Beef en Steak

Ooni Koda 12 (en 16)

Willen jullie nou asjeblieft eens ophouden met die berichten over de Ooni, ik moet dat allemaal lezen.... en verwerken.

het is toch een bbq forum!

#jaloers
 
Willen jullie nou asjeblieft eens ophouden met die berichten over de Ooni, ik moet dat allemaal lezen.... en verwerken.

het is toch een bbq forum!

#jaloers

Ja precies!

Zeg er maar eens iets van….

(Heb de ceo bijna overtuigd van het nut ervan) 🤞🏻🤞🏻
 
Had ik al verteld dat die hoes die je bij de Koda 12 kunt kopen erg fijn is?
Oke het is een regen/beschermhoes.. en ik lees online wat twijfelingen over de regen bestendigheid, maar voor het opbergen en van A naar B brengen is die echt heel fijn.
Ik wist even niet waar dat extra lapje voor was aan één van de armen, maar ik denk dat het bedoeld is om de gasslang aan vast te maken.

1666676071766.png



En als ik dan toch een foto voor jullie maak van de hoes, kan ik net zo goed wat pizza's bakken nie? (haha)

Tonno;
1666676060180.png


Veggie pizza in de maak;
1666676084193.png

1666676120227.png


We hadden nog geitenkaas van vorige week, dus weer die met rode ui en die andere met peer;
1666676113803.png


1666676137808.png


Ze gaan goed.
De vrouw begint ook enthousiast te worden. Zij had deze keer het deeg gemaakt en zij belegd de pizza's.
Ik bak ze eigenlijk alleen nog maar.

Over laatst genoemde kan ik nog wel wat verbeteren..
Oh wacht, de vrouw lees toch niet mee: zij kan ook nog verbeteren.
Maar dit is wel het leuke om dit samen te ontdekken.
Voor 5/25 december nog maar eens op zoek naar borstel voor de steen, en een spatel met gaatjes erin.
En een deegkrat..
en en en en
 
Ben wel benieuwd naar die Superdoughhook. Welk model van Kitchenaid heb je?
Ik heb de Artisanale. Ik heb eerst geprobeerd met 500 g. bloem. Had ergens gelezen dat 1kg. bloem te zwaar zou zijn voor de Artisan.
Maar hij doet zn werk goed, het deeg kruipt wel wat omhoog, maar niet zo extreem als bij de haak van Kitchenaid.
 
Wat zouden de voor en tegens zijn om voor een 12 of 16 te gaan?

Ben me er nu toch wel heel erg in aan het verdiepen.
 
Op beide kun je prima pizza's maken. Ik heb niet het idee dat mijn pizza van de 12 te klein zijn. De 12 is heel handig om mee te nemen, vooral met die hoes waar Sander het over heeft. die heb ik zelf ook.
Het draaien met de turningpeel in de 12 is wel wat krap, vind ik. Dat zal gemakkelijker gaan in de 16. Je kunt net zo makkelijk met een gewone schep de pizza er even uithalen en met de hand draaien. Maar goed, ik heb die turningpeel en gebruik hem daarom ook.
Daarnaast heb je bij de 16 het vuur in een L-vorm, dan hoef je minder vaak te draaien. Bij de 12 heb je het vuur alleen achterin.

En de prijs natuurlijk.
 
Wat zouden de voor en tegens zijn om voor een 12 of 16 te gaan?
Volgens mij heb elders in dit topic ook al eens wat getypt hierover waarom ik aanvankelijk voor de 16 was gegaan.
Door de grootte krijg je de mogelijkheid om wat meer met afstand van de vlam te spelen, denk aan dichter bij de vlam voor meer hitte etc.
De steen is dikker in de 16 dus zou zijn warmte beter moeten behouden. De steen is echter niet vierkant dus je kan hem niet alle kanten op draaien om schoon te branden..
De 16 neem je niet zo makkelijk mee door zijn gewicht.
Volgens mij, kan je de 16 ook op aardgas aansluiten, de 12 mag alleen op propaan of butaan.
Op marktplaats komen de Koda 16's best regelmatig voorbij trouwens, mocht je nog wat willen besparen.

Edit John, hier was ie;
Paar dingen die je moet overwegen tov 12/16".
12 inch16 inch
Een kant hitte (3 keer draaien bij bereiding)L vorm brander (1 keer draaien bij bereiding)
Max 12" pizzamax 16" pizza, maar 12 past ook en daardoor heb je wat meer ruimte om te draaien en in te schieten etc
Draagbaar, opberg tas heeft ook hengselsMinder draagbaar, best een zware jongen.
GoedkoperDuurder
Mat zwartMat zwart
Gas regulator aan de achterkantGas regulator aan de zijkant
Kleinere footprintGrotere footprint
Minder gas verbruik per uurMeer gas verbruik per uur
 
Laatst bewerkt:
Had ergens gelezen dat 1kg. bloem te zwaar zou zijn voor de Artisan.
Ik kan dit beamen trouwens, Jokop. Ons KA had het zwaar en schreeuwde het uit van de pijn (naar geluid uit kop en sloeg wat over) meteen met de hand verder gegaan 💪, had ik weer een extra puntje pizza mee verdiend dacht ik zo.
 
Op beide kun je prima pizza's maken. Ik heb niet het idee dat mijn pizza van de 12 te klein zijn. De 12 is heel handig om mee te nemen, vooral met die hoes waar Sander het over heeft. die heb ik zelf ook.
Het draaien met de turningpeel in de 12 is wel wat krap, vind ik. Dat zal gemakkelijker gaan in de 16. Je kunt net zo makkelijk met een gewone schep de pizza er even uithalen en met de hand draaien. Maar goed, ik heb die turningpeel en gebruik hem daarom ook.
Daarnaast heb je bij de 16 het vuur in een L-vorm, dan hoef je minder vaak te draaien. Bij de 12 heb je het vuur alleen achterin.

En de prijs natuurlijk.
Heb zelf een Karu 12 en zoals hier boven aangegeven kun je in een 12 inch pizza's van een redelijk formaat in bereiden.
In een 16 heb je meer ruimte om je pizza te draaien maar op mijn 12 doe ik het ook zoals hierboven aangegeven, even uithalen en met de hand draaien.
Een hoes is inderdaad handig om je toestel mooi op te bergen en enorm handig wanneer je het wil meenemen.

Ik heb de Artisanale. Ik heb eerst geprobeerd met 500 g. bloem. Had ergens gelezen dat 1kg. bloem te zwaar zou zijn voor de Artisan.
Maar hij doet zn werk goed, het deeg kruipt wel wat omhoog, maar niet zo extreem als bij de haak van Kitchenaid.
Bedankt voor de info, ik heb ook een Artisan, de superdoughhook staat nu op mijn verlanglijstje.
Ik ga het dan maar op veilig spelen, meestal heb ik maar rond de 500g bloem nodig, wanneer ik meer nodig heb, zal ik wel 2x een deeg maken.
 
Ben me er nu toch wel heel erg in aan het verdiepen.
Oja nog een toevoeging.
Als je het zelfde 'trucje' uit haalt als bij mij..
Bij Stovrr is de Koda 16 nu 459.
Bij Hornbach is hij 489.
Als je naar de hornbach gaat en aangeeft dat hij bij Stovrr goedkoper is krijg je met laagsteprijs garantie hem voor 459, en daardoor ook 10% korting dus krijg je hem voor €413,10.
 
Ik weet helaas niet meer waar ik het heb gezien maar ik heb wel eens onderzoek van TNO voorbij zien komen over de hoeveelheid luchtvervuiling die ontstaat als je gewoon kookt op gas. Dan zou ik absoluut geen ooni op gas binnen willen zonder afzuiging of open raam 🙄
Ik heb een dyson purifier in de woonkamer staan en of je ziet als je even wat kookt op gas! al is het met de wokpan zonder aanbaklaagje (teflon).
Dit is velen malen minder als ik bijv. de steengrill aan heb staan.
Als ik een ei bak in een tefal pannetje gaat de luchtkwaliteit naar rood/paars maakt je wel bewust.
 
De kogel is door de kerk, zojuist heb ik een koda 16 besteld.
 
Oja nog een toevoeging.
Als je het zelfde 'trucje' uit haalt als bij mij..
Bij Stovrr is de Koda 16 nu 459.
Bij Hornbach is hij 489.
Als je naar de hornbach gaat en aangeeft dat hij bij Stovrr goedkoper is krijg je met laagsteprijs garantie hem voor 459, en daardoor ook 10% korting dus krijg je hem voor €413,10.
Bij welke vestiging is jou dit gelukt? Mij is het namelijk niet gelukt aangezien de eis was dat er een EAN code vermeld stond bij de Ooni en dat staat er niet bij op de sitr van Stovrr...
 
Bij welke vestiging is jou dit gelukt? Mij is het namelijk niet gelukt aangezien de eis was dat er een EAN code vermeld stond bij de Ooni en dat staat er niet bij op de sitr van Stovrr...
Hornbach Duiven.
1669983144541.png
 
Bij welke vestiging is jou dit gelukt? Mij is het namelijk niet gelukt aangezien de eis was dat er een EAN code vermeld stond bij de Ooni en dat staat er niet bij op de sitr van Stovrr...
Bij Hornbach Best is het ook gelukt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan