- Berichten
- 1.612
Was lang geleden dat ik nog eens een burger gemaakt had en eigenlijk valt het broodje altijd wat tegen vind ik.
Daarom op zoek gegaan naar een alternatief, namelijk aardappelen.
Aardappelen in een krokant schijfje, dat is Rösti... Dus rösti burger.
Rösti heb ik gemaakt van grof geraspte aardappelen, peper, zout, nootmuskaat.
Aardappelen eerst goed uitwringen in een keukenhanddoek, mengen met de kruiden en de Hamburg pers gebruikt om ze te vormen.
Voor de burger deze keer half half gehakt gebruikt, pezo, Worcestershire sauce, mosterd, parmegiano, mosterd.
Verder nog wat rode ui, tomaat, krulsla en geitenkaas op de burger.
De gelegenheid ook eens gebruikt om de speksteen met de plancha te vergelijken.
De speksteen laag en de plancha hoog gelegd.
Op beide 2 rösti gelegd, op het gietijzer waren ze sneller bruin maar minder egaal.
Kleven was bij beiden miniem maar toch nog minder op de steen
Mijn voorkeur gaat dus naar de steen
Enkel voor de ajuin is de plancha handiger wegens het opstaande randje.
Zonder foto's is het niet gebeurd.
Daarom op zoek gegaan naar een alternatief, namelijk aardappelen.
Aardappelen in een krokant schijfje, dat is Rösti... Dus rösti burger.
Rösti heb ik gemaakt van grof geraspte aardappelen, peper, zout, nootmuskaat.
Aardappelen eerst goed uitwringen in een keukenhanddoek, mengen met de kruiden en de Hamburg pers gebruikt om ze te vormen.
Voor de burger deze keer half half gehakt gebruikt, pezo, Worcestershire sauce, mosterd, parmegiano, mosterd.
Verder nog wat rode ui, tomaat, krulsla en geitenkaas op de burger.
De gelegenheid ook eens gebruikt om de speksteen met de plancha te vergelijken.
De speksteen laag en de plancha hoog gelegd.
Op beide 2 rösti gelegd, op het gietijzer waren ze sneller bruin maar minder egaal.
Kleven was bij beiden miniem maar toch nog minder op de steen
Mijn voorkeur gaat dus naar de steen
Enkel voor de ajuin is de plancha handiger wegens het opstaande randje.
Zonder foto's is het niet gebeurd.