Ik ben het met je eens dat het opstarten met behulp van andere briketten niet optimaal is, dat zou beter mogen. Het was echter niet zo dat ze niet aangingen maar dat de temperatuur vrij traag opliep. Misschien als ik ze wat meer (nog meer) tijd had gegund dat het goed was gekomen. Hoe dan ook, het duurde te lang. Er staan voor mij echter een aantal positieve zaken tegenover die ik in mijn conclusie heb opgesomt en nu ik het eenmaal weet vind ik dat verder geen probleem. Kost weinig moeite en het werkt voor mij.
Toen de Webers eenmaal opgebrand waren vond ik de Napoleon briketten mooi doorbranden en zéér constant qua temperatuur.
Ik zie voor jou nu een mooie gelegenheid, in test nr. 3, om te testen of de 2e set van de briketten mooi aangestoken worden door de 1e set.
Ik heb zelf op korte termijn geen lange sessie op het programma staan. Nog nooit gedaan zelfs
De kip is hier goed ontvangen maar doe mij maar Kippendijen, net even sappiger. Maar goed, het zal wel niet aan de kip maar aan de gebruiker hebben gelegen. Momenteel bevind ik me nog in de (beginners) fase dat ik mijn spullen nog wat moet leren kennen en dat doe ik in een aantal gevallen met wat simpele gerechtjes. Het mooie aan het hele verhaal was dat er inmiddels een behoorlijke voorspelbaarheid in het proces begint te komen qua temperatuur en tijd. Daar waar gepland om 17:45 te eten zaten we nu om 18:00 aan tafel, ondanks wat opstartprobleempjes.
Ik kijk al uit naar je nieuwe bevindingen.
P.s. het viel me op in een Belgische BBQ groep dat ze helemaal weglopen met de briketten van McBrikket, waar deze van Napoleon ook vandaan komen, wellicht is daar nog wat informatie te halen.