Beef en Steak

Pastrami... we zijn onderweg!

Ik denk dat het gelukt is. En dat Sander in de smaaksensatiehemel is  :P
 
het duurt te lang
hij vindt het niks...?.. :|
 
Beste BBQ-vrienden!

Sorry dat ik vaag was, met toeters en bellen bedoel ik natuurlijk dat er hele mooie foto's moeten komen van een broodje pastrami met alles erop en eraan. Eigen gebakken brood, eigen pickles, eigen zuurkool, eigen 1000 eilanden herrie, etc. Het wordt weer een dol-dwaas-foodporn-factory-avontuur en dat vergt even wat tijd... Komend weekend gaat het gebeuren, dus stay tuned!

Liefs
 
Sander72 zei:
Beste BBQ-vrienden!

Sorry dat ik vaag was, met toeters en bellen bedoel ik natuurlijk dat er hele mooie foto's moeten komen van een broodje pastrami met alles erop en eraan. Eigen gebakken brood, eigen pickles, eigen zuurkool, eigen 1000 eilanden herrie, etc. Het wordt weer een dol-dwaas-foodporn-factory-avontuur en dat vergt even wat tijd... Komend weekend gaat het gebeuren, dus stay tuned!

Liefs


Goede gedegen voorbereiding is meer dan de helft van je succes, ben het helemaal met je eens Sander. ;)
Maar je houd ons wel errug lang in spanning. :D
 
ik voel een heerlijke variant met "loaded fries" aankomen......
 
Sander72 zei:
Beste BBQ-vrienden!

Sorry dat ik vaag was, met toeters en bellen bedoel ik natuurlijk dat er hele mooie foto's moeten komen van een broodje pastrami met alles erop en eraan. Eigen gebakken brood, eigen pickles, eigen zuurkool, eigen 1000 eilanden herrie, etc. Het wordt weer een dol-dwaas-foodporn-factory-avontuur en dat vergt even wat tijd... Komend weekend gaat het gebeuren, dus stay tuned!

Liefs
Echt? Oh wat fijn!
Ik hoop zo dat er ook bier bij is dan!
 
Kom,  dan doen we tussendoor even een foto om te laten zien wat er gebeurt als je je shortribs in dezelfde pastrami pekel hebt laten vallen als je brisket.
Best lekker op je eigen gefermenteerde zuurkool, kan ik zeggen!
1176b00a1c02f0f1483b681be866719b.jpg
1d8908a1b807130958586ed20444c2a8.jpg

 
El Fumarole zei:
Sander72 zei:
Beste BBQ-vrienden!

Sorry dat ik vaag was, met toeters en bellen bedoel ik natuurlijk dat er hele mooie foto's moeten komen van een broodje pastrami met alles erop en eraan. Eigen gebakken brood, eigen pickles, eigen zuurkool, eigen 1000 eilanden herrie, etc. Het wordt weer een dol-dwaas-foodporn-factory-avontuur en dat vergt even wat tijd... Komend weekend gaat het gebeuren, dus stay tuned!

Liefs
Echt? Oh wat fijn!
Ik hoop zo dat er ook bier bij is dan!

' t zou me enigszinds verbazen als dat niet voorbij zou komen.
Sander heeft altijd van die lekkere biertjes op z'n plaatjes staan. :D
 
Pastrami short ribs heb ik ook pas gemaakt maar wij vonden ze niet lekker, het is lang geleden dat ik zo'n tegenvaller heb gehad :(
Het kan niet aan de short ribs hebben gelegen want van die partij hadden we al gewone short ribs gemaakt en die waren heerlijk en de brine was gewoon vers gemaakt maar de gehele combinatie vonden we niet lekker, ik heb dan toch liever pastrami van briket of porkstrami van buikspek.
 
Jet zei:
Pastrami short ribs heb ik ook pas gemaakt maar wij vonden ze niet lekker, het is lang geleden dat ik zo'n tegenvaller heb gehad :(
Het kan niet aan de short ribs hebben gelegen want van die partij hadden we al gewone short ribs gemaakt en die waren heerlijk en de brine was gewoon vers gemaakt maar de gehele combinatie vonden we niet lekker, ik heb dan toch liever pastrami van briket of porkstrami van buikspek.
Ik maak er stiekem ook liever 'gewone' shortribs van hoor Jet...
Maar ik vond het zeker niet tegenvallen. Best een leuk alternatief voor casselerib of gepekeld buikspek, wat lekker standaard is bij zuurkool.
Maar vwb de hoeveelheid werk en wachttijd, gaat er volgende keer weer gewoon pezo op en ros ik 'm weer zo de smoker in.
 
Sander72 zei:
Beste BBQ-vrienden!

Sorry dat ik vaag was, met toeters en bellen bedoel ik natuurlijk dat er hele mooie foto's moeten komen van een broodje pastrami met alles erop en eraan. Eigen gebakken brood, eigen pickles, eigen zuurkool, eigen 1000 eilanden herrie, etc. Het wordt weer een dol-dwaas-foodporn-factory-avontuur en dat vergt even wat tijd... Komend weekend gaat het gebeuren, dus stay tuned!

Liefs

Ik heb de 1000 eilanden herrie al klaar, tot zaterdag! #zinin
45c6b21346e5ea5078afba121ac7675e.jpg

 
Zeg Dooms, is die saus zaterdag nog wel goed dan?  Straks zijn we op zondag allemaal  dood!
 
El Fumarole zei:
Zeg Dooms, is die saus zaterdag nog wel goed dan?  Straks zijn we op zondag allemaal  dood!

Het moet even fermenteren, dat is hip en happening tegenwoordig.....
 
Dominique zei:
El Fumarole zei:
Zeg Dooms, is die saus zaterdag nog wel goed dan?  Straks zijn we op zondag allemaal  dood!

Het moet even fermenteren, dat is hip en happening tegenwoordig.....
Nee joh, da's zoooooo juni 2018!
 
El Fumarole zei:
Dominique zei:
El Fumarole zei:
Zeg Dooms, is die saus zaterdag nog wel goed dan?  Straks zijn we op zondag allemaal  dood!

Het moet even fermenteren, dat is hip en happening tegenwoordig.....
Nee joh, da's zoooooo juni 2018!

Dan is het inderdaad een vooropgezet plan om zoveel mogelijk pastrami te kunnen scoren. ? Wegens overlijden af te halen, 6 kilo pastrami?....
 
HALLO!!!
Leven jullie nog?  :D
Hoe was het? ~X(
 
Ridevi71 zei:
HALLO!!!
Leven jullie nog?  :D
Hoe was het? ~X(
Leven is een groot woord, maar we zijn in elk geval nog ademend :)
Sander, hadden we de foto's nog? 
 
Gelukkig hebben we de foto's nog... ogenblikje!
 
En dat nemen we HEEL serieus...  ;)

gOcIp1k.jpg

 
Lieve BBQ-Vrienden!

Zaterdag was het dan ein-de-lijk zover... we gingen voor de Foodporn Factory Pastrami Party!

Daarvoor maakte Jeroen een fantastische boule van eigen zuurdesem Bep en bloem van de molen:

brp5lSS.jpg


Mooi opbollen na de tweede rijs:

AAE5Qez.jpg


Check dat brood mensen...

5fEBAe8.jpg


ZFD2Dow.jpg


We besloten te gaan voor een koude en een warme variant, dus daar kwam wat kookgeweld bij kijken... bring out the gimp:

aR8ci4Q.jpg


Er mocht het een en ander aan condiments bij:

eVhzYrb.jpg


Duizend eilanden herrie van Domi:

Y0KS0wL.jpg


Mooie koude plakken snijden:

nxAK7h6.jpg


En de hele boel lekker assembleren:

Nyu8O6d.jpg


Tot het mooie broodje met koud vlees en Thousand Islands dressing:

RwwYIBy.jpg


Echt zalig:

uPg9imJ.jpg


Eat this, NYC poesjes:

FsF5OVm.jpg


Toen de warme variant (uit de stoompan dus) met mooie eigen mosterd van Jeroen:

m7dybD2.jpg


Allemachtig, die rockte echt zwaar:

gAMj19x.jpg


Het vetje geleerde mooier, fijnere structuur, dit was de bom:

KZobvzN.jpg


Man wat zalig:

BvoEEzU.jpg


Nou vooruit, er was ook bier bij:

HFGDFby.jpg


Een mooie vatgerijpte rakker van Uiltje met veel hop (Nitro IPA en veel tonen van aarbei in het gist) die heerlijk binnen rolde!

Het was echt een geweldig avontuur en een ronduit zalige kruidige pastrami. We vonden hem warm allemaal het lekkerste. Warm met 1000 eilanden dressing is waarschijnlijk het allerlekkerste dus dat is het goede nieuws... dit gaan we nog een keer doen samen. Het was namelijk zalig!

PS eerlijk is eerlijk, de stap van het ontzouten die Jeroen en ik beide hebben overgeslagen werd echt niet gemist. Het was echt niet te zout. In het geheel niet. Prachtige smaak!

Voor de twijfelaars, MAAK DIT! het is echt zalig en een super leuk projectje zo al met al.

Nogmaals dank voor de inspiratie lieve Jet en Rick et al...

Bedankt voor het meekijken, it was our pleasure!
 
Terug
Bovenaan Onderaan