Beef en Steak

prosciutto

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Ken
  • Startdatum Startdatum
 
 

Ken

Kooltjesharker
Berichten
107
Er zijn genoeg recepten en info te vinden op het internet, maar het moeilijke vond ik hoe je het zout moest doen.
Oplossing: de plastic zak voor kleding die je dan vacuum trekt met de stofzuiger.
EQ gepekeld met 3% zout en 0,25% #2 curing salt- ik denk dat je met 3% coloroso zout ook een heel end komt

Om het bot geïnjecteerd met pekel
stukje bot er uit gesneden
1% suiker en wat kruiden oa kruidnagel, jeneverbessen, uienpoeder, knoflook poeder, hoort er allemaal niet in geloof ik, maar ach.....
1 maand in de zak in de ijskast, elke dag omgedraaid.
Toen afgedroogd en opgehangen in de garage tot 20% gewicht verlies. (Ons huis is in een heuvel gebouwd en de midden garage is dus erg koel)
IMG_6526.jpg


Na een maand en -20%
IMG_6645.jpg





Vet gesmolten en gemengd met rijstmeel. 1 op 1 dus 300gr vet met 300gr meel
Mengen met ook on 6gr peper. Het mengsel over het vlees smeren
IMG_6644.jpg



IMG_6646.jpg


Ik heb hierna nog een laag gedaan, maar met rode peper. Nu een jaartje wachten. Ik ben benieuwd.
 
Project van een jaar :eek: Kan je ons nog langer in spanning houden?
 
  • Geweldig
Waarderingen: Ken
Ow ongelofelijk dit, zag daarnet iemand die een week moet wachten, maar een jaar, tjongejonge;)
Je hebt er duidelijk ervaring mee geloof ik(y)
Mooi gedaan!🔥
 
  • Leuk
Waarderingen: Ken
Oh wow, dat is een prachtig serieus project zeg!
 
  • Leuk
Waarderingen: Ken
Top! Ik vind een week pekelen voor spek al lang.
 
  • Wow
Waarderingen: Ken
Mooi en spannend project! Deze ga ik een heel jaar volgen (y)
 
  • Leuk
Waarderingen: Ken
Spannend ik ga dit zeker met bewondering volgen en ben het met Bert eens over dat net om de spanning te verdelen en zogen dat zij blijft hangen
 
  • Leuk
Waarderingen: Ken
Klopt :) maar als ik dat nu doe gaat al het reuzel mengsel weg. dus niet aanraken dacht ik. Het bot heb ik zo ver mogelijk overal omheen geïnjecteerd met een net iets hoger % van zout en instacure. Het is mn 1e, dus we gaan het zien........
Het is inmiddels uit de garage weg en in de airco. 41C deze week, beetje warm. 15C in mijn vrouw's hobby kamer. (nee niet de keuken.....geintje)
Het rottige is het lange wachten voor je weet wat je verkeerd hebt gedaan, dus in een maandje begin ik er nog 1 denk ik 😓
 
Spannend ik ga dit zeker met bewondering volgen en ben het met Bert eens over dat net om de spanning te verdelen en zogen dat zij blijft hangen
ik heb die haak er doorheen gejast. Denk niet dat ik dat bij de volgende doe idd. Je ziet ze ook aan touwen hangen.
 
Ik heb instacure #2 gebruikt, nitraat, dus hopelijk gaat dat een stukje mee en ook ingesmeerd met 'sugna' een reuzel mengsel wat de vliegen moet weghouden en het drogen vertraagd. Inmiddels hangt het dus binnen dus hopelijk zijn daar geen vliegen.
Ik vraag me af of je misschien dubbel gevouwen kaasdoek zou kunnen gebruiken? Geen idee waar je zo'n zak moet vinden :-)
Sugna is reuzel met rijst meel en peper en dat word over het vlees gesmeerd, niet over het vel, en niet over het vet, maar dat is jammer dan :-)
Ook het gat van de haak heb ik er mee gevuld.Ik kan jouw temperatuur niet zien, is het een droogkast?
Ik ben ieps jaloers als jij in Frankrijk zit......de wijn is stukken beter!
 
Nou, dit wordt een jaartje afzien.
Maar, denk eens aan de mogelijkheden.....
Veel agenda's zijn nog vrij dus je kan voldoende mensen uitnodigen om te helpen bij het aansnijden...😋
 
Nou Bert, dan wordt het een lange wacht voor ik inderdaad ga zien of het gelukt is.
Nu begrijp ik ook beter wat je bedoelt met kort afgezaagd. Ik denk dat de anderen, heb er nog 2 in de vriezer, ook wat kort zijn.
Ik heb wel wat fotos gezien van groen uitgeslagen vlees.
Maar goed, ik heb zoveel mogelijk en ver mogelijk om het bot met zout gespoten, nu wachten.
Net klaar met frikandellen maken. Mijn schoonfamilie vind dat schijnbaar lekker

IMG_7071.JPG


IMG_7072.JPG
 
Nou, dit wordt een jaartje afzien.
Maar, denk eens aan de mogelijkheden.....
Veel agenda's zijn nog vrij dus je kan voldoende mensen uitnodigen om te helpen bij het aansnijden...😋
Regeren is voor uit zien? Je wilt langskomen? hihi
 
Terug
Bovenaan Onderaan