BasBQ
Beef en Steak

Pork Belly Burnt Ends

 
 
 
 

RenZwi

Pitmaster
Berichten
548
Hoi!

Lang geleden, niet minder gebbqt gelukkig. Alleen schieten de foto’s er nogal eens bij in en ja, alleen een verhaal posten, das ook weer zo een dingetje

Goed, voor Sinterklaasavond, morgen, wilde ik graag een ouderwets lekkere snack naast al die pepernoten, marsepein e.d. Ik had via van Beekum een aantal kruiden en melanges besteld, waaronder de Zeeuws Spek kruiden. Daar het allemaal wat kort dag was, geen tijd meer voor een pekeltje, besloten om de alom gerespecteerde Pork Belly Burnt Ends maar weer eens te maken (the Noskos way)

Mooi stuk Livar buikspek besteld, een goed begin is het halve werk

3274E16F-C14F-4E03-8036-BCE0D02B9C4D.jpeg


E8733757-F3CF-4400-8643-F11E370DFBBC.jpeg


Beginnend met het in blokken snijden van de buikspek om ze vervolgens te voorzien van een allerheerlijkst truitje van kruiden

FE1AB056-8138-4309-B96C-AB046AA62548.jpeg


DE534CF8-B0C1-4E5A-A1F6-3B841177F7D9.jpeg


De Bastard reeds op 125 graden gezet, blok appel rookhout erbij. Wat kan het leven toch mooi zijn, vuurtje stoken, temperatuurtje reguleren, ik hou d’r van! Hop hop, spekblokjes erop

C6DD07D8-EC5D-4DC9-9C52-614E303D6377.jpeg


829416D8-D080-4BB2-9966-ED22FA1D3760.jpeg


2 uur later hadden ze een mooi bruin korstje, just the way I like it.

72FC0FDE-E601-4CA0-BFE4-47FBC200285E.jpeg


Had geen braadslede voorhanden, toen maar een cake blik gepakt Werkt prima! Honing, boter en suiker toegevoegd en blik afgedekt met alu folie. Nu ffkes 2 uurtjes met rust laten. Blijft moeilijk met al die geuren, verdikke…

2F082E0F-D332-4408-9E9E-92BED4BFA8D8.jpeg


Och jongens, 2 uur later, het moment dat je de alu folie eraf gooit en die heerlijkheden ziet liggen is toch het eerste wat je denkt; aanvalluh!!

674C210E-406B-4659-B243-2246768BAF97.jpeg


Maar nee, nog 1 laatste stap! Het insmeren met een heerlijke bbq saus om die goddelijke cubes nóg verleidelijker te maken! Vooruit, nog 20 minuten wachten, I got this!

573BB5D0-32E9-49C6-9DD2-1CD61B154FD3.jpeg


Ja! Het mag! Opeten die dingen! Oh nee, nog een dagje geduld Maar wel geproefd en man wat zijn die dingen toch goddelijk lekker!! Met de Zeeuws spek kruiden een mooie twistvoor deze geweldige klassieker!

D44FC720-4B9B-4883-A2BF-5EF4A86E3BA5.jpeg


Tot de volgende!
 
Laatst bewerkt:
Ze zien er erg lekker uit!
Ga je ze morgen weer opwarmen? Kan me zo voorstellen dat ze de eerste keer het lekkerst zijn.
 
Zien er heerlijk uit in de cakeblik 😋
 
Ze zien er erg lekker uit!
Ga je ze morgen weer opwarmen? Kan me zo voorstellen dat ze de eerste keer het lekkerst zijn.

Ja, opwarmen idd. Vers zijn ze het lekkerst maar dat is bijna met alles zo Gelukkig zijn deze krengen zo lekker dat een klein beetje kwaliteit inleveren niet erg is
 
Dat zijn de betere cakes 😜
 
De volgende cake smaakt naar burnt ends 😂
 
Je hebt weer lekker uitgeleefd. Ik heb het hier met een grote glimlach zitten lezen. Fantastisch!
 
Die had ik ook wel gelust.
 
Smakelijk verhaal weer. Die blijven niet lang liggen als de visite er éénmaal van geproefd heeft.......




Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Lust graag kruidnoten maar zal deze laten staan voor jou “strooi” goed
 
Dat ziet er ècht zalig uit René, waanzinnig!
 
Mmm lekker zo een ‘cake’ met
Burned ends! 😛
 
Heb ze onlangs ook eens gemaakt. Op zich niet slecht, maar te veel vet voor mij. Overlaatst ook parijs buikspek gemaakt en de textuur van het vele vet er tussen, is niet mijn ding. Maar toen gemaakt bij het borrelen met vrienden en het was heel snel op, want heb nog wat ribbels moeten bij bakken :ROFLMAO:
 
Geweldig lekker, laatst met een feestje gemaakt na een paar tellen alles weg.
 
Terug
Bovenaan Onderaan