Natuurlijk Marc, hartstikke leuk dat je zo enthousiast bent!
Ik ga heel eerlijk zijn, mijn aanpak is iets anders dan ik je ga beschrijven omdat ik uit gegaan ben van het gebruik van LeoZout.Ik heb daar een hoop van liggen en houd de contacten met onze Leo nog altijd heel warm. Daarom gebruik ik ook het Baleine zout erbij om niet teveel nitriet te hebben. Omdat hier op het Genootschap een andere standaard wordt gehanteerd en ik die graag respecteer zal ik je aangeven hoe je het dan kan aanpakken.
Voor het colorozo kleurzout gebruik je best
deze richtlijn van Ewald. Let er dan op dat je de toegevoegde smaakstoffen officieel ook mee moet wegen. Dus in dit geval koos ik voor ca. 1,5 kilo buikspek en voegde ik een klein glaasje (20 ml) whisky toe en een lekkere scheut (3 a 4 eetlepels) maple syrup en een flink aantal draaien zwarte peper (Lampong) vers uit de molen op de gehele vleeskant. Als je dat netjes in een vacuumzak of ziplock doet dan kun je dat geheel wegen en daar je zout op afstemmen. Ik laat het spek minstens een week doortrekken en elke dag lekker even masseren.
Heb ik het zo duidelijk genoeg omschreven?