BasBQ
Beef en Steak

Pastrami volgens Jet.

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
15.514
Vandaag de brisket ontzout in een bak met schoon water voor acht uurtjes.

447591AF-AC9C-4759-A0B0-FA9B5599D320.jpeg


Het kruidenmengsel van Jet gemaakt.
4 EL. grof gemalen zwarte peper
2 EL. grof gemalen korianderzaad
1 EL. bruine suiker
1 EL. paprikapoeder (Pimenton de la vera dulce)
1 tl. grof gemalen mosterdzaad (geel)
2 tl. knoflookpoeder
2 tl. uienpoeder

Peper, mosterd- en korinderzaad even aanzetten in een pan om nog meer smaak los te maken

ED0BB0A0-186B-49F2-A14A-3D50BF2710F0.jpeg


Brisket droog gedept met keukenpapier, ingesmeerd met dun laagje mosterd en dan gerubt met het kruidenmengsel.

10195E81-195F-4552-9B5E-BD69DBB907E3.jpeg


098A54FF-80A1-43FA-8AAC-B589EA3C7BDD.jpeg


Even ligt vacuüm getrokken en terug de koelkast in

B37E8B91-2B41-4FA7-8AA5-5F715B75C297.jpeg


Wordt vervolgd.
 

@rno

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.640
Aan de voorbereiding ligt het niet
Mooi weer om de Q aan te steken ervoor
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.446
Het ziet er al heel mooi uit Frits, we zien de vervolg foto's wel verschijnen
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
15.514
Zooooo benieuwd wat je er van vindt
Succes
Dit is zo ongelooflijk lekker, begrijp niet dat ik dit nog nooit eerder heb gemaakt. Deze smaken zijn zo anders dan ik gewend ben maar het is gewoon fantastisch.
Heb het op een zuurdesem boterham gedaan die aan twee kanten is ingesmeerd met Russian dressing, daarop de dun gesneden pastrami en als afsluiting wat dungesneden augurk.
E224EC1C-363B-46F9-9D4C-7351A8EEC3A0.jpeg

274D816F-8590-42AB-872E-5D1418CBC4EB.jpeg

34A06E9C-3702-4924-A8C6-FCB12122A614.jpeg

9DD2F619-D23D-4089-8174-705BFE7F18BB.jpeg

BAD832BE-5460-4E5D-A2A8-88F958C96438.jpeg

FC13E03F-C52B-495A-9262-711F111A36E0.jpeg

F482ABA8-FACF-4DC2-B10D-0D70823930B6.jpeg


De rest versneden en vacuüm verpakt met wat braadvocht.

7EB42912-EE05-4A00-B7DF-DBD8BA714F69.jpeg


Bedankt voor het kijken.
 

cold_as_ijs

Pitmaster
 
 
Berichten
586
Zo dat ziet er goed uit. Maakt de kwaliteit van de brisket nog veel uit voor het eindresultaat? Ik bedoel is usda prime echt een must of kan je vanwege het pekelen met een mindere uit de voeten?
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
15.514
Zo dat ziet er goed uit. Maakt de kwaliteit van de brisket nog veel uit voor het eindresultaat? Ik bedoel is usda prime echt een must of kan je vanwege het pekelen met een mindere uit de voeten?
Dat is een hele goede vraag. Deze Amerikaanse brisket was niet echt goed dooraderd, maar het resultaat was prima. De pekel zal hier veel goeds voor hebben gedaan.
weet niet wat een Nederlandse brisket kost per kilo. Deze was in de aanbieding bij de Makro voor €10 de kilo. Bij de Hanos liggen ze nu voor €12,50 de kilo. Dat zijn geen verkeerde prijzen.
 
Bovenaan Onderaan