- Berichten
- 71
Zal ik ooit nog naar de Mac gaan… na vandaag betwijfel ik het echt. Onder het KISS motto, vandaag hamburgers gemaakt op de kamado. Ik was toch echt vergeten hoe lekker zo’n simpel uitziend broodje kan zijn.
Vanochtend al op tijd aan de slag om de groente voor de salade te grillen, duurt toch altijd weer langer dan je denkt. Maar oh wat is het de moeite waard. Ik grilde altijd al groente, maar dan 'gewoon' onder de overgrill.... De extra smaak die de rook toevoegt is het meer dan waard om er wat langer werk mee te hebben.
Dus gegrilde groente, gemengde sla, olijven, apetina (kaas), een beetje olie en balsamico en klaar.
Voor de broodjes nu eens wel 'geluisterd' naar de adviezen op dit forum en de boeken. Dus geen slappe wit bolletje, maar een lekker stevig afgebakken v=broodje dat ook blijft leven als alle dingen er tussen liggen en je de tanden erin zet... Zo simpel, maar zo'n verschil.
De hamburgers zijn zelf gekocht, maar dan wel een wat betere kwaliteit. Voor de eerste keer de meter gebruikt en ik was verrast hoe goed dit werkt. Je moet er wel op vertrouwen, maar de burger was heerlijk medium/rare en 'sappig'... Een mooie plak cheddar erop en smullen maar...
Oh ja ook nog zelf gemaakte zoet/zure komkommer... Echt een heerlijke extra smaak...
Even wat plaatjes (moet nog even wat beter kijken de volgende keer... bord is nu niet heel fotogeniek... )
Vanochtend al op tijd aan de slag om de groente voor de salade te grillen, duurt toch altijd weer langer dan je denkt. Maar oh wat is het de moeite waard. Ik grilde altijd al groente, maar dan 'gewoon' onder de overgrill.... De extra smaak die de rook toevoegt is het meer dan waard om er wat langer werk mee te hebben.
Dus gegrilde groente, gemengde sla, olijven, apetina (kaas), een beetje olie en balsamico en klaar.
Voor de broodjes nu eens wel 'geluisterd' naar de adviezen op dit forum en de boeken. Dus geen slappe wit bolletje, maar een lekker stevig afgebakken v=broodje dat ook blijft leven als alle dingen er tussen liggen en je de tanden erin zet... Zo simpel, maar zo'n verschil.
De hamburgers zijn zelf gekocht, maar dan wel een wat betere kwaliteit. Voor de eerste keer de meter gebruikt en ik was verrast hoe goed dit werkt. Je moet er wel op vertrouwen, maar de burger was heerlijk medium/rare en 'sappig'... Een mooie plak cheddar erop en smullen maar...
Oh ja ook nog zelf gemaakte zoet/zure komkommer... Echt een heerlijke extra smaak...
Even wat plaatjes (moet nog even wat beter kijken de volgende keer... bord is nu niet heel fotogeniek... )