BasBQ
Beef en Steak

Napoleon - Kokos-briketten (REVIEWS)

Smokie.

Stoker
 
Berichten
386
Zoals op de foto een volledige pulled pork klaargemaakt.
 

Smokie.

Stoker
 
Berichten
386
Deze Napoleon briketstaven heb ik tot nu toe enkel in de Kettle gebruikt. Voor vandaag had ik een L&S Pulled Pork gepland op de Weber WSM. Een leuke gelegenheid om ook hier deze briketstaven eens aan de tand te voelen. De Procureur heb ik voorbereid volgens het Noskos wedstrijd recept. Ik heb een kleine starter Hornbach Kokosbriketten gevuld en aangestoken en deze, samen met wat rookhout, tussen 2 staven geleegd. Vervolgens heb ik hier haaks er bovenop 2x 3 staven gelegd. 8 staven in totaal. Vanwege de lage temperatuur heb ik de WSM beschut opgesteld en een jasje aangedaan.
Ik ga het vandaag opvolgen en ben benieuwd naar het resultaat.

Bekijk bijlage 33679

Bekijk bijlage 33680

Bekijk bijlage 33681

Bekijk bijlage 33682
Zo, de broodjes pulled pork met frieten zijn inmiddels verorberd! Deze L&S Pulled Pork sessie heeft precies 10 uren geduurd. Ik was benieuwd of de Napoleon Kokos staven geschikt zijn voor dit soort lange sessies. Nou, dat zijn ze want zonder kunst en vliegwerk is de Pulled Pork prima gelukt. Wat me is opgevallen is dat de eerdere PP sessie met deze staven op de Kettle, waarbij de staven in Snake lagen, iets stabieler was dan deze, min of meer, Minion achtige set up in de WSM. Niet dat ik veel en fors heb moeten corrigeren maar even een paar uurtjes er tussenuit was er in dit geval niet bij. Af en toe een licht tikje om de temperatuur tussen de 115 - 120 graden te houden was af en toe nodig, met name in het begin. Het brandstof verbruik was zeer laag, ik schat maximaal 60%. Ik heb de pan van de WSM niet gevuld met water, wel ligt er een extra staalplaat in de pan.

IMG-20220114-WA0013.jpeg


IMG-20220114-WA0015.jpeg


IMG-20220114-WA0017.jpeg
 

Michel_D

Stoker
Berichten
306
Mooi dat je met dit koude weer in de wsm een geslaagde lange sessie kunt doen van 10 uur met af en toe wat bijregelen.
Hij had dan wel een ‘jasje’ aan
 

Smokie.

Stoker
 
Berichten
386
Vanochtend vroor het nog maar de WSM kwam snel op temperatuur. Even alle roosters open maar daarna gemiddeld 2 van de onderste roosters dicht en 1 rooster 1/3 open en het bovenste rooster open. Er zat dus nog zat marge naar boven in de briketten.
 
Bovenaan Onderaan