Beef en Steak

Pastrami... we zijn onderweg!

Bert, kerel... Top Idee!
 
Sander72 zei:
Ridevi71 zei:
Lekker bezig hoor.
Hoelang ga je pekelen Sander?
Bij mij heeft ie 2 weken gepekeld.

Vier lange weken....


ok.das lang. en waarom doe je er 4? trekken dan de smaken nog beter in of zo? op een gegeven moment is er toch een balans bereikt? (al weet ik niet hoe lang dat duurt, dus vandaar ook de vraag)
 
Eigenlijk gewoon omdat ze dat bij Katz's ook doen... deze moet Episch worden weet je nog!? 😀 Ach, ik hou van dit soort lange projecten, dan kijk ik er alleen maar meer naar uit!
 
Bert mis ik iets,? Volgens mij is 250 gram zout op 5 liter water 5% en geen 2,5%

Sander ziet er al heerlijk uit, en die heerlijke kruidige lucht die van de brine afkomt is echt super. Kan hem hier al bijna ruiken, die geur wordt in je hersencellen diep in het geheugen opgeslagen lijkt wel.  :D
 
dank voor de uitleg, bbq collega's

Sander voor de emotionele onderbouwing  :D
En Bert voor de wetenschappelijke onderbouwing.
Goed om te weten wat er met je vlees gebeurt.

Wauw, wat hebben we toch een geweldige hobby!!!!!!
 
Geeft niet Bert, je bracht mij ook even aan het twijfelen 😊
Bedankt voor je wetenschap, volgende keer weten wij dat we de brine hetzelfde houden alleen in plaats van 5 liter water 4 liter gaan gebruiken op 250 gram colorozo.
komt neer op iets meer dan 6%, het ontzouten is dus onwijs belangrijk qua tijd. dat gaan wij volgende keer 24 uur doen.

Of vind jij 24 uur nog te kort?
 
WoW. 
Echt heel gaaf om te lezen dit. En heel interessant. Blijf het volgen :-)
 
Oh my god, dit ga ik dus echt wel volgen!!!

Pastrami heaven!
 
Hoegaattie met de Pastrami :-? een beetje weinig foto's sander ;)  =))
 
Tja... er is eigenlijk weinig spannend nieuws... gelukkig maar, dan loopt het projectje lekker!

yUgBKRd.jpg


Het ruikt nog steeds zalig kruidig en lekker heerlijk!

Dus daar drinken we er eentje op, een hele mooie!

wj4iTTN.jpg


Tot volgende week vriendjes!
 
Jet zei:
Hoegaattie met de Pastrami :-? een beetje weinig foto's sander ;)  =))

Haha, toeval bestaat niet!  :blush:
 
Iedere dag draaien toch :-/
Dan mag je er wel een kratje bij gaan zetten onderhand.  :-?:D
 
Sander72 zei:
Jet zei:
Hoegaattie met de Pastrami :-? een beetje weinig foto's sander ;)  =))

Haha, toeval bestaat niet!  :blush:

Ik denk dat we een tweeling zijn, we denken in dezelfde minuut aan elkaar =)) en wat een heerlijke kruidige geur is het toch als je het deksel open doet van je pastrami :D

HAHAHA en dat biertje met De roze olifant ken ik maar al te goed :D
 
Ridevi71 zei:
Hans zei:
Iedere dag draaien toch :-/
....

Eigenlijk stelt het ook niets voor  (:|

Precies... vlees ligt onder de pekel en gewoon af en toe schudden is ook prima... wekelijks checken en een mooi bier drinken... Happy Days!
 
Nou Party-People, daar gaan we dan weer...

txQRXhF.jpg


De dikke vette modderfokker mocht vandaag (na ruim 4 weken) uit de pekel en in de kruidenrub!

Wi5iaJa.jpg


Even grof door het molentje halen en dan lekker die rakker de moeder rubben:

Moet je zien wat een prachtige kleur:

dR9XYmp.jpg


vdd64z2.jpg


En de vetkant net zo:

u2hblxP.jpg


En in die rub:

BIFC2ux.jpg


En een close-up special voor alle fans:

d06oCPn.jpg


Toen zachtjes onder het lichtst-mogelijke vacu?m in het plastic:

YePyBwR.jpg


Daar gaat 'ie 1 a 2 nachtjes rustig klaar liggen voor een lekker rookje in de smoker... denk dat ik dat lekker vrijdag ochtend ga doen!

Maar nu eerst een heerlijke schuimkop op de goeie afloop:

wewXq0w.jpg


Duim maar voor ons!  :)
 
Wat een machtig mooi project is dit lieve mensen!
 
Die van mij was helemaal verbrand. Ik ga 'm weggooien
43611fb070a7106ac3d74e2450ccbb23.jpg
 
Was er nog bier over?
 
Terug
Bovenaan Onderaan