werken aan een mooie finale voor alle liefhebbers op het Genootschap... Poes Loes ging daar eens goed voor zitten, die vond het maar wat interessant!
Ik ben dik tevreden met de plaatjes:
Het was echt heerlijk smullen... de rest gaat vanavond bij de zuurkool stamppot met een mooie eigen gestopte en gerookte rookworst, hatsekidietjes!
Lieve groeten uit de Foodporn Factory, bedankt voor het lezen en veel plezier bij de wedstrijd!
Vandaag hadden we echt iets lekkers bij de borrel... Whisky & Maple Cured Bacon.
Daartoe had ik dus een mooi stuk varkensbuik ingekocht een dikke week geleden en die heb ik in een pekel gezet van whisky, ahorn siroop, zeezout en zwarte peper en wat colorozo zout om het spek mooi op kleur te houden. Nu doe ik dit vaker met Jack Daniels of ook wel een andere Bourbon die ik voor handen heb - heel toevallig heb ik nog al eens wat verschillende whiskies voor handen - maar omdat vanwege een zeker maandelijkse uitdaging de drank echt in de hoofdrol mocht, koos ik voor een geweldige klassieker: een 10 jaar oude Glenmorangie van the Highlands.
Dank voor het leuke, originele en inspirerende onderwerp Koen!
Ik gaf daar vorige week al een kleine teaser van weg:
Het buikspekkie had lekker liggen pekelen en rijpen in de koelkast in de schuur, ik masseerde dat buikje elke keer als ik een biertje ging halen - jullie dachten toch niet echt dat ik mee deed aan die waanzin in januari? Elk ander jaar misschien best motivatie voor, maar met deze huis-arrest-ellende ga ik echt niet op een houtje bijten... dat geeft echt een prachtige kleuring:
Dus vanochtend lekker naar buiten om de tuin een fijne kersenrook geur te geven, het was best lekker heerlijk fris!
Bij het opstarten van het Groene EI pakte ik er lekker een espressootje bij, da's heerlijk wakker worden jongûh!
Dat het fris was zag je aan alles:
Dus dan maar lekker opstoken die handel:
En mezelf nog wat warmer werken voor een mooi Zweeds Kersenrookje:
Man, man, wat ruikt dat zalig, zelfs de buren komen wel eens kijken wat voor moois er gaat gebeuren... die komen op de geur af:
Besloten het spekkie over de lengte door te snijden om het beter te portioneren te maken en de rook nog wat lekkerder te kunnen verdelen:
Na een paar uurtjes in de tuin vond ik het tijd voor een mooi bier, het was tenslotte al januari:
Een heerlijke dikke romige Jetser van Kees uit Middelburg... dikke chocolade, heerlijk.
Het waren so wie so al twee prachtige stukken geworden, maar ze worden alleen maar mooier na een paar uurtjes met wat warme kersenrook:
Je bent van de Foodporn of niet... daar gaan we:
Tja, toen moesten we natuurlijk gaan werken aan een mooie finale voor alle liefhebbers op het Genootschap... Poes Loes ging daar eens goed voor zitten, die vond het maar wat interessant!
Ik ben dik tevreden met de plaatjes:
Het was echt heerlijk smullen... de rest gaat vanavond bij de zuurkool stamppot met een mooie eigen gestopte en gerookte rookworst, hatsekidietjes!
Lieve groeten uit de Foodporn Factory, bedankt voor het lezen en veel plezier bij de wedstrijd!