- Berichten
- 547
Hoi!
Lang geleden, niet minder gebbqt gelukkig. Alleen schieten de foto’s er nogal eens bij in en ja, alleen een verhaal posten, das ook weer zo een dingetje
Goed, voor Sinterklaasavond, morgen, wilde ik graag een ouderwets lekkere snack naast al die pepernoten, marsepein e.d. Ik had via van Beekum een aantal kruiden en melanges besteld, waaronder de Zeeuws Spek kruiden. Daar het allemaal wat kort dag was, geen tijd meer voor een pekeltje, besloten om de alom gerespecteerde Pork Belly Burnt Ends maar weer eens te maken (the Noskos way)
Mooi stuk Livar buikspek besteld, een goed begin is het halve werk
Beginnend met het in blokken snijden van de buikspek om ze vervolgens te voorzien van een allerheerlijkst truitje van kruiden
De Bastard reeds op 125 graden gezet, blok appel rookhout erbij. Wat kan het leven toch mooi zijn, vuurtje stoken, temperatuurtje reguleren, ik hou d’r van! Hop hop, spekblokjes erop
2 uur later hadden ze een mooi bruin korstje, just the way I like it.
Had geen braadslede voorhanden, toen maar een cake blik gepakt
Werkt prima! Honing, boter en suiker toegevoegd en blik afgedekt met alu folie. Nu ffkes 2 uurtjes met rust laten. Blijft moeilijk met al die geuren, verdikke…
Och jongens, 2 uur later, het moment dat je de alu folie eraf gooit en die heerlijkheden ziet liggen is toch het eerste wat je denkt; aanvalluh!!
Maar nee, nog 1 laatste stap! Het insmeren met een heerlijke bbq saus om die goddelijke cubes nóg verleidelijker te maken! Vooruit, nog 20 minuten wachten, I got this!
Ja! Het mag! Opeten die dingen! Oh nee, nog een dagje geduld
Maar wel geproefd en man wat zijn die dingen toch goddelijk lekker!! Met de Zeeuws spek kruiden een mooie twistvoor deze geweldige klassieker! 
Tot de volgende!
Lang geleden, niet minder gebbqt gelukkig. Alleen schieten de foto’s er nogal eens bij in en ja, alleen een verhaal posten, das ook weer zo een dingetje

Goed, voor Sinterklaasavond, morgen, wilde ik graag een ouderwets lekkere snack naast al die pepernoten, marsepein e.d. Ik had via van Beekum een aantal kruiden en melanges besteld, waaronder de Zeeuws Spek kruiden. Daar het allemaal wat kort dag was, geen tijd meer voor een pekeltje, besloten om de alom gerespecteerde Pork Belly Burnt Ends maar weer eens te maken (the Noskos way)

Mooi stuk Livar buikspek besteld, een goed begin is het halve werk

Beginnend met het in blokken snijden van de buikspek om ze vervolgens te voorzien van een allerheerlijkst truitje van kruiden

De Bastard reeds op 125 graden gezet, blok appel rookhout erbij. Wat kan het leven toch mooi zijn, vuurtje stoken, temperatuurtje reguleren, ik hou d’r van! Hop hop, spekblokjes erop

2 uur later hadden ze een mooi bruin korstje, just the way I like it.
Had geen braadslede voorhanden, toen maar een cake blik gepakt

Och jongens, 2 uur later, het moment dat je de alu folie eraf gooit en die heerlijkheden ziet liggen is toch het eerste wat je denkt; aanvalluh!!

Maar nee, nog 1 laatste stap! Het insmeren met een heerlijke bbq saus om die goddelijke cubes nóg verleidelijker te maken! Vooruit, nog 20 minuten wachten, I got this!

Ja! Het mag! Opeten die dingen! Oh nee, nog een dagje geduld


Tot de volgende!

Laatst bewerkt: