- Berichten
- 547
Ja hoor! Na een point te hebben gemaakt, werd het tijd voor “The Real Deal!” Te weten een whole packer van 4,5 kg, getrimd en wel afgeleverd. Ik had hem al een maandje in de vriezer, maar was steeds wat huiverig.
Maar nu was het moment dan daar. ‘s Ochtends de Brisket geïnjecteerd met bouillon en
appelciderazijn (50/50).
Toen een eigengemaakte rub die nog in de kast stond onder de noemer Beef Rubke (geen idee meer wat ik er nu precies door het geknapt, maar smaakte nog goed na de befaamde natte vinger test
). Souschefke was ook weer van de partij; uiteraard 
Ik had me ingesteld op een all nighter. Wilde de Brisket graag om de 2 uur sprayen met appelciderazijn.Om 23:00 het vlees uit de koelkast en de Q aangestoken. Rond 00:00 had ik hem mooi op 100 graden, daarbij een flink stuk hickory rookhout.
Om 22:00 had ik mijn tentje opgezet. Zag het niet zitten om de hele nacht van boven naar beneden en vice versa te gaan. M’n backpackersverleden deed me aan m’n oude tentje herinneren, die was snel geïnstalleerd in de tuin! Boekje erbij, laat het avontuur beginnen
Om 02:00 ging de wekker, sprayen maar! 04:00 weer. Je moet er wat voor over hebben
Om 06:00 gaf de kernthermometer 73 graden aan, tijd om in te pakken! Dit deed ik met een 100ml runderbouillon. Ik wilde niet dat het ding droog werd
Al die handelingen gedaan hebbende mocht ik wachten totdat de kern 92 aangaf. Ik dacht dat dit de langste ruk ging worden, maar 3 uur later, rond 10:30 was het moment aldaar! Sceptisch begon ik in het vlees te prikken en warempel, het was gaar! Nu kon de 3 uur durende rust in een handdoekje, in een koelbox beginnen..
Het werd uiteindelijk iets langer dan dat, speeldate van de kleine liep uit
Om 15:00 kon ik beginnen met uitpakken. Spannond! 
Och! Het vlees was veel malser dan ik had gedacht, en de smaak;
HEURLIJK!
En dan hoort er ook nog het “vinger-testje” bij
Al met al een geslaagde run! Vervolgens we de rest van de dag vlees aan het rondbrengen geweest
Maar met alle lovende reacties doe ik dat graag!
De volgende keer doe ik tijdens het inpakken geen vloeistof meer toevoegen. Iets meer bite was voor mij helemaal perfect geweest, maar hey; al doende leert men!
Tot de volgende!
Maar nu was het moment dan daar. ‘s Ochtends de Brisket geïnjecteerd met bouillon en
appelciderazijn (50/50).
Toen een eigengemaakte rub die nog in de kast stond onder de noemer Beef Rubke (geen idee meer wat ik er nu precies door het geknapt, maar smaakte nog goed na de befaamde natte vinger test


Ik had me ingesteld op een all nighter. Wilde de Brisket graag om de 2 uur sprayen met appelciderazijn.Om 23:00 het vlees uit de koelkast en de Q aangestoken. Rond 00:00 had ik hem mooi op 100 graden, daarbij een flink stuk hickory rookhout.
Om 22:00 had ik mijn tentje opgezet. Zag het niet zitten om de hele nacht van boven naar beneden en vice versa te gaan. M’n backpackersverleden deed me aan m’n oude tentje herinneren, die was snel geïnstalleerd in de tuin! Boekje erbij, laat het avontuur beginnen

Om 02:00 ging de wekker, sprayen maar! 04:00 weer. Je moet er wat voor over hebben

Om 06:00 gaf de kernthermometer 73 graden aan, tijd om in te pakken! Dit deed ik met een 100ml runderbouillon. Ik wilde niet dat het ding droog werd

Al die handelingen gedaan hebbende mocht ik wachten totdat de kern 92 aangaf. Ik dacht dat dit de langste ruk ging worden, maar 3 uur later, rond 10:30 was het moment aldaar! Sceptisch begon ik in het vlees te prikken en warempel, het was gaar! Nu kon de 3 uur durende rust in een handdoekje, in een koelbox beginnen..
Het werd uiteindelijk iets langer dan dat, speeldate van de kleine liep uit


Och! Het vlees was veel malser dan ik had gedacht, en de smaak;

En dan hoort er ook nog het “vinger-testje” bij

Al met al een geslaagde run! Vervolgens we de rest van de dag vlees aan het rondbrengen geweest

De volgende keer doe ik tijdens het inpakken geen vloeistof meer toevoegen. Iets meer bite was voor mij helemaal perfect geweest, maar hey; al doende leert men!
Tot de volgende!