KJ
Kooltjesharker
- Berichten
- 117
Het stukje ligt nu ca 1,5 week in de pekel. Elke 2 dagen draai ik het om en dat Is ook een moment om eea te beoordelen op schimmels, geurtjes, etc.
Tot nu toe geen gekke dingen.
Ben stiekem best benieuwd of het net zo lekker wordt als een paar jaar geleden.
En hoe het bevalt, een stukje van een kilo. We eten tegenwoordig wat minder vlees dan een paar jaar geleden, zeker mijn vrouw. Dus misschien Is een kilo nu juist wel ideaal.
Een klein stukje Is wel praktisch omdat het niet zoveel ruimte in de koelkast inneemt. Ik vraag me af of het zelfs niet nog praktischer kan door het in een licht gevacumeerde zak in de koeling te leggen. Misschien ook minder kans op schimmels en zo.
Leuk man, dit soort projecten. Daar kan ik echt van genieten
Dat licht vacumeren heb ik een paar weken terug gedaan, een stuk beenham van 4kg gepekeld in een vacuumzak bij gebrek aan een goed formaat bak. Het geheel was 7kg, maar met een beetje goeie kwaliteit vacuumzak gaat dat prima. Ideaal met keren!