Er zijn genoeg recepten en info te vinden op het internet, maar het moeilijke vond ik hoe je het zout moest doen.
Oplossing: de plastic zak voor kleding die je dan vacuum trekt met de stofzuiger.
EQ gepekeld met 3% zout en 0,25% #2 curing salt- ik denk dat je met 3% coloroso zout ook een heel end komt
Om het bot geïnjecteerd met pekel
stukje bot er uit gesneden
1% suiker en wat kruiden oa kruidnagel, jeneverbessen, uienpoeder, knoflook poeder, hoort er allemaal niet in geloof ik, maar ach.....
1 maand in de zak in de ijskast, elke dag omgedraaid.
Toen afgedroogd en opgehangen in de garage tot 20% gewicht verlies. (Ons huis is in een heuvel gebouwd en de midden garage is dus erg koel)
Na een maand en -20%
Vet gesmolten en gemengd met rijstmeel. 1 op 1 dus 300gr vet met 300gr meel
Mengen met ook on 6gr peper. Het mengsel over het vlees smeren
Ik heb hierna nog een laag gedaan, maar met rode peper. Nu een jaartje wachten. Ik ben benieuwd.
Oplossing: de plastic zak voor kleding die je dan vacuum trekt met de stofzuiger.
EQ gepekeld met 3% zout en 0,25% #2 curing salt- ik denk dat je met 3% coloroso zout ook een heel end komt
Om het bot geïnjecteerd met pekel
stukje bot er uit gesneden
1% suiker en wat kruiden oa kruidnagel, jeneverbessen, uienpoeder, knoflook poeder, hoort er allemaal niet in geloof ik, maar ach.....
1 maand in de zak in de ijskast, elke dag omgedraaid.
Toen afgedroogd en opgehangen in de garage tot 20% gewicht verlies. (Ons huis is in een heuvel gebouwd en de midden garage is dus erg koel)
Na een maand en -20%
Vet gesmolten en gemengd met rijstmeel. 1 op 1 dus 300gr vet met 300gr meel
Mengen met ook on 6gr peper. Het mengsel over het vlees smeren
Ik heb hierna nog een laag gedaan, maar met rode peper. Nu een jaartje wachten. Ik ben benieuwd.