- Berichten
- 7.251
Beste BBQ-Vrienden!
Mevrouw Foodporn was met dochterlief voor 10 dagen naar New York City, dat vond ik allemaal best... tot ze me deze foto appte:
Ik kon die avond niet slapen... ze waren in het Pastrami Walhalla Katz's Delikatessen geweest! Eerlijk is eerlijk, ik had haar vooral zelf getipt om daar naartoe te gaan en er ook voor gezorgd dat ze bij Blue Smoke zouden gaan eten (ik maakte een diner-cheque voor ze die daar 'ingeleverd' kon worden) maar toen die foto's kwamen kreeg ik wel meteen een diep verlangen naar een paar happen van dat zalige broodje... gelukkig hebben we de foto's nog!
Begrijp me goed, ik was niet zielig, ik was lekker 14 dagen kamperen met mijn grote vriend Thijs en van heel veel verhalen van ze werd ik echt niet jaloers... mega drukte elke dag, wachtrijen bij alle interessante sights, lang vliegen (brrr...) belachelijk gedrag van security-zeikerds en ESTA gedoe enzo... maar dit broodje had ik echt wel willen proeven! Dat in combinatie met de heerlijke post van Jet een paar maanden terug en die van Rick later nog... er moest gewoon eigen pastrami komen, op brood van Jeroen, met mosterd van Jeroen, zuurkool van Jeroen... de snijmachine en de 1000 eilanden herrie van Dominique mag ook meedoen en dan gaan we lekkere Rueben Zandheksen bouwen!
Dus daar gaan we!
Het mooie aromatische kruidenmengsel van Katz's ontleend aan het recept uit het (heerlijke! (had ik dat al gezegd?)) draadje van Jet waarbij ik Karweizaad heb gebruikt in plaats van Dillezaad maar verder alles zoals daar te lezen valt. De foelie, kaneel, laurier en de andere grove delen (behalve de Lampong peper) even lekker geblitzt in het molentje:
En over gedaan in een mooi blikje dat ik nog had bewaard:
Wat rook dat lekker!
Pekeltje maken:
Snel terug koelen:
Deze mooie rakker bij de Hanos gescoord:
En lekker een paar weekjes zwemmen bij de visjes!
Ik ga jullie lekker uitgebreid meenemen onderweg:
Later bij Blue Smoke was het ook lekker (duur!) geweest, maar ach, zo vaak kom je er ook niet, toch!?
Zalig sappige brisket (beetje karig twee plakkies) en voor dochter Lizzy een mooie Mac'n'Cheese!
Nou, The Game is ON... onze pastrami moet natuurlijk veel lekkerder worden dan die van de Poesjes in NY.
Ik ga sowieso al winnen op punten bij het uitserveren... deze gast kan ik natuurlijk moeiteloos hebben:
Kreeg trouwens wel enorme dorst van dat pekelen man... Hier pak aan, dat hebben ze daar overzees niet hoor!
Volgend jaar gewoon weer lekker naar de natuurcamping in Leenderstrijp!
Tot gauw lieverds, dit wordt nog leuker!
Mevrouw Foodporn was met dochterlief voor 10 dagen naar New York City, dat vond ik allemaal best... tot ze me deze foto appte:

Ik kon die avond niet slapen... ze waren in het Pastrami Walhalla Katz's Delikatessen geweest! Eerlijk is eerlijk, ik had haar vooral zelf getipt om daar naartoe te gaan en er ook voor gezorgd dat ze bij Blue Smoke zouden gaan eten (ik maakte een diner-cheque voor ze die daar 'ingeleverd' kon worden) maar toen die foto's kwamen kreeg ik wel meteen een diep verlangen naar een paar happen van dat zalige broodje... gelukkig hebben we de foto's nog!



Begrijp me goed, ik was niet zielig, ik was lekker 14 dagen kamperen met mijn grote vriend Thijs en van heel veel verhalen van ze werd ik echt niet jaloers... mega drukte elke dag, wachtrijen bij alle interessante sights, lang vliegen (brrr...) belachelijk gedrag van security-zeikerds en ESTA gedoe enzo... maar dit broodje had ik echt wel willen proeven! Dat in combinatie met de heerlijke post van Jet een paar maanden terug en die van Rick later nog... er moest gewoon eigen pastrami komen, op brood van Jeroen, met mosterd van Jeroen, zuurkool van Jeroen... de snijmachine en de 1000 eilanden herrie van Dominique mag ook meedoen en dan gaan we lekkere Rueben Zandheksen bouwen!
Dus daar gaan we!

Het mooie aromatische kruidenmengsel van Katz's ontleend aan het recept uit het (heerlijke! (had ik dat al gezegd?)) draadje van Jet waarbij ik Karweizaad heb gebruikt in plaats van Dillezaad maar verder alles zoals daar te lezen valt. De foelie, kaneel, laurier en de andere grove delen (behalve de Lampong peper) even lekker geblitzt in het molentje:


En over gedaan in een mooi blikje dat ik nog had bewaard:

Wat rook dat lekker!
Pekeltje maken:

Snel terug koelen:


Deze mooie rakker bij de Hanos gescoord:

En lekker een paar weekjes zwemmen bij de visjes!

Ik ga jullie lekker uitgebreid meenemen onderweg:

Later bij Blue Smoke was het ook lekker (duur!) geweest, maar ach, zo vaak kom je er ook niet, toch!?

Zalig sappige brisket (beetje karig twee plakkies) en voor dochter Lizzy een mooie Mac'n'Cheese!

Nou, The Game is ON... onze pastrami moet natuurlijk veel lekkerder worden dan die van de Poesjes in NY.
Ik ga sowieso al winnen op punten bij het uitserveren... deze gast kan ik natuurlijk moeiteloos hebben:

Kreeg trouwens wel enorme dorst van dat pekelen man... Hier pak aan, dat hebben ze daar overzees niet hoor!

Volgend jaar gewoon weer lekker naar de natuurcamping in Leenderstrijp!

Tot gauw lieverds, dit wordt nog leuker!